syksyRuka
Rinteessä

Jäätä, sokeria ja pari reiliä

Julkaistu: 16.10.2015

Nyt on sitten kauden ekat laskut laskettu. Paikkana Ruka ja rinteenä Saarua. Keli oli komia ja lämmintä +7. Porukkaa rinteessä oli odotetusti jonninverran, ei kuitenkaan ruuhkaksi asti. Oli kyllä hämmentävää ajaa mäkeen, kun aurinko paistoi ja lämmitti, lunta ei missään ja vaatetuksena olisi riittänyt tuulitakki ja verkkahousut. Päällä kuitenkin oli laskuhousut, laskutakki, pipot, hanskat, kaulaliina, lämpimät kerrastovaatteet ja huppari. Hyvin tarkeni.

Tällä hetkellä Rukalla on menossa hintojen puolesta hiihdä halvalla kausi…mutta en kyllä ihan näin itse asiaa ilmaisisi. Päivä lippu aikuiselle 36€, laskettavaa yksi mäki. No kaikki on tietysti suhteellista. Lippu kuitenkin hankittiin ja auto parkkiin Saaruan alapuolelle.

Rinteessä lunta oli muutamia kymmeniä senttejä, ehkä keskimäärin 20cm. Yön aikana rinne oli mitä luultavammin suolattu, ja tiedättehän rakkaat laskuystäväni mitä se tarkoittaa 😀 Ja muille kerrottakoon, että jäässähän se oli. Onneksi aurinko pehmensi muutamia kohtia ja parin lasketun mäen jälkeen rinteen jäisyyteen alkoi jo tottua. Tuolihissi rinteen vieressä hoiti hommansa hienosti, kuljettaen laskijat ylös kuivin penkein. Kuruhissillä pääsi hitaasti mutta varmasti kylän puolelle syömään ja pois, toinen vaihtoehto olisi ollut kävellen, laskeminen ei ollut vaihtoehto.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kylässä auki oli Kumpare, Piste ja kylän keskellä oleva punainen pirtti. Päädyimme lounastamaan tuttuun ja turvalliseen Kotipizzaan. Tässä ehkä Rukan yksi heikkous. Sopivaa ja sopivan hintaista lounaspaikkaa on vaikea löytää. Haluaisi syödä jotain muuta kuin roskaruokaa, maksamatta siitä kuitenkaan kovinkaan paljoa ja ruokapaikan tulisi olla vielä sopiva matkan päässä, mielellään kävelymatkan. Rukalla nämä kriteerit täyttää Hankibaari, joka ei valitettavasti ole auki sesongin ulkopuolella.

Sitten siihen tärkeimpään, obstaakkelit rinteessä. Ylhäältä alas setuppi oli seuraava; rinteen vieressä pieni nokäre lunta, josta sai mini-ilmat (voltti nähty), alempana viemäriputki, dancefloor, alas-tasanen tuplaputkireili ja viimeisenä itse nurmikolta paikalleen raahattu toinen musta viemäriputki. Itselleni näistä eniten tänään tarjosi viimeinen viemäriputki. Eihän ne temput ihan tatsissa vielä ollut, mutta tästä se lähtee. Into on kova ja halu oppia uutta valtava. Myöhemmin illalla tai sitten huomisen puolella luvassa vielä pientä edittiä tästä päivästä, kannattaa tsekata.

Ja vielä viimeisenä huomiona; parkin säilölunta kaivettiin päivän aikana esiin, tiedä sitten mitä sillä aikovat. Huhuja kuulin että puikkajoukkue olisi tulossa treenaamaan, laittaisivatkohan heille lisää patjaa rinteeseen.

Seuraavana luvassa joko asiaa laskukamppeista tai -leffoista. Nyt saunaan.

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *