Uncategorized

Täyttä törinää

Julkaistu: 16.3.2014

Hieman Jorma Uotista lainaten: aikamoista törinää tulevat seuraavat kaksi viikkoa olemaan. Ensin viimeinen rutistus, sitten puoli viikkoa armotonta tahkoilua, jota seuraa uusi alku, ja viimeisenä saan maistaa palasen vapauttta.

Viimeinen rutistus alias ylioppilaskirjoitukset ja uusi alku eli pääsykokeet ovat taanneet, ettei tekemisestä ole ollut eikä myöskään tule olemaan pulaa.  Omalla kohdallani on vielä edessä kaksi kaiken kaikkiaan seitsemästä yo-kokeesta, ja sitten pöydälläni nököttää enää 600-sivuinen oikeustieteellisen pääsykoekirja. Voi tätä riemun päivää…

Mutta onneksi elämässä on muutakin kuin opiskelua. Kuten mitä? No, tietenkin laskettelua! Pitkän matikan kokeen jälkeen suuntaammekin jo aiemmin jutuissani seikkailleen Emmin ja hänen vanhempiensa kanssa Tahkolle pitkäksi viikonlopuksi. Paikkana Tahko on minulle jo aikas tuttu sekä herättää hyviä muistoja niin siviilistä kuin kisapuoleltakin. Tahkon vauhtiviikonloppuna ( eli super-g-tyyppisessä kisassa ) vuonna 2009 olin nimittäin peräti toiseksi viimeinen, en viimeinen. Mutta itse asiassa nyt kun aloin miettiä, en tainnut ikinä kisaurani aikana olla ihan viimeinen. Joko ajoin ulos tai olin se toiseksi paras käännetyssä järjestyksessä. Saavutus sekin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kun Tahkolta on kotiuduttu, niin alkaakin pakkaus jo seuravaa reissua varten ja pyykkikone laitetaan laulamaan. Vuorossa on palanen vapautta eli Pyhä Free´kend, jonne starttaammekin sitten oman perheeni voimin. Tortaista sunnuntaihin kestävä vapaalaskuilotulitus on todellakin tarpeen ennen lopullista hautautumista oikeustieteellisten artikkeleiden pariin, joskin pääsykoekirja tulee kyllä pakattua myös matkalle mukaan. Ja kyllä, nyt Free´kend kestää myös minun kohdallani aina sinne sunnuntaihin saakka, vaikka aikaisemmassa ennakkojutussani muuta väitinkin. Ja kyllä, nyt olen myös ilmoittautunut niihin kahteen muuhunkin kisaan eli Go Pro Joker Rideen ja Salomon Poker Randoon, joihin en aikaisemmin ollut vielä nimeäni pistänyt. Onneksi iskäkin lähtee mukaan kisailemaan, joten viimeiseksi en ainakaan tule jäämään.

Mahtavia laskuhetkiä siis tulossa, ja varsinkin Free´kendin vapaalaskuklinikkaa, kisoja, yhteislaskusessareita sekä bileitä odotan kuin kuuta nousevaa. Tunnelmia ja kuvia päivittelen tänne aina heti, kun saan materiaalia valmiiksi. Mutta nyt ruotsin kirja kuiskii nimeäni kaipaavan oloisesti…

Avainsanat:
, ,