Uncategorized

kaikki joukolla väärin valitsemaan, väärin valitsemaan….

Julkaistu: 25.11.2013

Mistä tietää uuden kauden lähestyvän? Ei lumesta (vaikka sitä alkaakin jo ripotella myös täällä etelämmässä), vaan jokapuolelta pursuavista välinemainoksista ja -vinkeistä. Informaation runsaudesta huolimatta sopivien varusteiden hankinta on ajoittain julmetun vaikeaa – oikeita vaihtoehtoja kun on yksinkertaisesti liikaa. Epätoivon iskiessä apu voi löytyä näkökulman vaihdoksesta ja siksi kokosinkin vaihteeksi oppaan muutamien mahdollisimman väärien välineiden hankintaan.

1. Sukset / lumilauta

Suksien tai laudan hankinnassa kiinnitä huomiota eritoten kahteen seikkaan: ulkonäköön ja hintaan. Varmista siis, että laskuvälineesi sopivat täydellisesti takkiisi, unohtamatta aluskerrastoasi. Lisäksi muista, että ammattimainen ulkonäkö takaa ammattimaisen tuloksen. Älä turhaan kitsastele tai vertaile hintoja: kallein on se paras ja taipuu kaikkiin tilanteisiin. Äläkä missään nimessä kuuntele myyjän ohjeita, olit sitten vasta-alkaja tai pätevämpi harrastaja. Torju siis kaikenlaiset lähestymisyritykset tai pakene paikalta, sillä tiedät kyllä itse mitä haluat ja myyjän tehtävähän on vain rahastaa viattomia laskijoita.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

2. Monot / lautakengät

Monoja / kenkiä tituleerataan lakijan tärkeimmiksi varusteiksi, joten niiden ostossa voit halutessasi mennä metsään lähes kaikessa. Laskujalkineisiin pätevät mm. äskeisen kohdan vinkit hinnasta ja ulkonäöstä. Lisäksi ota huomioon villasukkavara vähintään seitsemälle sukkaparille, Suomen talvihan on tunnetusti kylmä. Sovittamiseen on turha haaskata aikaansa ja joku myyjähän voi vaikka hyökätä tarjoamaan apuaan. Mikäli haluat täysin jalkoihisi istuvat monot, kaiva kaapistasi tai kirpparilta takaaladattavat yksilöt. Koinsyömä sisus ja pehmennyt muovi muotoutuvat jalkaasi kuin sukka.

3. Kypärä

Mikä kypärä?

4. Sauvat

Sauvat ovat varsin epäoleelliset kapistukset laskettaessa: niitähän vain roikotetaan sivuilla tai korkeintaan niiden avulla tökitään hissille. Jos tästä huolimatta haluat välttämättä  ostaa itsellesi nämä vuoden turhakkeet, pidä huoli väristä ja hinnasta. Minkä tahansa pitusella kepukalla saa kyllä itsensä liikkeelle.  Jo olemassa olevaa muuta sauvavarastoa voi ehdottomasti hyödyntää, ja murtsikkaharrastajat lyövätkin näin kaksi puikkakeppiä yhdellä iskulla.

5. Vaatetus

Pukeutumisessa on syytä olla erityisen huolellinen, sillä vaatteet ovat se näkyvin osa-alue laskijasta. Muista siis tyylikkyys kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa. Aikaansa seuraava on pannut merkille, että haalarit ovat jälleen saapuneet laskumuotiin, joten mikäli vain mahdollista, etsi vintiltä (omaltasi tai jonkun muun) kultaiselta 80-luvulta peräisin oleva värikäs kokovartaloasu. Kuin sieni, imet itseesi varmasti kaikkien ihailevat katseet sekä kostean kevätsohjon.

Tämä toistaiseksi ( ja älkää huoliko – myös lopullisesti) näistä ”erittäin hyödyllisistä” vinkeistä. Mutta kenties tarinassa piilee myös jokin syvällisempi opetus: joskus oikeaita ratkaisuja ei löydä tekemättä ensin vääriä. Niin välineiden ostossa kuin elämässäkin.