Uncategorized

Waiting for weekend – Free´kend!

Julkaistu: 26.2.2014

Tästä kaudesta piti tulla huikea vapaalasku-urani avauskausi. Jonkinlaiseen tuntumaan pääsin Rukalla ja Levillä, mutta suunnitteilla oli myös muutakin mm. kavereiden kanssa erilaisia pikkureissuja lähialueille ja vähän kauemmaskin. Kuinkas taas kävikään? Maa suorastaan hohtaa mustuttaan täällä Keski-Suomessa. Tyypillistä… Mutta onneksi tunnelin päästä on alkanut kajastaa valoa ja tuo valo välkkyy Pyhä Free´kendin nimeä kaikissa neonväreissä!

 

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

 

Jo tovin Free´kend on jököttänyt perheemme kalenterissa, mutta nyt se on saanut peräänsä vielä muutaman ylimääräisen huutomerkin. Lumipallon bloggaajana sain nimittäin solmittua pienimuotoisen yhteistyösopimuksen Pyhän kanssa koskien kyseistä tapahtumaa, mutta palatkaamme ensin hetkeksi iltaan jolloin löysin ensi kerran Free´kendin. Tuona iltana lumeton talvi alkoi ahdistaa oikein todenteolla, joten päädyin luonnollisesti selailemaan pohjoisen hiihtokeskusten sivuja. Tarkoitushan ei siis ollut varata yhtään mitään…Sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta Pyhän sivuja katsellessani eteeni ponnahti Free´kendin ilmoitus ja noin viiden minuutin perhepalaverin jälkeen majoitus sekä päivät merkattu kalenterehin. Vasta varauksen jälkeen äitini taisi kysäistä: ” Mihin me siis oikein olemme menossa?”

 

 

Niin, mihin? Free´kendiin, vapaalaskijoiden viikonloppuun Pyhällä. Joskin viikonloppu on tässä tapauksessa hieman vähättelevä termi, sillä tapahtuma kestää torstaista 27.3. sunnuntaihin 30.3. eli neljä päivää ( meiltä sunnuntai jää valitettavasti väliin ). Noiden neljän päivän aikana Pyhän valtaa monipuolinen vapaalaskuaiheinen  ohjelma: eri välineiden vapaalaskuklinikat alan suomalaisten gurujen opastuksella, kolme erilaista laskukisaa, välinetestausta, joogaa ja biletystä. ( No, kaksi viimeistä eivät ehkä lukeudu vapaalaskuteemaan, mutta  hauskoja ne ovat varmasti. ) Tarkoituksena on siis oppia uutta vapaalaskusta, kisailla ilman turhaa hampaiden kiristelyä ja ylipäätään pitää hauskaa sekä nauttia laskemisesta.

 

”Kuulostaapa kivalta”, äitini totesi esitelmöintini päätyttyä. Kuulostaa kyllä enemmän kuin kivalta, mutta mitäpä muuta vastausta vannoutuneelta pertsahirmulta voi odottaakkaan. Minä ja isäni sen sijaan ilmoittauduimme välittömästi suksijoille suunnattuun Arto Majavan vapaalaskuklinikkaan. Viime aikoina myös isäni on pikkuhiljaa kiinnostunut yhä enemmän vapaalaskusta jo vuosia kestäneen täydellisen carving-käänöksen metsästyksen ohella. Uusien juttujen oppiminen ja uusien elämysten saaminen ei ole koskaan liian myöhäistä, edes yli viisikymppiselle. Tai liian aikaista, sillä Free´kendin nuorin osallistuja on vasta 13-vuotias! Vapaalasku ei todellakaan katso laskijan ikää.

 

”Mites nuo kisat?”, kysäisi äiti seuraavaksi. Niin, ne kisat… Vain muutama vuosi sitten vannoin pyhästi lopettavani kilpailutouhut, sillä ne eivät yksinkertaisesti  oikein vain sopineet minulle. Mutta seuraavassa hetkessä löysinkin itseni ilmoittautumasta silmät innosta kiiluen Aittakurun maisemissa kisattavaan Haglöfs Freerideen. ( Valikoimissa myös kaksi muuta kisaa, GoPro Joker Ride ja Salomon Poker Rando, joihin en kuitenkaan toistaiseksi ole vielä uskaltautunut ilmoittautua. ) Sitä paitsi, minulla ei edes ole tarkkaa tietoa, mitä minun kyseisessä kisassa tulisi tehdä. Laskea luultavasti. Kenties nopeasti ja varmaan tyylikkästikin… No, vaikkei sitä voittoa tulisikaan, uskon, että Haglöfs Freeride on kokemuksena varmasti huippu ja ainakin maisemat ovat Aittakurussa kohdallaan.

Aittakuru kesäasussa.

Tässä vaiheessa äitini oli jo paennut paikalta metsästämään Pyhän latukarttoja, mutta minä jatkan vielä vähän Free´kendin fiilistelyä. Armottomana välinehifistelijänä isäni huomio kiinnittyi klinikoiden lisäksi erityisesti perjantain ja lauantain City Sport testikylään. Itse taas olen innostunut oikeastaan kaikesta, myös siitä joogasta. Jos kuitenkin minun pitäisi mainita tärkein asia Free´kendistä, on se ehkä mahdollisuus päästä vihdoin oppimaan vapaalaskua oikein toden teolla, ja vieläpä Suomen vapaalaskun Mekaksi tituleeratulla Pyhällä. Lisäksi koko perheemme odottaa tilaisuutta karata täältä mustasta Keski-Suomesta Lapin kevätaurinkoon nauttimaan samanhenkisestä seurasta, hiihtämisestä, tapahtumista sekä laskuista laadukkaissa rinteissä ja erityisesti niiden ulkopuolella. Free´kend ja Pyhä, here we come!

 

Kuvat ovat Pyhän sivuilta osoitteesta http://ski.pyha.fi

Avainsanat:
,