Kesä, Muut lajit, Off-Season

Kesäpäivä hiihdonopettajien tyyliin

Julkaistu: 25.7.2014

Mitäpä sitä voisi olettaa, että hiihtomaikkojen kesämöötissä tapahtuu? Suksimista ja lautailua tietty! Okei kesäbonarina lisätään joukkoon vähän vielä wakeskatea – vitsi se oli siistin näköistä.

Saatiin kutsu Kutsuttiin itse itsemme viettämään päivää yhden hiihtäriläisen möksälle. Ohjelmassa oli lungia hengailua, grillisapuskaa, uimista, vesilajeja ja saunomista. Ollaan meiän hiihtokoulussa noviiseista noviiseimmat eli liityttiin joukkoon vasta viime talvena. Mökille lähtö mietitytti hieman, koska osaa porukasta en ollut tavannut ikinä ja muitakaan en vähintään kolmeen kuukauteen. Eetukin nautiskelee kesästä intissä, joten hänkään ei päässyt osallistumaan. Huoli oli aivan turha ja jälkikäteen jopa naurattaa! Tuolla kyllä osataan ottaa kaikki niin hyvin mukaan ja tuntuu, että oltaisiin tunnettu paljon kauempaankin. Ei todellakaan tuu sellainen fiilis, että olet se uusin ja ulkona kaikesta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Ainaisena vilukinttuna pakkasin tietty märkkärin varuiksi messiin. Se oli kyllä pikkuinen ylilyönti, koska veden lämpötila oli 24 astetta. Yksi täydellisyyttä hipova kuuma kesäpäivä, jota voi taas talvella muistella varpaat ja sormet tunnottomina.

Tälle kaverille voi omistaa kokonaisen kappaleen. Mitä teet, kun lähdet hiihtämään kahdella suksella, mutta tipautat toisen lähdön jälkeen veteen? No vinkkaat tuolle toverille ja eikä aikaakaan kun läts hauva on hypännyt laiturilta ja porskuttaa täyttä kyytiä hakemaan suksen rantaan. Tää taito mun on opetettava meiänkin pojille. Seuraava keissi: Mitä koira tekee, kun kaikki on jo satamiljoonaa kertaa heittänyt sille keppiä veteen eikä kukaan jaksa enää? No herra tipauttaa sen itse laiturilta sinne, odottelee hetken ja kun aallot ovat sitä vähän matkaa kuljettaneet hyppää hän noutamaan sen. Suorastaan nerokasta. Intohimoisin vesipeto johon oon koskaan törmännyt, hän ui kerta kaikkiaan koko päivän.

Tämä eilinen päivä ei ainakaan helpottanut laskettelukuumetta. En malttais millään odottaa ensi talven laskupäiviä näiden mahtavien ihmisten seurassa!

A