Lapsen kanssa mäessä, Lumi, Lumilautailu, Skiexpo, Suunnitelmia

Skiexpon parhaat

Julkaistu: 07.11.2016

Marraskuun alku ja ulkona pyryttää lunta! Voisiko olla mahtavampaa käynnistellä laskukautta Skiexpoilla näin talvisissa tunnelmissa?

Mikä vielä parempaa, enää en ole ainoa joka täällä kotona on intoa täynnä lähtemässä lumilautailemaan. Tänä talvena näyttäisin nimittäin saavani laskukaveriksi 3,5 vuotiaan Oliverin! Näin ollen päätimme tällä kertaa lähteä haistelemaan tunnelmia Skiexpoilla koko perheen voimin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Messuilu lasten kanssa yleisesti ottaen on mielestäni kaikkea muuta kuin miellyttävää, mutta tällä kertaa Oliver ainakin nautti niin paljon, että ihan itku tuli pois lähdettäessä. Itselläni kokemus toki jäi hieman vajaaksi, kun keskittyminen tuoteuutuuksiin ja juttelu näytteillepanijoiden kanssa oli aika heikkoa.

Se parhain juttu koko messuilla oli ehdottomasti Burtonin Riglet Park, jossa Oliver pääsi testaamaan ensimmäistä kertaa elämässään lumilautaa! Ihan paras tapa koittaa välineitä  ja laudalla liikkumista ilman toppavaatteita. Sujui kuin vanhalta konkarilta! Jo pelkästään tämän vuoksi messut olivat menestys. Nyt siis jännitetään miten pitkään näitä pakkassäitä täällä Kirkkonummella riittää ja miten pian pääsemme ihan kunnolla lumen päälle harjoittelemaan.

Muita kivoja juttuja kolmevuotiaalle olivat esimerkiksi mönkijät ja moottorikelkat, Wuuufin liukurimäki ja Taitoliikuntakeskuksen piste, jossa pääsi hyppimään trampalla ja tekemään voltteja permannolla. Voimistelu voisikin olla sitten ensi syksynä hyvä harrastus Oliverille. Se sopisi todella hyvin tukemaan mäkiharrastusta. Toistaiseksi tyyppi tosin keskittyi juoksemaan päättömästi edestakaisin supersankarinaamari ja -viitta (eli Carloksen t-paita) päällään jumpparadalla. Minä yritin parhaani mukaan opastaa odottamaan vuoroaan ja kulkemaan radalla oikeaan suuntaan. Hieman kauhistuttaa siis mitäköhän siitä rinneharjoittelustakaan tuon mahdottomuuden kanssa tulee…

Kaksi supersankaria!!

Pieni miinuspuoli näissä messuissa näin lapsiperheen näkökulmasta on kuitenkin se, että aika kalliiksi tulee pelkkä käynti jos maksaa parkkipaikan (12e), messuliput ainakin kahdelle (18e/hlö) ja ruoat (helposti yli 10e/hlö) koko porukalle. Pomppulinna ja liukumäkikin maksoivat erikseen 3,5e, joten tähtäimessä kannattaa olla muutama hyvä messutarjous jottei mene ihan miinuksille. Itsellänihän oli Bloggaajapassi (kiitos tästä Messukeskukselle!), eli en voi valittaa, mutta tämä nyt kuitenkin penninvenyttäjän näkökulmasta… ja löytyihän tuolta tietenkin kunnon harrastajille paljon mielenkiintoista.

Itseäni olisi kiinnostanut ehdottomasti eniten päivälipputarjoukset Suomen hiihtokeskuksiin sekä Björklidenin ja Riksgränsenin tarjoukset. Nuo Ruotsin kohteet ovat ehdottomia ykkösiä valloituslistallani, mutta saapa nähdä milloin niin ylös pohjoiseen pääsen… mutta jospas sentään tuttuihin maisemiin Pyhälle tänä talvena?

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *