Luonto, Retkeily

Yö kuusten katveessa

Julkaistu: 06.4.2018

Kuusten suojissa

vihreiden oksien katveessa.

Uinuu kolme kulkijaa

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

kolme talven matkaajaa.

Toisillensa toivottaa

yötä rauhaisaa.

 

Jännityksen suorastaan maistaa. ”Jos heräätte yöllä ja kapuatte telttaan jatkamaan unianne, herättäkään sitten minut. En halua jäädä yksin tänne.”, yritän saada unikaverini vakuuttamaan. Pakko myöntää, että yksin ulkona nukkuminen jännittää, vaikka järjellä ajateltuna se on hölmöä.

Olisiko tähän vaivaan vanhan kansan loitsuista apua? Ainakin taivasalla nukkumisen rituaaleihin on aikoinaan kuulunut nuotiotulen kiertäminen kolmesti palava oksa kädessä. Näin pedot, maahiset ja muu tuon puoleisen väki ei tule häiritsemään yörauhaa. Mutta nuotion sytyttäminen kuusikon keskelle olisi ennemminkin hengenvaarallista, ja enpä taida menninkäisiin uskoa. Ei toimi!

Toisaalta rauhallista yötä kaipaava taivaan kannen alla nukkuva voisi ennen nukkumaan menoaan tiedustella kohteliaasti yöpymissijaa metsänväeltä. Linnun rapina enteilee hyvää paikkaa, vanhan kansa tietää. Erinomainen paikka on, jos orava viilettää ohitse. Mutta mitä jos metsänväki ei suokaan minun nukkua kuusen alla? Tätä riskiä en tahdo ottaa, joten loitsut taidan unohtaa. Jälkikäteen kuitenkin kuulen, että saman kuusen alta on nähty tulevan ilvesperhe. Ehkä hekin ovat viettäneet lepohetkiä kuusen helmassa ja ovat loitsineet sen avulla tämän kuusen alle loppuiäksi makoisat unet.

Ainakin vieressä nukkuvat tuhisevat siinä määrin, että jotain taikaa kuusen alla luulisi olevan. Lumihiutaleet leijailevat hiljaa kasvoilleni kutittaen poskipäitäni. Pian vaivun itsekin uneen.

Yöpymäkuusikko

Nuotiletut

Kuusten alla nukuttiin

Naama virneessä hyvin nukutun yön jälkeen

Nuotiokahvit ja teet

 

Kommentoi blogikirjoitusta

  • elamaatyylilla sanoo:

    Ei ollut, melko lähellä nollaa. Joku -10°C olisi ollut kiva kokeilla.

  • Kimmo sanoo:

    Oliko paljon pakkasta? Kuusen alla en ole nukkunut, mutta talvella laavussa olen.

  • Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *