Eetu, Ylläs

Joulu Ylläksellä

Julkaistu: 23.12.2015

Hellurei!

Se ois jouluaatto huomenna ja missäs sitä olisikaan parempi viettää kuin Ylläksellä. Jos olet täällä tai vasta tulossa tunturiin joulun tai uudenvuoden aikoihin, niin kannattaa lukasta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Paljon on ohjelmaa molemmin puolin tunturia ja osallistu ihmeessä Facebookissa Ylläksen joulu ja uusivuosi -tapahtumaan. Sieltä löydät kootusti kaikki häppeningit. Ohjelma löytyy myös Ylläksen vasta uudistuneilta nettisivuilta.

DSC_8753Täysikuun iloja. Kuva: Topi Leikas

Muutamia meikäläisen tärppejä, jos joulua täälläpäin vietät.

  •  Tällä kaudella voit liikkua luonnossa myös pyöräillen. Fatbike -pyöriä saa lainaan ainakin Äkäslompolon Sportiasta ja Sport Shopista. Reittejä on n. 50km ja lähes kaikki lumikenkäreitit ovat nyt myös pyöräilijöille. Piakkoin olisi tarkoitus tästä lisääkin kirjoitella – stay tuned!
  • Juuri avattu ja paljon kehuttu Aurora Estate on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde. Jos mietit minne syömään, niin harkitseppa vakavasti. Joulu- ja uudenvuodenaattona tarjolla on juhlapöydät.
  • GMC -picturesin leffa ensi-iltaa vietetään 30.12. Bar Kaapissa. Mukana myös meikäläiset – tuu ihmeessä morjestaa! Kaapissa on myös monena muuna iltana ohjelmaa ja esiintyjiä, joten paikka kannattaa pitää mielessä. Niin ja tietty rinnepäivän jälkeisen ”afteriolusen” saa Kaapista.
  • Täysikuusta on mahdollisuus nauttia. Ei mitään tavallista, että jouluaattona möllykkä valaisee yötämme. Eilen revontulijahdissa ei tarvinnut lamppuja ulkona liikkuessa.

DSC_1457

  • Bistrohissi on palannut ja pitsat ovat entistäkin parempia. Rinneravintola löytyy Hesburgerin vierestä Ylläsjärven puoleisten rinteiden alhaalta.
  • Rauhalliseen menoon ja kinkun sulatteluun kannattaa jouluaattona lähteä ihailemaan tunturiin nousevaa kynttiläpolkua tai vain kyliä yleisesti. Jouluista ohjelmaa on vähän joka paikassa, joten jouluihmisille löytyy kyllä tekemistä. Uutenavuotena Jouninkaupan takana lähetetään lyhtyjä taivaalle, mikä on myös näkemisen arvoista. Räväkämpää menoa kaipaavat voivat taas suunnata Ylläsjärven puoleiselle keskukselle katsomaan ilotulitusta, jonka jälkeen Taigan lavalle kohoaa Aste.
  •  Ja viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä. Hiihtokoululla pyörähtää käyntiin viikko-ohjelmat, joista kannattaa bongata itselleen parhaat tunnit ja kisat! Aina on varaa kehittyä ;)

DSC_1278Äkäslompolo. Ootteko jo käyny ”some” -kuulussa Jounin Kaupassa?

Lumitilanteesta sen verran, että lunta on tunturissa todella hyvin. Valitettavasti sää sahailee pahasti nyt ja plussallakin on käyty. Jokatapauksesta täytyy iloita tästä kauneudesta olipa se lumi kovaa tai pehmeää.

Ei muuta kuin hyvää joulua kaikille tasapuolisesti – toivottavasti mahdollisimman moni pääsee lumille! :)

-E