Harrastaminen, Helppo nauttia, lapset, lapsiperheet, Laskettelu, Lumilautailu, Lumilautailu, hiihtokeskukset, talvi, Suomen luonto, helppo nauttia, Talvi

Lumiparatiisi

Julkaistu: 06.2.2019

Koko viime syksyn odotimme vuodenvaihdetta koska tiesimme, että silloin pääsemme taas Syötteelle. Lumiparatiisiin mihin ihastuimme vuotta aikaisemmin, kun ensimmäisen kerran näissä maisemissa vierailimme.
Syötteellä on kaikki mitä lapsiperhe tarvitsee. Huippukuntoiset rinteet, ravintolapalvelut, kauppa, ohjelmapalvelut sekä unohtumattoman kauniit maisemat.

Silloin 2017 joulukuun lopussa Lounais-Suomi tarjosi vesisadetta ja pimeyttä. Me, talvea rakastava perhe, toivoimme pakkasta ja lunta. Kun sitä ei ollut kotona tarjolla, niin aloimme selvittämään voisimmeko päästä viettämään vuodenvaihdetta johonkin missä on lunta. Iso-Syöte oli kiinnostanut meitä kohteena jo pari vuotta, mutta emme olleet päässet siellä käymään.
Saimme majoituksen varattua ja odotus matkaan pääsystä alkoi.
Odottavan aika oli pitkä, mutta vihdoin pääsimme matkaan ja mitä meitä odotti kohteessa; Lunta, käsittämättömän upeat maisemat, luonnon rauha sekä rinteet huippukunnossa ja laskettavaa jokaiselle lapsesta aikuiseen. Juuri sitä mitä etsimmekin.

Tällä kertaa odotukset pitkän syksyn jälkeen olivat todella korkealla. Tiesimme mitä odottaa. Vaikka kotonakin oli lunta, niin Syötteellä oli lunta enemmän ja ne maisemat… En pysty sitä näkyä sanoin kuvailemaan. Se tunne kun tunturi näkyy tuulilasissa on ehdottomasti mieleenpainuva. Meidän majoitus oli tunturin päällä ja ajomatka serpenttiini tietä pitkin tunturin laelle on aina yhtä tunteita nostattava.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

 

Lomalla oli tiedossa lautailua ja luonnossa liikkumista. Rinteiden tehokkaan hyödyntämisen lisäksi kävimme tutustumassa Syötteen kansallispuistoon. Kävelimme luontokeskuksesta Annin tuvalle ja takaisin. Matkalla saimme ihastella syötteen upeita maisemia, lumisia puita ja nauttia luonnosta. Myös majoituksestamme pääsi kätevästi tunturin ulkoilureiteille, joita hyödynsimmekin lähes päivittäin.
 

Laskeminen oli tietenkin ehdottomasti se pääasia mitä haimme. Rinteiden osalta laskettavaa riitti. Ja mikä tärkeintä; rinteet olivat jälleen kerran huippukunnossa.  Lapsiperheelle se on ehdottoman tärkeä asia. Kävimme myös yhden päivän Rukalla laskemassa.
Ruka on erilainen kohde kuin Syöte. Rukalla on paljon laskettavaa ja ylös pääsee tuoli- ja gondolihissillä. Silti tämän reissun kokemuksella voin sanoa, että rinteet olivat loppiaisen aikaan Syötteellä paremmassa kunnossa kuin Rukalla.

Syötteellä on rinteitä kaiken tasoisille laskijoille. Lisäksi se on ehdottoman hyvä kohde lapsiperheille. Lastenmaa palvelee aloittelevia ja vähän kokeneempiakin laskijoita todella hyvin.
Parkit ovat huipputasoa. Lastenmaan ministreet tarjoaa haasteita ja laskettavaa lapsille sekä kokeneellekin laskijalle. Eturinteiden snowpark on Suomen monipuolisin ja paras parkki! Sivussa oleva jibpark täydentää tarjontaa vielä loistavasti.
Myös offareita / metsäreittejä Syötteellä on runsaasti. Loppiaisen aikaan ei lunta vielä ollut tarpeeksi, että olisimme niitä päässeet laskemaan. Rinteiden sivussa oli kuitenkin hyviä pikkureittejä lapsiperheille. Eturinteiden kakkosrinteen vasenta sivua puiden seassa/vierestä kumpuja pitkin alas, siitä perherinteen kumpareikkoon ja kumpareikon alaosasta takaisin kakkosrinteeseen ja pikku hyppyrin tai pressin kautta eturinteiden hisseille. Sitä tahkoimme yhden iltapäivän / illan ja toimii lasten kanssa todella hienosti. On jotain muutakin kuin tavallista rinne laskua. Syöte on monipuolisuudessaan lumilautailevan lapsiperheen paratiisi!

Iso-Syöte 2019

Hiihtolomalla viikko 8 olemme taas lähdössä Syötteelle viikoksi. Täytyy koostaa siitä reissusta vähän päiväkohtaista koostetta. Videoitakin on tarkoitus tehdä. Niitä varten olen jo youtube kanavan avannut ja 360 kameran hommannut… Katsotaan koska ehdin sinne videoita lataamaan.

Jotenkin malttamattomana odottaa jo tuota seuraavaa reissua.
Aina välillä tulee ihan vakavasti mietittyä, mitä jos asuisimmekin Syötteellä talvet…Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *