Vemdalen

Etusivu Foorumit Kohteet Ruotsi ja Norja Vemdalen

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  teha 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #4524 Vastaus

  redland
  Osallistuja

  Keskustelut, kysymykset, vinkit ja kommentit kohteesta
  http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/ruotsi-ja-norja/vemdalen/

  #185174 Vastaus

  teha

  Vemdalen on äkkiseltään poikettuna (Klövsjössä 3 h hissien aukeamisesta ja sitten toiset 3 h Vemdalskaletissa) yllättävänkin hauska paikka harrastaa alppihenkistä hiihtoa.

  Klövsjön valtti on nuo artikkelissa mainitut 3 jyrkempää reittiä alas tuoreimmalle hissille, eli nykyaikaiselle irrottavalle 6 hlön tuolille. Vauhdikkaita ja mukavasti hieman toisistaan eroavia jyrkkiä mäkiä erinomaisen hissien palvelemana.

  Klövsjön miinus oli ”samaisen” jyrkänteen päälle vasenta reunaa kiipeävä SOMPA-hissi – miksi ihmeessä sompa – ilmeisesti mäki koettu hankalaksi, mistä johtuen laskijoita harvassa ja siksi hissikin ns. edullisempi ja pienempi kapasiteettinen?

  Laskematta jääneet aloittelija-alueet näyttivät olevan kaikin puolin erinomaisessa kunnossa ja niitä oli niin ”laakson” kuin huipunkin puolella – 6-hlön tuoli ratkoo kuljetusongelmat, sillä sen avulla pääsee myös huioun helppoja mäkiä laskemaan ja tuleepa alas huipultakin 1 ”liiankin” helppo sininen mäki, missä vauhti tuskin karkaa liian suureksi. Alhaalla nousut sujuu helppokäyttöisillä sompahisseillä ja ylhäällä käytössä on ankkurihissi – Storhognan suunnalta tulevia ylhäällä auttaa sompa.

  Kaikkiaan siis oikein mukava setti monipuolista laskettavaa, eikä juurikaan jonoja.

  Vemdalskaletissa kuviot on lähes samanlaiset, mutta täällä 6-hlön nopeita tuoleja on kaikkiaan 4 KPL!!! Näistä 1 on varustettu automaattisella suojakaiteella ja ylhäältä alas pääsee JOPA vihreäksi merkattua lojjotusta, joten varsin messevää perhesettiä tarjolla. Tämän kaikkien aloittelijoiden unelman vasen puoli on varattu aloittelijoille ja harjoittelijoille, sillä alueella on lyhyt mattohissi äärimmäisenä vasemmalla, sitten on pidempi sompa ja sen jälkeen vielä pidempi sompa, minkä jälkeen tämä massiivinen perheen siirtäjä eli supermukava 6-hlön nopea tuoli.

  Vemdalskaletin lopputarjonta onkin sitten selkeästi pidemmälle ehtineille suunnattua. Hovden huipulle vienyt vanha 4-hlön hidas hissi on VAIHDETTU nopeaksi 6-hlön tuoliksi, minkä jälkeen varmasti alas tuova valaistu musta rinne on palannut monen suosikiksi, mitä se EI ollut 04/2013, jolloin täällä kävin, sillä tällöin nopeita oli vain Skalspassetin puolen tuoli jo mainitun perhealueen lisäksi.

  Toki lienee (en muista) kyseinen musta pätkä valaistu vain sen vasemmalla puolella ylösvievän ankkurhissin matkalta, mutta vertyypä iltamäessä lyhyesti käydessä paikat sopivasti, tiukkaa kenttää sahatessa. Hovden toisen puolen 1500 m ankkuri katkaistiin uuden 6-hlön tuolin asennuksen yhteydessä ja jäljelle jätetty pätkä palvelee lopun hieman helpompaa osaa, uuden tuolin viedessä luonnollisesti ylös saakka. Samalla vanhasta hissilinjasta saatiin ns. valmista rinteenpohjaa ja uutta mustaa laskettavaa.

  Skalsfjälletin puolella mukavimmat mäet on perinteisesti ne värikkäimmät eli musta ja punainen. Sininen parkin viereen laskevakin on laskukelpoinen, mutta koska se yhdistyy ankkurin nousijoiden kanssa, tulee loppuosassa mäkeen lisää väisteltäviä, mistä johtuen ei ollut enää niin makoisa kuin esim. tyhjä punainen. Hovden ala-asemalle laskevaa sinistä en ”ehtinyt” kokeilla, kun piti koittaa löytää jyrkistä mäistä se mieleisin.

  Vemdalskaletin ihme on sama kuin Klövsjössä eli Hovden ankkurin yläasemalta huipulle vievä sompa. Molemmin puolin alas tulevat mäet on enemmän kuitenkin mustia kuin punaisia, vaikka kautta rantain pääsee myös vihreää, vaan mutta on se roikkuminen sompahississä yksikseen, jolloin epävarma EI saa apua esim. Ankkurihississä vieressä olevasta.

  Summa summaa rum on kuitenkin vahvasti positiivinen kokemus lasketuista mäistä ja saaduista palveluista. Enemmän pohdittavaa tuottaa Vemdalenissa keskusten ”vaihtaminen”, sillä siirtymiseen tarvitsee autoa. Jos/kun alueella ski-bus suhaa ja mahdollistaa vaihdot hissilipulla, siitä tuskin on pahaa sanottavaa, mutta kukin tahollaan miettii, kuinka hankalaa se on.

  Viikon tiketillä laskee toki kaikissa paikoissa, joten 2 pvä per keskus tietää monipuolista viikkoa, vaikka edellä mainittujen kokemusten kerryttämiseen meni ”vain vajaa” 6 h.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
Vastaa aiheeseen: Vemdalen
Tietosi:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">