Harrastaminen, Harrastukset, lapset, lapsiperheet, Laskettelu, Lumilautailu, hiihtokeskukset, talvi, Suomen luonto, helppo nauttia, Talvi

Talven 2018/2019 yhteenveto

Julkaistu: 26.4.2019

Iso-Syöte, Pikku-Syöte, Ruka, Sappee, Ellivuori, Hirvensalo ja Himos. Siinä keskukset missä tuli kuluneen talven aikana käytyä. Hieno kausi oli ja rinteeseen ehdittiin enemmän kuin aikaisempina vuosina. Tästä talvesta jäi hienot muistot.

Vaikka lautailu kausi on vasta päättynyt, niin orastava odotus ensikauteen on jo olemassa. Se on pitkälti onnistuneen talven ansiota. Saimme lautailtua enemmän kuin aikaisempina vuosina. Ja kun on ehditty enemmän rinteeseen, niin taidotkin kehittyivät taas huimasti (vaikka itse sanonkin…).
Lapset innostuivat yhä enemmän ja enemmän lumilautailusta. Nyt meidän nuorinkin oppi ankkurihissin käytön sekä käännökset ja jarrutukset molemmille kanteille. Se tuo taas entistä enemmän odotusta ensikauteen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tyttöjen laskeminen kehittyi entisestään ja nyt kun varmuutta on saatu selvästi lisää, niin samalla se tuo myös lisää vauhtia laskemiseen.
Pääsimme laskemaan enemmän parkeissa. Pressien ja hyppyreiden laskeminen alkoi selvästi onnistumaan ja sitä harjoiteltiin erityisesti loppukaudesta.
Seuraavaksi pitää harjoitella ollieta ja nollieta sekä nose ja tail pressiä että alkavat sujua paremmin ja varmemmin.

Itse olen saanut laskea nyt enemmän, kun lapset pärjäävät jo paremmin omillaan. Laskemisesta on nauttinut kerta kerralta enemmän. Taidot kehittyvät ja olo lumilaudan päällä on aina vain nautinnollisempaa.
Kuusi eri keskusta tuli testattua tällä kaudella. Huomasimme, että eroja keskusten välillä todellakin on. Meille mieluisia keskuksia on selvästi löytynyt ja jos lähikeskuksia ei lasketa, niin tulevaisuudessa reissut tulevat keskittymään entistä enemmän meidän suosikki kohteisiin. Kahden viimeisen talven aikana on tullut käytyä kahdeksassa eri keskuksessa ja kolmen talven aikana kymmenessä eri keskuksessa. Kokemusta aika monesta kotimaan keskuksesta siis löytyy.

Harrastuksena lumilautailu on hienoa yhteistä aikaa perheen kanssa. Lapset oppivat olemaan ja liikkumaan luonnossa. Samalla he oppivat arvostamaan meidän ympärillä olevaa puhdasta luontoa.
Lisäksi lautailu on todella hyvää liikuntaa. Kun on pitkän päivän ollut rinteessä, niin voi helposti todeta, että kyllä se lumilautailukin on ihan oikeaa urheilua. Jos venyttely on unohtunut, niin heti sen lihaksistossa huomaa. Lihashuoltoon pitääkin panostaa ennen rinteeseen menoa, sekä laskupäivän jälkeen. Kun kroppa voi hyvin ja toimii kunnolla sekä varusteet on oikein mitoitettu, niin rinne päivästä nauttii kaikkein parhaiten. Reissussa minulla on aina mukana lyhyt foam roll sekä trigger ball mitkä auttavat lihashuollossa erittäin paljon.