Laskureissut

Whistler-Blackcomb kuvina

Julkaistu: 07.2.2016

Tässä Whistler-Blackcomb pakattuna 20 kuvaan. Myöhemmin luvassa lisää kuvia, kenties amatöörimaista videomateriaalia sekä reissukertomus.

Whistler-Blackcomb ilmasta käsin.

Paikallinen erikoisuus Peak 2 Peak-gondoli, joka tekee kahdesta hiihtokeskuksesta yhden. Etenkin aurinkoisella säällä 4,4 km:n matka huipulta toiselle on henkeäsalpaava. 

 

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Auringonpaiste paljastaa Kalliovuorten upeat maisemat.

Aina ei kuitenkaan aurinko helli laskijaa. Kahden viikon aikana sää ehti vaihtua moneen kertaan: oli vesisadetta, lumisadetta, räntäsadetta, raesadetta, armotonta tuulta, sumua, aurinkoa…

Whistler-Blackcombin historia olympiakylänä näkyi monessa paikassa ja kerrankin myös minä pääsin korkeimmalle korokkeelle.

Inuksuk on kivestä tehty ihmishahmo, joka kuuluu Pohjois-Amerikan arktisten osien alkuperäiskansojen symboliikkaan. Inuksuk toimi myös Vancouverin olympialaisten symbolina ja siksi hahmoja oli rakennettu ympäri hiihtokeskusta. Olympialaisia varten suunniteltu hahmo edustaa mm. ystävyyttä.

Jos joku ihmettelee miksi laitoin tänne kuvan vessasta, niin vähän aikaa sitten paasasin suomalaisten hiihtokeskusten kelvottomista hotelli helpotuksista. No, Kanadassa kaikki oli tosiaan paremmin. Vessat olivat suuria, hanskoja ym. tavaraa varten oli oma korinsa, lattia oli luistamattomasta kumista ja muutenkin kaikkea mahdollista oli ajateltu. Ottakaa tästä mallia, suomalaiset keskukset.

Myös rinneravintoloissa on ajateltu laskijoiden mukavuutta. Tuolien alta löytyvät sekä koukku kypärälle että teline hanskoille. Pöytään jää siten enemmän tilaa hyvälle ruualle ja kavereille. Etenkin tässä järjestyksessä. 

 

Whistlerin kylä.

Kylä ehkä suomalaiseen makuun liian räikeässä ja amerikkalaistyylisessä iltavalaistuksessaan.

Ennen kauan odotettua ohjelmanumeroa eli heli-skiitä oppaamme ( punainen takki ) antoi meille pikaisen mutta kattavan koulutuksen sekä lumi- että helikopteriturvallisuudesta.

Heli-skin ns. iso kopteri, johon mahtui lentäjän lisäksi noin 10 henkilöä.

Lähdössä lentoon.

Muun muassa kuvassa näkyvän kapean kurun kävin heli-skiin aikana selättämässä. Lasku ei ollut pitkä, mutta sitäkin parempi ja jännittävämpi.

Heli-ski oli upeaa puuterilaskettelua upeissa maisemissa. Mitä muuta voisi ihminen toivoa.