furano ski resort hiihtokeskus
  • furano hokkaido ski resort
    furano hokkaido ski centre
    furano hokkaido hissijonot
    furano hokkaido lifts
    furano hokkaido ski resort
  • furano hokkaido hotel ski resort
    furano hokkaido ski slope
    furano hokkaido skiers
    furano hokkaido powder
    furano hokkaido rinneravintola
  • furano hokkaido off piste map food
    furano hokkaido ski resort
    furano hokkaido skiers
    furano hokkaido slopes
    furano hokkaido ski resort
  • furano hokkaido ski resort gondola
    furano hokkaido gondola lifts
    furano hokkaido hiihtoalue
    furano hokkaido offpiste hiking route
    furano hokkaido offpiste hiking
  • furano hokkaido slope snowboarding
    furano hokkaido off-piste skiing
    furano hokkaido view mount tokachi
    furano hokkaido village city
    furano hokkaido after ski

Furano – Mittava keskus keskellä Hokkaidoa

Furano on 25 000 asukkaan kaupunki Japanissa, keskellä Hokkaidon saarta. Kaupungin yläpuolella toimii samanniminen laskettelukeskus, joka nauttii loistavista laskettelurinteistä sekä Hokkaidolle tyypillisestä upeasta puuterilumesta.

Furanon tunnelmallinen ja perinteikkään japanilaisena säilynyt kaupunki elää turismista ja maataloudesta, eikä länsimainen kulttuuri ole ainakaan vielä lyönyt itseään läpi. Paikalliset puhuvat tästä huolimatta hyvää englantia, joten tutulla kielellä pääsee asioimaan useammin kuin monissa syrjäisemmissä japanilaiskeskuksissa.

Hokkaidon puuterilunta

Furano on Japanin mittakaavassa varsin mukavan kokoinen hiihtokeskus, mutta kansainvälisessä tarkastelussa sen 24 rinteen ja 12 hiihtohissin valikoima jää vähäiseksi. Jos Alpeilla, Kalliovuorilla ja jopa Lapissa laskettelukeskukset ovatkin suurempia, eivät ne kuitenkaan kykene Furanon tavoin tarjoamaan Hokkaidon ainutlaatuista pöllyävää puuterilunta.

Siperiasta meren ylitse puhaltavat kylmät tuulet kantavat Japaniin mukanaan vuosittain suuria lumisateita, ja mahdollistavat laskettelun kesän alkuun saakka. Upea ja riittoisa lumi on ehdottomasti Furanon vahvuus, jota keskus hyödyntääkin jättämällä usein osan rinteistä täysin villiksi ja hoitamattomaksi kumpareikoksi. Tämä on hyvä, sillä konservatiivisessa laskettelukeskuksessa takamaastossa laskeminen on edelleen jossain määrin kiellettyä. Suhtautuminen on onneksi viime vuosina jossain määrin vapautunut.

Furanon laskukausi kestää marraskuusta toukokuun alkuun, ja lunta saadaan talvisin usein jopa yli kahdeksan metrin verran. Lähempänä Hokkaidon rannikkoa sijaitsevissa laskettelukeskuksissa, kuten Nisekossa tai Kirorossa lunta tulee vieläkin enemmän, mutta sisämaassa sijaitsevassa Furanossa kuivempi puuteri pöllyää varmasti paremmin.

Laskettelurinteitä ja suuri korkeusero

Daisetsu-zanin kansallispuiston rajat tulevat vastaan heti kaupungin laitamilla ja hiihtokeskuksessa laskeva nauttiikin rinteiden ja runsaan lumen ohella myös kauniista luonnosta. Tuntuvalla, lähes 1 000 metrin laskettavalla korkeuserolla kruunattu Furanon hiihtokeskus on monille tuttu useiden Alppihiihdon maailmancupin kisojen laskupaikkana. Turistikin hyödyntää hyvillä harrastajatason laskutaidoilla vaivatta koko mittavan korkeuseron.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Japanilaisille laskijoille Furanon nimi tuo mieleen valikoiman kotimaan parhaita hoidettuja rinteitä. Ulkomainen laskija nautiskelee samoista rinteistä, ja hyvillä harrastajatason laskutaidoilla käyttöönsä saa koko kolmekymmentä rinnekilometriä sisältävän laskumaaston.

Furanon kaksi hiihtoaluetta

Furanon laskettelukeskus jakautuu kahteen osaan – Furano Zoneen ja Kitanomine Zoneen. Alueet ovat yhteydessä vuoren huipulle kuljettavien hiihtohissien avulla, eikä niiden välillä ole varsinaisesti muita eroja kuin ala-aseman sijainti eri puolella vuorta. Keskuksen hiihtohissit ovat moderneita tuoleja ja gondoleita, lukuun ottamatta muutamia lastenmaissa toimivia taikamattoja. Hyvien hissien ansiosta jonottamiseen ei Furanossa tarvitse oikeastaan koskaan haaskata aikaa.

Furanossa on kolme aloittelijoille sopivaa aluetta, yksi molempien ala-asemien tuntumassa ja yksi Furano Zonen huipulla. Näissä riittää mukavasti laskettavaa, mutta vielä parempi valikoima löytyy harrastajatason laskijoille. Leveät ja Japanin mittakaavassa varsin pitkät (yli kolmen kilometrin mittaiset) laskettelurinteet miellyttävät etenkin niitä laskijoita, joille rentoutuminen ja nautiskelu on vauhdinhuumaa tärkeämpi kokemus.

Lähes jokaiselta yläasemalta on tarjolla helpompia ja haastavampia reittejä takaisin alas, mutta taitaville laskijoille ei valikoimasta valitettavasti haasteita löydy. Rinnekartassa on muutama mustalla värillä merkitty rinne, mutta merkintä ei perustu laskun jyrkkyyteen vaan lähinnä pelkästään kumpareikkoon, joka niihin kovan lumisateen jälkeen muodostuu.

Vaihtoehtoja off-pisteille

Suuri korkeusero, runsas lumi ja Daisetsu-zanin komeat metsät houkuttelevat kokeneita laskijoita rinteiltä off-pisteille, mutta turhaan. Takamaastoissa laskeminen on osittain kielletty, eikä ole lainkaan poikkeuksellista, että alueella partioivat valvojat takavarikoisivat kielletyille alueille meneviltä hissiliput pois ilman varoituksia.

Jos Furanon metsäpuuteria haluaa ryöstää, täytyy yrittää liikkua off-pisteillä huomaamattomasti, tai palkata matkaan opas, jolla on lupa ohjata ryhmiä merkityn alueen rajojen ulkopuolelle. Oppaat tietävät parhaat paikat ja puhuvat japanin lisäksi hyvää englantia. Off-pisteiden tiukka valvonta on oppaan kanssa liikkuville tietyllä tapaa myös siunaus, sillä rajoitukset takaavat tuoretta puuteria riittävän kaikille halukkaille.

Furanon laskettelukeskus sijaitsee keskellä Hokkaidoa, joten reissut vaikkapa offarimyönteisempään Asahidakeen, Tokachidakeen, Sahoroon tai Kurodakeen onnistuvat vaivatta. Muita lähellä sijaitsevia hiihtokeskuksia ovat Kamui ja Tomamu, joissa kummassakin laskettelee samalla hissilipulla kuin Furanossa.

Hiihtokaupungin palveluita Furanossa

Furanon kaupungissa yhdistyvät riemastuttavalla tavalla perinteikäs Japanin kulttuuri ja hiihtokylää suuremman kaupungin palvelut. Erikoisliikkeet, modernit ski in/out -hotellit, japanilaiset pelihallit ja paikoitellen kansainvälinen meininki yhdistyvätkin saumattomasti kimonoihin, katunäytöksiin, kansanmusiikkiin ja onseneiden höyryihin.

Samalla tavoin ravintoloissa kohtaavat Japanin, Kiinan ja länsimaiden ruokalistat. Turismin ohella Furanon toisena pääelinkeinona oleva maatalous näkyy ruokapaikkojen tuoreina ja lähellä tuotettuina raaka-aineina. Paikalliset juustot ja viinit ovat Japanissa jokseenkin harvinaisia, mutta Furanossa myös niillä pääsee herkuttelemaan.

After ski on karaokebaareineen ihan menevää, muttei läheskään yhtä vilkasta kuin vaikkapa vahvasti kansainvälisessä Nisekossa. Karaoken ja saken siivittämänä illan saa halutessaan kulumaan vikkelään, mutta selkeästi suositumpi vaihtoehto on rentoutua laskupäivän päätteeksi hotelleiden onseneissa, eli paikallisissa kuumalähdekylpylöissä.

Japania aloittelijoille ja nautiskelijoille

Hokkaidon runsasluminen Furano on toimiva laskettelukeskus aloittelijoille, nautiskelijoille ja harrastajatasoisille laskijoille. Off-pisteet ovat tuoreella lumella loistavia, mutta jos ei halua riskeerata hissilippuaan, täytyy matkaan palkata paikallinen opas, jolla on lupa liikkua hiihtokeskuksen rajojen ulkopuolella.

Furano sijaitsee keskellä Hokkaidoa, joten kaupungissa majoittuva on hyvien yhteyksien päässä monista muista saaren laskettelukeskuksista. Jos perillä siis kokee Furanon tarjonnasta puuttuvan jotakin, on tarjolla aina mahdollisuus suunnata muiden keskusten rinteille.

Furano ei ole vielä noussut täysin kansainvälisen yleisön tietoisuuteen, mutta keskus on vuosi vuodelta tunnetumpi myös Japanin ulkopuolella. Tätä edesauttavat lyhyt ajomatka ja hyvät jatkoyhteydet kansainvälisiltä lentoasemilta. Asahikawan kaupunki ja lentokenttä sijaitsee viidenkymmenen kilometrin päässä Furanosta, kun taas Chitosesta matkaa kertyy noin 150 kilometriä.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)