Yleinen

Hei vaan kaikille!

Julkaistu: 28.2.2019

Tästä bloggarin ura urkenee. Olen jo pitkään miettinyt blogin perustamista, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Ollut muka muuten liian kiireistä, niin ei muutamaa hetkeä jouda kirjoittamiseen. No, ei kai niin kiire voi olla kuitenkaan vaan se on enneminkin ollut oma syyni siihen, että en ole tarttunut tuumasta toimeen. Nyt päätin siis viimein lopettaa viivyttelyn ja kirjoittaa ensimmäisen postauksen.

Juttua muun muassa opiskelijan luottokorteista

Alkuun hieman itsestäni eli olen tällainen nuori miehen alku ja asustelen Tampereella ja opiskelen ammattikorkeakoulussa. Tähän blogiini tulen kirjoittelemaan milloin mistäkin ja aiheet tulevat vaihtelemaan paljon, mutta yleensä jollain tavalla opiskelu tulee esille tavalla tai toisella. Olen itse haaveillut oman yrityksen perustamisesta, mutta toki ensin tarvitsee kokemusta ja vasta sitten voi vakavasti harkita yrittämistä. Jotenkin vain se muille työn tekeminen hamaan loppuun asti ei niin huvita, vaan mieluummin sitä on oman itsensä pomo. Sitten joskus. Muutamia yrittäjien kirjoittamia blogeja olen selaillut ja digiyrittäjä on blogissaan kirjoitellut itsenikin kiinnostavista asioista.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Toki opiskelijana myös raha-asiat pyörivät jatkuvasti mielessä halusi tai ei. Sitä rahaa ei kuitenkaan ole liiaksi käytettävissä, vaikka nostaakin opintolainaa. En tosin oikein itse ole varma, että mitä mieltä lopulta olen opintotuista. Koulutus kuitenkin on maksutonta ja kaikki halukkaat saavat opintolainan valtiontakauksen, joten kyllä oikeastaan kuka vaan voi opiskella mitä vaan, kunhan asenne on kunnossa. Toisaalta opiskelijan asema yhteiskunnassa ei ole kummoinen ja opiskelijat ovat sieltä köyhimmästä päästä, vaikka ovat niitä tulevaisuuden tienaajia. Turha mielestäni enempää kyykyttää opiskelijoita, mutta silti esimerkiksi luottokortin saaminen on todella hankalaa. Kaiken maailman Visa Electron korttia kyllä tarjotaan. Nettihaulla luottokortti opiskelijalle sentään löytyi edes muutama vaihtoehto, kun pankista sitä kysyessä tulee fiilis, että luottokortti on vain kaukainen haave. Moni pankki ajattelee, että opiskelijalla ei ole maksukykyä. Onhan siinä totta toinen puoli, mutta se olisi hyvä hätävara, jos tulee tiukka paikka.

Mutta siinäpä oli pohdintaa kerrakseen. Seuravaksi ajattelin ottaa hieman kantaa kaikkia puhuttaneeseen ratikka-hankkeeseen ja muutamaan muuhun juttuun, jotka meitä tamperelaisia jatkuvasti puhuttavat. Yritän jatkaa turinoita blogissa piakkoin, mutta katsotaan, että koska taas tulen tänne näppäimistön nappeja naputtamaan ja juttua tuottamaan.  Meinasin unohtaa mainita, että hyvä ystäväni Liisa aloitti myös bloggaamisen, joten mikäli reissujut kiinostavat, niin tästä Liisan blogiin.

Mukavaa maaliskuuta kaikille ja tähän loppuun yksi yllätyksellinen fakta eli tiistaina 5 päivänä maaliskuuta vietetään Mardi Gras juhlaa eli suomalaisittain laskiasta. Muistakaa syödä pullia ja laskea mäkeä! Aika lähteä ladulle!