Elämää ulkona, Harrastaminen, Harrastukset, Helppo nauttia, Kesä, lapset, lapsiperheet, Rullalautailu, Skeittaus, Suomen luonto

Kesäinen laskettelukeskus

Julkaistu: 06.9.2019

Monet laskettelukeskukset ovat panostaneet myös kesä tarjontaan nykyään aika paljon ja tekemistä tuntuu löytyvän ihan jokaiselle. Meidän reissu suuntautui Pudasjärvelle Syötteen maisemiin. Tarkoituksena oli ainakin käydä tutustumassa Syötteen kansallispuistoon.

Päätimme lähteä elokuussa viettämään lyhyttä kesälomaa kotimaassa ja kohteeksi valikoitui Iso- Syöte. Halusimme kokeilla mitä kohde, missä mielellämme vierailemme talvella, tarjoaa meille kesäaikaan.
Ennen reissua selvitimme mm. millaisia reittejä lapsiperheille Syötteen kansallispuistossa löytyy. Se oli yksi syy miksi halusimme lähteä Syötteellä käymään.
Keskuksen muihin palveluihin tutustuimme ennakkoon myös. Erityisesti maastopyöräily tuntuu olevan Syötteellä kovassa huudossa ja reitit todella hyviä. Olisi ehdottomasti kiinnostanut lähteä kokeilemaan pyöräilyä. Varsinkin sähköpyörällä! Tällä kertaa aika ei meillä siihen kuitenkaan riittänyt.

Lomamme osui juuri siihen hetkeen, kun ilmat viilenivät. Uikkareita ei tarvittu. Vähän normaalia enemmän sai laittaa vaatetta päälle. Patikointiin ja luontoon tutustumiseen keli oli kuitenkin todella hyvä.
Mitä me lomalla sitten teimme. Kävimme patikoimassa / retkeilemässä luonnossa, etsimässä hillaa (ja löysimme), skeittaamassa, heitimme frisbeegolfia sekä vierailimme Ranuan eläinpuistossa. Ja paljon enemmän olisi tekemistä ollut, mutta aika loppui kesken.
Kävimme myös kävelemässä rinteitä alhaalta ylös. Siinä oli jotenkin hyvä jo fiilistellä tulevaa talvea…

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Patikoinnissa keskityimme reitteihin mitkä sopivat lapsiperheille.  Niitäkin tuntui löytyvän todella paljon. Luontokeskuksen ympäristössä oli monta mielenkiintoista luontopolkua.
Lisäksi kävimme mm. Pytkynharjulla katsomassa upeita harjumaisemia sekä nauttimassa kellarilammen laavulla eväitä. Hyvin jaksoivat lapset patikoida 3-5 km pituisia lenkkejä.
Luonnossa liikkuessa totesimme myös, että Syötteellä on todella hyvät marja apajat ja löysimme paljon mustikoita sekä jonkin verran myös hillaa.

Lasten kanssa kävimme iltaisin heittämässä fribeegolfia ja skeittaamassa luppoveden rannalla olevalla luppoparkilla. Fribeegolf on hauskaa yhdessä tekemistä ja skeittaaminen on kuulunut meidän kesään muutenkin. Kun syötteellä oli skeittiparkki, niin pitihän se käydä testaamassa.

Kokonaisuudessaan tästäkin reissusta jäi hyvä fiilis. On helppoa todeta, että meidän kokemuksemme mukaan hiihtokeskukset ovat täynnä tekemistä ja toimintaa myös kesäisin ja syksyisin. Toimiva lomakohde siis ympärivuoden.

Kommentoi blogikirjoitusta

 • Teha sanoo:

  Hiihtokeskuksissa voi tosiaan tehdä muutakin kuin hiihtää..

  Kuten Ski.fi sivusto viime kesänä vertasi Huvipuisto vs. Hiihtokeskus.

  Huvipuistoon ostetaan laitelippu ja nautitaan ”passiivisesti” jännityksestä joka on turvallista.

  Hiihtokeskuksien seikkailupuistoihin ja tekemisiin ostetaan osallistumisoikeus, mutta harvoin mitään tapahtuu ellet itse ahkeroi ja rehki.

  Pyöräily (maasto/DH/tms), vaeltelu/kalastus, seikkailupuistot, kesäkelkkaradat, frisbeegolfradat, uinti, golf, jne.

  Meillä osui 2019 Heinäkuulla varmasti kaikkien aikojen kesäloma, joka vietettiin Ylläs/Levi maisemissa.

  Lämmintä oli niin runsaasti, että uiminen oli parasta hupia miesmuistiin. Matkalla pohjoiseen koeajettiin myös Rukan ja Oukun kesäkelkka radat, jotta saatiin Leville riittävästi Referenssiä. Uimassa käytiin Suomun kulmilla Haaparannan puoleisella ”piilo”-beachilla, Äkäslompolossa (jonka oikealle rannalle on kohtalaisen hankala löytää) ja Levijärvessä. Ylläs-Levi Maastöpyöräkisailuun osallistuin ihan vain itseni voittaakseni ja Levillä nautiskeltiin Seikkailuradoista tyttären kanssa tuntikaupalla, minkä lisäksi Levin liikkumiset hoidettiin pääsääntöisesti mukana olleiden pyörien avulla. Ylläksellä käytiin myös Retkeilemässä ja Kalastamassa Kesänkijärvellä sekä Sport Resortin puolella DH-rataa testaamassa. Perheen äitikin innostui polkemaan kunnolla maastossa, kun sai alleen e-Fat täysjouston.

  Ja koko viikon Aurinko porotti siinä määrin, että hellelukemat oli mittarissa, kunnes viimeisenä päivänä melkein alkoi sataa räntää.

 • Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *