Hiihtokeskukset, Laskemassa, Peuramaa, Vihti Ski

Peuramaa vai Vihti Ski?

Julkaistu: 05.2.2016

Viime viikonloppuna otimme suunnaksi tutun Peuramaan sijaan Vihti Ski:n. Nyt oli jo korkea aika käydä testaamassa rinteitä Vihdin puolella, sillä en ollut siellä vielä aikaisemmin käynyt. Kuten Peuramaa Ski, myös Vihti Ski Center mainostaa itseään koko perheen laskettelukeskuksena. Peuramaa on osoittautunut kivaksi paikaksi myös kaksivuotiaallemme, vaikka itse mäkeen hän ei ihan vielä olekaan valmis. Niinpä lähdimme myös Vihtiin sillä asenteella, että viihdykettä varmasti löytyy.

Vihti Ski

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vihdin rinteet osoittautuivat varsin monipuolisiksi ja hauskemmiksi laskea kuin Peuramaan, mutta muutoin Vihti hävisi Peuramaalle kättelyssä. Kunnon pulkkamäkeä ei ollut, eikä muutakaan oheistoimintaa ollut meneillään, toisin kuin Peuramaalla aina viikonloppuisin. Makkarapaikka löytyi, mutta mäen päältä, joka oli tietenkin kiva juttu muttei auttanut meidän tapausessamme kun vain minulla oli hissilippu. Kahvion tarjonta oli huonompi kuin Peuramaalla (ainakin meidän tarpeisiimme) ja palvelu aika tympeää. Pillimehun kumppaniksi kaipaamamme mukikin olisi maksanut erikseen. Tämän suhteen Peuramaa onkin petrannut viime kaudesta, sillä kahvion tarjonta on ollut monipuolisempaa kuin aikaisemmin. Lisäksi kahviosta löytyy yksi mahtava lisä: vessa jossa on pikkulasten vessanpönttö! Ei siis potta vaan ihan kunnon vessanpönttö. Helpottaa kummasti asiaa siinä toppavaatteiden, monojen ja muiden keskellä…

Peuramaa Ski

Peuramaalla sen sijaan väkeä on riittänyt siinä määrin, että hissijonot eivät ole oikein houkutelleet. Jos viikonloppuna siis mielii laskemaan, on paras olla liikkeellä heti aamusta. Vihdissä ei sen sijaan viime lauantaina joutunut jonottamaan yhdelläkään hissillä, mutta sää olikin aika tympeä ja rinteet liukkaita vesisateiden jäljiltä. Siitä huolimatta ja ehkä vähän sen vuoksikin laskeminen oli hauskaa, sillä minun lautailutaidoilleni Vihdin rinteissä riitti mutkia ja haastetta sen verran etten ehtinyt kyllästymään parissa tunnissa. Vihti vaikutti hyvältä paikalta aloittelijoille, sillä mattohissin ohella takarinne oli juuri sopivan pitkä ja loiva käännösten harjoitteluun niille, jotka jo saavat itsensä hilattua hissillä ylös.

Vihtiin varmasti suuntaan vielä toistekin, mutta ehkä mieluummin ilman lapsukaista. Mukaan voisivat lähteä sen sijaan hieman vanhemmat siskonlapset. Hämmästyin muuten hieman mäen päältä löytyvää maailmanpyörää! Täytyykin kivuta Vihdin rinteelle myös kesällä, jospa siellä pääsisi katselemaan maisemia vielä korkeammalta.

Kommentoi blogikirjoitusta

  • Meri sanoo:

    Peuramaalla tänä talvena avattu täyspitkä mattohissi vähentää kummasti jonotustakin 😀

    Vastaa

  • Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *