Laskuelokuva-arvionnit

Etusivu Foorumit Muut keskusteluaiheet Laskuelokuva-arvionnit

Merkitty: ,

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  simovunn 4 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #10764 Vastaus

  Ski Movie

  Olisi mukava lukea, mitä DVD/BlueRay-muodossa levitettäviä laskuelokuvia väki on nähnyt, ja mitä niistä on pidetty. Tässä ensimmäinen:

  ——-

  ATTACK OF LA NINA
  MSP Films 2011 (www.skimovie.com)
  Teaser: http://www.youtube.com/watch?v=oR6W1La5m1A
  Ostettu Amazon.com.uk, kuljetuksineen noin 30 e / BlueRay

  Matchstick Produtionsin vuosittainen hiihtoleffa toteutetaan aina näyttävästi ja isolla budjetilla. Hollywood-tyyppisen tuotannon huono puoli on sen yllätyksettömyys menestyskaavan toistamisessa. Kerronnallisuutta löytyy jonkun verran osioiden sisältä, mutta kokonaisuudelle ei ole yritettykään rakentaa alusta loppuun kuljettavaa tarinaa. Pieni miinus tulee myös epäyhtenäisestä kuvatyylistä. Erilaisten kameroiden ja kuvaustekniikoiden jälkeä ei ole jälkikäteenkään väännetty yhtenäistä tunnelmaa tuottavaan muottiin.

  Näistä puutteista huolimatta materiaali on silkkaa timanttia. Ajoittain älyttömäksi yltyvä vauhti, hullut laskulinjat ja käsittämättömät ilmat sekä siellä pyöriteltävät härvelit näyttävät teräväpiirtona superhidastuksissa fantastisille. Väleihin on tiputeltu ihan hymyilyttäviäkin läppiä ja musapuoli pelittää. Puuteri on hukuttavan syvää, ja parkkihyppyrit valtavia. Putskua ja parkkia on muutenkin sopivan tasaisesti.

  Aiheuttaa pakonomaisen laskuunlähtöfiiliksen tunneiksi. Eli toimii tylsähkön varmaotteisesti tarkoitetulla tavalla.

  ARVIO 4/5

  #10874 Vastaus

  Ski Movie #2

  SUPERHEROES OF STOKE
  MSP Films 2012 (www.skimovie.com)
  Teaser: http://www.lumipallo.fi/?attachment_id=10872
  Ostettu Amazon.com.uk, kuljetuksineen noin 30 e / BlueRay

  Matchstick Produtionsin vuoden 2012 tuotos tekee yhtiön juhlavuosien kunniaksi lievän poikkeuksen menestyksekkääseen toteutuskaavaansa. Kyseessä on nimittäin yhteenveto MSP:n 20 kunniakkaalle tuotantovuodelle, ja niiden aikana tapahtuneelle vapaalaskun ja trikkihiihdon vallankumoukselle.

  Elokuvassa luodaan katsaus yhtiön aiemmissa tuotannoissa esiintyneisiin vapaalaskun supertähtiin, joista surullisen moni laskee nykyään autuaammilla vuorilla. Ennen kaikkea Superheroes of Stoke tiivistää 20 kuvausvuotensa aikana tapahtuneen välinekehityksen ja sen myötä trimmautuneen laskutyylin. Jota MSP tietysti on ollut legendaarisilla elokuvillaan tehokkaasti levittämässä.

  Katsojalle muistutetaan, että joka tapauksessa laskufiilis ja jihaa-huutojen määrä on aikakausia yhdistävä ja myös edelleen tärkein tekijä.

  Pääosa sisällöstä on kuitenkin sitä uudempaa, supernäyttävää MSP-materiaalia. Sen rinnalla klassikot, kuten Ski Movie -sarja, Global Storming ja There’s Something About McConkey näyttävät jo hieman tuhnuisilta niistä jääneisiin muistikuviin verrattuna. Yksi syy tähän lienee näiden kuvanlaatu verrattuna uuteen materiaaliin.

  Uudesta materiaalista vakavimman puuterikuumeen nostattivat Chatter Creekin hukuttavan syvät pöllyttelykohtaukset sekä Japanista taltioidut metsäputikat.

  ARVIO 4/5

  #22743 Vastaus

  simovunn
  Ylläpitäjä

  Nautiskelin juuri puolituntisen Pilke-laskuelokuvan Blue-raylla. Tässä kokemuksesta päällimmäisenä mieleen nousseet ajatukset.

  Jenkkileffoihin verrattuna suomenkielinen meininki tuntuu heti alusta alkaen helpommin lähestyttävältä ja meininki ilman helikopterikuvakulmia on mukavasti maanläheisempää. Laskijoiden rennon dokumentaarisen oloinen jutustelu tuo tunnelman miellyttävästi lähemmäksi katsojaa.

  Silmä lepää sekä maisemissa että asettelussa. Musiikki on raikasta ja istuu hyvin niin puuterimetsiin kuin jyrkempiin kuruihinkin. Leikkauksen rytmi on eläväinen ja mielenkiinto säilyy tehokkaasti alusta loppuun. Lyhyeenkin mittaan mahtuu eri tyyppisiä laskumaastoja.

  Erityisesti fiilistä nostaa kameran vierestä ohi kurvaaviseen lisätty ääniefekti.

  Parasta on helposti lähestyttävä ja realistinen tunnelma. Ihan kuin olisi itse mukana kameroiden tallentamalla laskureissulla. Isoimpien laskupätkien epätodelliselta tuntuvat 50-metriset dropit eivät tule sotkemaan tätä aistiharhaa.

  Jos jotakin trimmattavaa pitäisi puoliväkisin yrittää keksiä, niin voisi toivoa kaikkiin otoksiin samaa teknistä huippulaatua kuin suuri osa Pilkkeen materiaalista edustaa. Eli pientä epätasaisuutta teknisessä laadussa, mutta onneksi ei tunnelmassa.

  Ja tietysti elokuva olisi saanut olla pidempi. Puolituntisessa ehtii juuri päästä tunnelmaan kun lopputekstit palauttavat todellisuuteen.

  Parasta näkemääni suomalaislaskutallennetta joka tapauksessa. Pöllyävä suositus!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Laskuelokuva-arvionnit
Tietosi:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">