Hakuba

Etusivu Foorumit Kohteet Japani Hakuba

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Johannes 4 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #4464 Vastaus

  redland
  Osallistuja

  Keskustelut, kysymykset, vinkit ja kommentit kohteesta
  http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/japani/hakuba/

  #22069 Vastaus

  Ville

  Ollaan lähdössä parin kuukauden päästä eli tammikuussa elämysmatkailemaan Hakubaa kohti. Kaikki laskuvinkit ja muut hauskanpitoideat ovat tervetulleita.

  Missä Hakuban keskuksista pääsisi helpoimmin ja turvallisimmin pöllyttelemään ihan oikeaa japanin puuteria? Löytyykö offaripaikat yleensäkin täältä helposti, vai onko syytä budjetoida jo etukäteen ammattiopastuksen hankintaan?

  Onko alueella missään vauhdikkaampia illanviettobaareja? Jos vaikka jonakin iltana tekee mieli juhlistaa laskuja muutenkin kuin oman porukan kesken…

  #26264 Vastaus

  simovunn
  Ylläpitäjä

  Palattiin hiljattain Hakuban visiitiltä. Hienoa lunta ja laskuja tuo laakso tarjosi, ja mahtuipa reilun viikon jaksolle myös aurinkoa.

  Japanin ja Hakuban ensikokemuksessa hienointa lumen lisäksi oli kohteen eksoottisuus maastollisesti ja kulttuurillisesti. Ruoka on mainiota, ihmiset erittäin ystävällisiä ja laakson eri hiihtokeskuksen mukavan eri tyyppisiä. Hintatasokin oli jenillä 2014 touhuttaessa varsin kohtuullinen. Monessa keskuksessa hissilippuihin ei muutenkaan mene paljoa rahaa kun hyödyntää randoillessa yksittäin ostettavia nousuja.

  Jokaisen keskuksen takamaastoista tuntui löytyvän kelvollista laskua. Cortinaa lukuunottamatta rinteiden lähistön offarit onkin kiellettyä laskumaastoa.

  Yleisemmät ja suosituimmat offarireitit löytynee täältä kohtuullisen helposti, mutta opastuksen avulla saavuttaa toki täältäkin parhaat paikat. Yllättävän kova kisa Hakubassa ja etenkin Cortinassa näköjään on jo pehmeästä lumesta. Parin tunnin sisällä hissien avautumisesta on näppärimmin saavutettavat paikat jo koluttu skandinaavisin voimin.

  Palvelut ja hiihtoalueet sijaitsevat kuitenkin harmillisen hajallaan ympäri laaksoa, kävelyetäisyydeltä ei paljoa löydy. Kovin eläväistä after ski -tarjontaakaan ei näyttänyt löytyvän, muutamaa aussien aiheuttamaa remuhavaintoa ei voine laskea mukaan.

  Mutta mikään ei voita hiihtopäivän jälkeistä onsen-köllöttelyä. Offaripainotteiselle laskijalle Japani on vahvasti kokemisen arvoinen hiihto-osoite.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Hakuba
Tietosi:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">