Maastopyöräily, Pyöräily

Bikes, burgers and beers – Fiskars

Julkaistu: 18.9.2017

Säätiedotus oli luvannut puolipilvistä ja muutaman pienen sadepisaran. Aamu nousi kuitenkin mukavana, mutta hieman viileänä kun pakkasimme kamppeemme kohti Raaseporia. Aamun edetessä aurinko lämmitti yhä enemmän ja syksyinen sää piristi mieltä. Kolme paikallista – maastopyöräpolut, olut ja hampurilaiset – kohtasivat Fiskarsin idyllisessä miljöössä maastopyöräilyn harrastajat ja alan edustajat viime lauantaina. Edessä oli innostuneen oloinen maastopyörien täyttämä päivä.

Fiskarsin 60:stä polkukilometrista aloitimme oman lauantaipäivän taipaleemme läntiseltä eli uudemmalta puolelta. Mielipiteeni uusista poluista on vielä hakusessa eikä ole muuttunut muutaman viikon takaisesta. Niin punainen kuin sininenkin reitti tuntuivat uusina ja suhteellisen ajamattomina tahmeilta. Pyörä ei liikkunut näillä yhtä sutjakkaasti kuin muilla poluilla. Uskoakseni uudemmat reitit hakevat vielä uomiaa ja ajan kuluessa paranevat. Linjoiltaan ne on vaihtelevia ja pidän erityisesti reittien yhdistelymahdollisuudesta. Ajamalla osan punaista ja osan sinistä pystyy muokkaamaan eri kerroille omanlaisensa yhdistelmän.

Sadekuurot ja pilven raosta tuleva valo loivat kivan tunnelman

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Testipyöriä paikalle oli raahattu kivasti. Merkkejä oli suomalaisesta Polesta vanhaan kunnon Santa Cruziin ja nykyään paljon näkyvään Canyoniin sekä hieman kalliimpaan Pivotiin sekä moniin muihin merkkeihin. Uuden pyörän hankinnasta kiinnostuneena muutamaa fillaria tuli kuolattua. Piti sitä päästä myös kokeilemaan miltä uudet pyörät oikein tuntuvat. Ajotuntuma oli lievästi sanottuna erilainen omaan toistakymmentä vuotta vanhaan Santa Cruzin runkoon verrattuna. Saa nähdä tuleeko sitä ostettua uusi pyörä!

Mutaisia polkuja

Pivotti kulki kivasti

Tapahtuma keräsi mukavasti kävijöitä, mutta edelleen poluilla oli suhteellisen rauhallista ajella. Toista oli burgerijonossa! Halusivathan nälkäiset pyöräilijät herkutella burgereilla ja palanpainikkeeksi ottaa tapahtumapäikalla sijaitsevan Fiskarsin panimon olutta. Ruokakojun ripeän toiminnan ansiosta istuimme melko nopeasti terassilla syöden, juoden ja kertaillen aamupäivän tapahtumia. Iltapäivällä saimme säähän vaihtelua kun auringon lisäksi taivaalta tuli sekä sadetta että rakeita, mikä ei kylläkään haitannut omaa menoani vaan annoin ravan kunnolla roiskua. Vesisade viilensi sopivasti hikisen ihon.

Olut ja burgeri maistuu

Aurinko paisteli ajoittain

Olipa taas kiva tapahtuma rakkaan harrastuksen parissa. Mukava kokeilla uutta kalustoa, nähdä tuttuja ja nauttia päivästä pyöräillen! Mikä mukavinta ensi vuonna Fiskarsiin on tulossa taas uusia polkuja.

Pyöräilykuvat: Joonas Leppänen

-Janika & Valtsu

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *