Åre, Hiihtokeskukset

Vinkkejä Åreen: kylpylöitä, herkuttelua ja after ski:tä

Julkaistu: 01.10.2015

Tulevan kauden laskureissujen ollessa täysin avoinna, palaan vielä kerran viime helmikuiseen, Visit Swedenin järjestämään Åren reissuun. Kuten arvata saattaa, ehdimme tekemään ja näkemään ainakin triplasti enemmän kuin mihin omatoimisella reissulla kykenisin.

åre_2015-3

Normaalisti pelkkä jumittaminen ja ruoan metsästäminen veisi niin suuren osan ajasta, ettei laskupäivän päätteeksi paljon oheistoimintaa kaipailisi. Nyt kun ruokailut olivat järjestetty muiden toimesta (ravintolavinkkejä voi käydä lukemassa täältä) ja logistiset asiat oli hoidettu kokemuksella, jäi aikaa myös hieman katsella ympärille.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Åren kokoisesta hiihtokylästä löytyy palveluita moneen lähtöön, eikä neljässä päivässä tietenkään ehtinyt kaikkea koluta läpi, mutta tässä joitain vinkkejä niille, jotka Åreen ovat suuntaamassa:

After Ski

Åren torin laidoilta löytyy kauppojen ja muiden ravintoloiden lisäksi Jonas Dahlbomin  Dahlbom på Torget-ravintola yökerhoineen. Itse emme överisyöminkiemme jälkeen keskiyöllä enää jaksaneet muuta kuin kävellä klubin läpi, mutta muilla näytti olevan kova meno päällä…  After ski paikkojen ykkössijaa piti kuitenkin torilta rinteen suuntaan sijaitseva Timmerstugan.

åre_2015-2

åre_2015-4

åre_2015-5

åre_2015-6

Pikkupubeja

Itselleni mieluisampi paikka viettää iltaa oli kuitenkin Parkvillan, pieni ja sympaattisen kämäinen pubi mummoverhoineen, barn lighteineen ja olutjulisteineen. Kävimme siellä tutustumassa paikallisen olutpanimon tuotteisiin myrskyn puhaltaessa huimia lukeamia ikkunan takana. Toisin kuin edellämainitut paikat, tämä sopi hyvin minun kaltaiselleni tyypille, joka mieluummin istuu kavereiden kanssa pöydän ääressä jorinoimassa, musiikin soidessa siedettävällä tasolla, kuin täyteenammutussa yökerhossa.

åre_2015-10

åre_2015-9

åre_2015-8

Kylpylöitä

Åren kylpylätarjonnasta vastaavat ainakin Copperhill sekä Holiday Club. Lasten kanssa suunnistaisin jälkimmäiseen, kun taas itselleni valitsisin Copperhillin. Pieni, mutta mahtavalla paikalla sijaitseva kylpyläosasto rentoutti kyllä täydellisesti myrskyssä taistelemisen jälkeen. Lämpimässä altaassa olisi voinut lillua ikuisuuksiin. Ainoa huono puoli oli todella ahdas suihku/pukuhuoneosasto. Holiday Club olikin tässä suhteessa aivan päinvastainen, väkeä sekä tilaa riitti. Holiday Clubilla en itse kylläkään lähtenyt edes testaamaan allastarjontaa, vaan lampsin kuntosaliin, jossa en sitten edes jaksanut muuta kuin maata keskellä lattiaa jumppamatolla (ja seistä päälläni)…

Jos olisin valitsemassa majoitusta Åreen, eikä hinnalla olisi niin väliä, suuntaisin mielelläni Copperhilliin, jonka arkkitehtuuri kupari-puu-yhdistelmineen oli astetta tavanomaista hotellia mielenkiintoisempi. Hotellin pihasta pääsi myös suoraan alamäkeen ja hissistä suoraan sisälle hotelliin (joskin kauempana  Åre Björnellä), eli paljon sen helpommaksi ei voisi homma käydä.

åre_2015-14

åre_2015-11

åre_2015-12

Herkutteluja

Kahvittelujen ja herkuttelujen suhteen Åre vaikutti myös varsin aktiiviselta paikalta, sillä tarjolla oli esimerkiksi suklaatehdasta, kookospalloja, Ruotsin parasta kahvia sekä taikinajuureen leivottuja herkkuja:

Åre Kafferosterin ylistettyä kahvia pääsee nauttimaan Skistarshopilla Åren Kabinbanan-asemalla.

åre_2015-18

Suklaahimoisille suosittelen kipaisemaan Åren keskustasta kolme kilsaa itään, jossa sijaistee Åre Chokladfabrik. Kyseistä suklaata löytyy tietenkin muualtakin, mutta parhaat hinnat ja valikoimat sai suoraan tehtaalta.

åre_2015-17

Taikinajuuritytön luokse sen sijaan pääsee suoraan suksilla VM6-hissin juurelta Åre Torgin suuntaan liukuen. Paikan nimi on Café Torget. Paikka oli hyvin luomu-henkinen, kuten oikeastaan kaikki Åren ruokapalvelut. Jotenkin tuo puhdas lähiruoka-asia korostui muutenkin joka paikassa Årea, joka oli tietenkin tosi hienoa!

åre_2015-1

Keilausta

Jos vielä luppoaikaa jää, kuten meille vesisateen iskettyä lähtöpäivänä, voi Åren Holiday Clubin O´Learysillä käydä myös vetämässä parit kierrokset keilausta. Meidän tapauksessa minä taisin olla se, joka eniten halusi lähteä keilailemaan, mutta se joka lopulta huonoimmat pisteet veti kasaan… Kuinka yllättävää, hah hah.

åre_2015-16

 

** Matka toteutettu yhteistyössä Visit Swedenin kanssa

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *