Hiihtovaellus, Pyhä, Vapaalasku

Ilahuttava päiväretki

Julkaistu: 31.12.2016

En olisi hevillä uskonut, että päivästä tulisi tällainen. Uskoimme lähtevämme tavalliselle skinnailureissulle meille tuntemattomalle Soutajalle. Ajattelimme hieman käydä tutkailemassa, millaisia laskulinjoja tällä vaaralla on. Onnistuimme kyllä saamaan retkikartan katselua paremman kuvan vaararyppäästä, mutta päivä yllätti meidät totisesti.

Ensimmäinen nousu ja lasku menivät omalla painollaan. Tuuli yltyi ja lunta alkoi tupruttaa taivaan täydeltä. Tunnelma oli talvisen eloisa. Ranta-Soutaja oli selätetty nopeasti ja matkamme jatkui itse Soutajaa kohti.

Skinnailua Soutajalla

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Jostakin kaukaa alkoi kuulua ensin outoa surinaa, jolloin Valtsu nosti katseensa ja tähyili taivaalle. Oman kuvauskopterin toivossa hän tunnisti äänen vähääkään miettimättä. Hetken kuluttua surinan lisäksi kuului jatkuvasti kovenevaa ilakointia. Riemun kiljahduksien lähde selvisi, kun skinnailimme lähemmäs. Joukko miehiä ja naisia oli testailemassa snow surfeja Lucky Ranchin opastuksella.

Lumisurffausta

Kodalla

Jutellessamme porukan kanssa Valtsulle tarjoutui tilaisuus päästä testaamaan Ilahu Boardsin lautoja käytännössä. Kodalla Valtsu heitti mononsa nurkkaan, laittoi ylisuuret lainakengät jalkoihinsa ja nappasi snow surffin kainaloonsa. Lumella surffailu oli kevyttä, mutta vauhti tuntui kovemmalta kuin suksien tai laudan kanssa pelatessa. Ilahun ajatuksena on pitää hauskaa luonnossa ja siltä se totisesti näytti. Ensi kerralla täytyy itsekin päästä kokeilemaan oikein toden teolla tuota lajia.

Ilahtumista havaittavissa!

Taivalsimme takaisin autolle hymyt kasvoillamme. Aamulla mökiltä lähtiessään ei voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan.

Hämärälaskun jälkeen

– Janika

Avainsanat:
,

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *