Schladming

Etusivu Foorumit Kohteet Itävalta Schladming

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  redland 6 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #4420

  redland
  Osallistuja

  Keskustelut, kysymykset, vinkit ja kommentit kohteesta
  http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/alpit/itavalta/schladming/

  #184049

  Marko Mäkimartti

  Mistä luonnonlumen paksuus mitataan ja kuinka usein tiedot päivitetään näille sivuille? Tiedot näyttää tänään +100cm luonnonlunta ja sitä ei ole yhtään.

  #184050

  simovunn
  Ylläpitäjä

  Lumitiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa. Kokonaisuudessaan lumi- ja säätiedot koostetaan useasta lähteestä, sillä kaikkea ei ole kootusti saatavilla. Lumen määrästä alppikohteiden osalta käytössämme on tieto lumen määrästä kylän korkeudella ja huipulla. Molemmat näkyy mm. http://www.lumipallo.fi/lumi/alpit/itavalta/ -listauksessa.

  Samaa dataa käytetään myös monissa ulkomaalaisissa palveluissa, esim. http://www.snow-forecast.com/resorts/Schladming/snow-report ja http://www.bergfex.com/schladming-planai/schneebericht/ , eli samat luvut 60 cm alhaalla ja 100 cm ylhäällä löytyy myös näistä palveluista.

  Käytännön mittaustavat ja päivittyminen vaihtelee varmasti käytännössä paljonkin kohteittain. Toivottavasti Schladmingissa on edes hieman lunta kyläkorkeudella että lukemiin voisi luottaa ainakin suuntaa-antavasti. Tai jos näin ei ole, niin toivotaan tilapäistä häiriötä.

  Sen sijaan vain Lumipallosta löytyvä lumikokonaistilannemittari (lumipallokuvakkeen koko lumitiedoissa) ottaa huomioon lumen kokonaismäärän lisäksi sen tuoreuden, optimaaliset lämpötilat ja ennusteessa näkyvän tulevan lumisateen. Eli mitä suurempi pallo, sen parempi on olla juuri nyt paikalla tai lähteä sinne välittömästi!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Aiheeseen ‘Schladming’ ei voi kirjoittaa uusia vastauksia.