Laskureissut

The laskureissu lähestyy

Julkaistu: 15.1.2016

Ensi viikolla se sitten tapahtuu, kun vihdoin ja viimein alkaa kauan odotettu ”the laskureissu” Pohjois-Amerikan mantereelle kera iskän. Ensimmäinen ja pääasiallinen pysähdyspaikkamme on Vancouverin olympialaisistakin tuttu Whistler-Blackcomb. Millaisesta paikasta on oikein kysymys?

Keskus sijaitsee Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadan länsirannikolla sekä on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista ja tunnetuimmista keskuksista, jossa laskettavaa riittää. Rinteitä on peräti 216, joista viimeisimmän tiedon mukaan avoinna on 200. Ylin hissiasema kohoaa n 2300 metriä merenpinnan yläpuolelle ja alin hissiasema taas sijaitsee kyläkorkeudessa ( 675 m ), joten korkeuserokin on noin kiitettävät 1600 metriä.

Omintakeisinta Whistler-Blackcombissa on kaksi huippua yhdistävä Peak 2 Peak- gondolihissi. Kuvat siitä näyttävät niin huimilta, etten malta odottaa hetkeä, jolloin pääsen ensi kertaa astumaan siihen. Melkein 4,5 kilometriä pitkä gondolihissi yhdistää siis Whistlerin ja Blackcombin hiihtokeskukset yhdeksi yhtenäiseksi laskijan temmellyskentäksi.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Sijainti rannikolla takaa, että lunta Whistler-Blackcombissa riittää sekä rinteissä että niiden ulkopuolella ja offarilaskeminen kuuluukin reissumme pääteemoihin. Ja koska nyt ollaan suuressa Amerikassa, homma tehdään myös suuren maailman malliin. Matkanjärjestäjämme Elämysmatkojen kautta olemme varanneet muun muuassa parin päivän Extremely Tour-kurssin, jonka tarkoitus on tutustuttaa meidät takamaastoissa liikkumisen saloihin vuoristo-olosuhteissa ja kehittää laskutekniikkaa syvässä lumessa. Mutta ei siinä vielä kaikki, sillä reissuun kuuluu myös suunnilleen saman pituinen satsi heli-skiitä! Sitä ajatellessani en malta pysyä nahoissani. Joskus tuumin, että pääsisin korkeintaan lentämään Medi-Helillä, mutta toivotaan, ettei tämä reissu pääty siihen.

Laskemisen lisäksi pääsemme nauttimaan myös Whistlerin kylän elämästä. Ravintola-, shoppailu-, after ski- ja yöelämätarjonta vaikuttaa keskuksen nettisivujen perusteella todella kattavalta eli opiskelijabudjetin omaavan henkilön tulee olla tarkkana, etteivät viimeisetkin kesätienestit hupene tuhkana tuuleen.

Kun olemme viettäneet noin kaksi viikkoa lasketellen, on aika ottaa pieni huilitauko ja suunnata Vancouveriin. Kanadan kahdeksanneksi suurin kaupunki sijaitsee vain noin parin tunnin ajomatkan päässä Whistler-Blackcombista. Siellä suunnitelmissa on kenties hieman shoppailua, nähtävyyksien katselua ja tutustumista kanadalaiseen elämänmenoon.

Kauan emme ehdi kaupungissa oleilemaan, sillä jo muutaman päivän kuluttua matka jatkuu rajan toiselle puolelle Seattleen sukuloimaan. Ohjelmassa on jälleen kenties jälleen pientä shoppailua ja nähtävyyksien katselua, mutta myös ilmeisesti laskettelua. Seattlen lähellä sijaitsee nimittäin Crystal Mountain Resort, jonne olisi tarkoitus tehdä vajaan viikon vierailu. Whistler-Blackcombin jälkeen tämä Washingtonin osavaltion suurin hiihtokeskus saattaa tuntua pieneltä, vaikka keskuksella riittää Suomen keskuksiin verratuna kokoa ja näköä. Merkittyjä rinteitä on 57 ja hissejäkin 11. Ylin hissiasema sijaitsee reilussa 2000 metrissä ja korkeuseroa kertyy noin 950 metriä. Ei varmastikaan huono paikka päättää jo etukäteen unohtumaton reissu.

Siinäpä oli melko runsaasti esimakua reissusta. Tuskin kenellekään jäi epäselväksi, että olen sanomattoman innoissani ja jos innostukseltani vain ehdin, pyrin välittämään ajantasaista kuvaa ja informaatiota matkan kulusta myös tänne. Au revoir!

 Lähteet:

Home

http://www.whistlerblackcomb.com

http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/pohjois-amerikka/kanada/whistler/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vancouver