Asusteet, Elämää ulkona, Harrastaminen, Harrastukset, Helppo nauttia, lapset, lapsiperheet, Laskettelu, Lumilaudat, Lumilautailu, messut, Talvi, tapahtumat, Ulkoileminen, Vaatteet, Varusteet

GoExpo Winter käynnistää talven

Julkaistu: 19.11.2019

Pohjoisessa on jo talvi ja etelässä kovasti odotetaan talven tuloa. Lumi ja pakkanen toisi valoa tähän sateen harmaannuttamaan marraskuuhun. GoExpo Winter messut käynnistää meillä perinteisesti talven. Tässä katsaus mitä messuilla tänä vuonna oli.

GoExpo Winter 2019 messuilla oli tehty vähän muutoksia viimevuoteen. Mielestäni onnistuneita sellaisia. Tänä vuonna lautailu- / lasketteluvälineet, vaatteet ja asusteet sekä hiihtokeskukset ja matkailu oli sijoitettu omaan halliin. Talvipyöräily ja jäälajit oli sijoitettu GameExpon kanssa omaan halliin. Pienemmät hallit tekivät messutunnelmasta paremman. Kävijöitä riitti ainakin lauantaina aika hyvin.

Kotimaisista keskuksista esillä olivat mm. Iso-Syöte, Ruka, Levi, Salla, Saariselkä, Messilä, Serena, Kalpalinna sekä Suomutunturi. Aika hyvin pystyi tutustumaan eri keskusten tarjontaan. Rukan osastolle oli rakennettu taas oikea laskettelurinne sisälle. Rinteessä pääsi laskemaan tuubi-renkailla mäkeä sekä pienemmille lapsille oli järjestetty ilmainen kokeilu laskettelun tai lumilautailun alkeisiin hiihdonopettajien kanssa.
Kotimaisten keskusten lisäksi esillä oli Alppi- ja Japanin kohteita

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Protect our winters kysyi osastollaan mikä on paras lumileikki. Vastauksen sai kirjoittaa seinällä oleville papereille. Vastauksia oli laidasta laitaan ja se kertoo kuinka tärkeä asia talvi suomalaisille on! POW;n osastolla oli myös hyvää tietoa miten talvien säilyttämiseen voi vaikuttaa. #POW

 

 

Messuilla oli ohjelmaa myös kolmella ohjelmalavalla.
GoShow, Pyhä stage ja Peak Performance theatre lavoilla oli paljon erilaisia esiintyjiä ja aiheita. Kuuntelimme Pekka Hyysalon kertomusta hänen historiasta.
Myös lapset jaksoivat kuunnella ja uskon, että heille myös jäi jotain mieleen siitä. #FightBack

 

Tottakai messuilla oli tarjolla myös välineitä, varusteita ja vaatteita. mm. Intersportin, Scandinavianoutdoorin, Skigaragen ja Northoutdoorin osastoilla. Messutarjouksia oli kaikilla osastoilla. Suuremmin emme tarvinneet mitään, mutta mukaan tarttui merinovilla kerrastoja ja sukkia. Jos tarvetta olisi ollut, niin täällä olisi ollut hyvä mahdollisuus välineiden päivitykselle.

 

Kävimme lopuksi vielä tutustumassa talvipyöräilyyn ja jäälajeihin. Lapset pääsivät luistelemaan keinojäällä.
Kokonaisuudessaan messuista jäi positiivinen olo ja kokemus. Tästä se talvi alkaa #onneksiontalvi