Yleinen

Pulkkamäkeen

Julkaistu: 15.1.2019

Oli huikean lämmin kesä ja syksykin varsin pitkään. Vähän alkoi jo ihmetyttää että tuleeko se talvi kunnolla koskaan. Mutta niinhän se täällä Etelä-Suomessa usein on, että lumesta ei saada kuin maistiaisia marras- ja joulukuussa. Nyt on sen sijaan viimein kylmät kelit saapuneet kunnolla ja lumet myös pysyvämmin. Taisi olla -11 astetta meidän pihan lämpömittarissa aamulla. Nyt viimeistään onkin aika kaivaa ne kaikki kunnon talvivaatteet käyttöön. Yhä kyllä kaupungilla tulee vastaan ihmisiä joista ei voi kuin ihmetellä että miten he pärjäävät.

Viime talvi oli kyllä täällä varsin surkea ja kunnon mäenlaskupäiviä ei ollut montaa. Vanha sanonta muistaakseni menee niin, että kuuma kesä ja kylmä talvi. Toivotaan, että se pitää paikkansa eikä tämä lopu heti ensi viikolla. Meillä nimittäin lapset rakastavat pulkkamäessä laskemista. Tänä vuonna ajattelin myös, että voisi olla aika kokeilla laskettelua. Aivan pieniä lapsia ei viitsi vielä rinteeseen viedä, mutta kouluikäiset alkavat olla siinä iässä, että voisi olla hyvä aika aloittaa lastenrinteestä ja osallistua hiihtokouluun.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Varauduinkin jo etukäteen ja kävin keväällä netin lelukaupat läpi ja etsin sopivaa tarjousta lasketteluvarusteista. Lopulta löysinkin hyvän tarjouksen, johon sain samaan pakettiin sukset ja siteet, monot ja porkat. Koko paketille ei myöskään tullut hintaa kuin pari sataa euroa, joka on varsin hyvä diili. Toisaalta eipä pienten lasten varusteiden tarvitse kovin erikoisia olla, kunhan siteet ovat turvalliset, niin se jo riittää.

Itselleni sen sijaan ostin hieman erilaiset sukset. Ne ovat sellaiset tavallista leveämmät, joissa on pyöreämmät kärjet ja ne ovat hieman ”käyremmät” sekä kärjestä että perästä. Ideana on, että niillä saa paremman leikkauksen ja paremman pidon rinteeseen. Ne myös soveltuvat paremmin puuterilumessa lasketteluun. Nuorempana tulikin lasketeltua paljon ja off-pisteet olivat suuri intohimoni, mutta nyt laskettelusta on ollut ruuhkavuosien vuoksi pitkä tauko ja toivonkin, että pääsen taas takaisin nuoruuden lempiharrastukseni pariin.

Hieman kyllä jännittää, että vieläkö taidot ovat tallella. Kuitenkin useampi vuosi siitä, kun viimeksi on tullut käytä rinteessä. Ehkä aloitan itsekin lasten rinteestä… Tosin eipä sitä varmaan voi taitoja niin vain unohtaa. Taitaa laskettelu olla vähän kuin polkupyörällä ajaminen eli ei se mihinkään taida unohtua. Laskettelu tosin on urheilua ja silloin nuorempana ei juurikaan lihakset kipeytyneet, mutta nyt voisin kuvitella, että kuuden päivän laskettelureissu johonkin hiihtokeskukseen saattaa olla hieman liikaa. Ehkä muutaman tunnin saattaa jaksaa ja sitten tarvitsee muutaman päivän palautumisee…