Hyppää sisältöön

Serena Ski – Vauhdikas lumi- ja vesipuisto

Serena Ski on erityisesti lumilautailijoiden suosima mukava lähirinne hyvien kulkuyhteyksien päässä Espoossa. Hiihtokeskus tarjoaa yhteensä viisi valaistua ja lumetettua rinnettä sekä kaksi street-rinnettä.

Serenan laskettelukeskus sijaitsee Pohjois-Espoon Lahnuksessa Vihdintien varrella, noin 20 km päässä Helsingistä. Vaikka laskettelukeskus onkin pienikokoinen, sillä on vankka asema erityisesti kaupunkilaisnuorison suosikkina laadukkaan street-puolen ja loistavan sijaintinsa ansiosta.

Lastenrinteitä Serenasta löytyy yksi, johon perheen pienimmät ja aloittelijat pääsevät harjoittelemaan laskemista kahdella ilmaisella hissillä. Alle 6-vuotiaille kypäräpäille kaikki rinteet ovat ilmaisia.

Lautailijoiden ja new school -laskijoiden suosikki

Serenassa on oivalliset mahdollisuudet temppuiluun, ja keskuksessa viihtyvät etenkin lautailijat ja new school -laskijat. Hiihtokeskuksesta löytyy Etelä-Suomen paras lumiparkki, jonka kovatasoiset ja monipuoliset street-rinteet tarjoavat haasteita kokeneemmillekin laskijoille. Serena onkin monen huippulautailijan kotirinne – esimerkiksi Eero Ettala on maininnut Serenan Talman ohessa Suomen kotikeskuksekseen. Tunnelma keskuksessa on rento ja leppoisa, ja myös vähän kokemattomammat hurjapäät ovat tervetulleita kokeilemaan laskettelukeskuksen reilejä, pressejä ja bokseja.

Pääkaupunkiseudun keskuksille tyypilliseen tapaan rinteiden korkeusero ei ole päätähuimaava, mutta ajaa asiansa. Parhaimmillaan se on 60 metriä ja pisin rinne yltää 450 metriin. Serenan eteläinen sijainti ei valitettavasti salli loputtoman pitkää laskukautta, mutta rinteiden kunnossapidosta huolehditaan aktiivisesti niin pitkään kuin kautta suinkin vain riittää.

Kaudesta 2018-2019 alkaen hissiliput voi suoraan ladata omaan Axess- tai SkiData-älykorttiin. Nettikaupasta ladatun lipun kanssa voi mennä suoraan rinteisiin käymättä hissilipunmyynnin kautta.

Laskemisen lisäksi paljon myös muuta puuhaa

Jos laskemisen lisäksi myös vedessä peuhaaminen kiinnostaa, saa Serenan alueelle ostettua yhdistelmälippuja. Niillä pääsee sekä laskettelemaan että pulikoimaan Pohjoismaiden suurimmassa sisävesipuistossa, joka liukumäkineen ja erikoisaltaineen on erityisesti perheen pienten vesipetojen suosiossa.

Hiihtokeskuksen omat palvelut ovat toimivat. Alueelta löytyy vesipuiston lisäksi kahvio, välinevuokraamo, suksihuolto, Ski Shop, hiihtokoulu, majoitukseen sopivat Serena-huvilat, seikkailupalvelut ja mönkijävuokraamo. Lisäksi hiihtokeskuksen tiloista löytyy mahdollisuus omien tavaroiden säilytykseen lystikkään rinnepäivän ajaksi. Kuten pääkaupunkiseudun keskuksissa yleensäkin, Serenan hintataso on kohtuullisen korkea.

Kätevät kulkuyhteydet kaupunkiin ja takaisin

Bussiyhteydet Espoon keskuksesta ja Leppävaarasta ovat hyvät. Bussipysäkki sijaitsee suoraan Serenan portin edessä. Helsingistä tulevien kannattaa tarkistaa bussireitti esimerkiksi reittiopas.fi -palvelusta etukäteen, sillä yhteyksiä Helsingin keskustasta suoraan Serenan portille asti ei ole. Monet vakiokävijät suosivatkin Serenan iltalippuja ja tulevat laskemaan muutamaksi tunniksi koulu- tai työpäivän jälkeen.

Plussat

  • Laadukas street, josta voi bongata myös huippulaskijoita
  • Toimiva kokonaisuus perheille
  • Vesipuistomahdollisuus rinnepäivän päätteeksi

Miinukset

  • Mäen korkeus rajoittaa laskumahdollisuuksia
  • Pysäköinti Serenassa on maksullista (5 Eur/päivä)
  • Suosiosta johtuva ajoittainen ruuhkaisuus

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään