Yleinen

Rosa & Rudolf Family Park Ruka ja Vuoden lyhäri(2-vee sarjassa)

Julkaistu: 22.12.2018

Moikka.

ollaan jo matkalla Ylläksellä ja jotta matka sujuisi mukavammin, pysähdyimme yöksi välistopille Jyväskylään. Perillä meitä odottaa alkuun paukkuvat pakkaset ja siitä sää alkaakin lauhtumaan ja lumisateitakin on odotettavissa. Aivan kelpo säätä tiedossa hauskanpitoon. Viime vuoden reissulla lunta oli kovasti paljon ja lisätään blogiin teidän iloksi myös porolla varustettu maisemakuva autonratista laskutarinoiden lisäksi.

                                       

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

No mitäs muita suunnitelmia talvelle olisi? Tarkoitus olisi ainakin kierrellä kauden aikana mahdollisimman paljon tutustumassa Etelä-Suomen eri keskuksiin, jotka ovatkin oivallisia paikkoja koko perheen mukavan laskupäivän viettoon. Tarjontaa pääkaupunkiseudulla tosiaan riittää kuin Alpeilla konsanaan, löytyyhän alle tunnin ajomatkan päästä kotoamme kymmenkunta keskusta. Noh, rinnekilometrejä taitaa kertyä hieman Alppeja niukemmin.. Samalla tutustumme kohteiden tarjontaan ja jaamme sitten näitä kokemuksiamme laskukansalle uunituoreessa blogissamme. Pysyhän kanavalla.

Liian tarkkoja suunnitelmia ei talvelle ja blogi harrastukselle vielä sovi lähteä tekemään, mutta katsotaan nyt mitä kausi tuo tullessaan. Ehkä sitä vielä innostutaan tekemään lisääkin reissuja etelän spotteja kauemmas talven edetessä. Jossain vaiheessa tulee varmasti myös testailtua varusteita ja kenties tulee polte päivitellä omia kamppeitammekin, joten näistähän voisi samalla kirjoitella. Hiihtokoulussa emme ole käyneet mutta kenties voisi olla ihan hyvä käydä hakemassa oppia laskun saloihin myös ammattilaisilta.

Viime kaudella kävimme Rukan reissulla tietysti laskemassa perheille ja harjoittelijoille suunnatussa Rosa ja Rudolf Family Parkissa. Rinteet olivat pienempien mielestä mukavan monipuoliset, kun matkalla huipulle taikamattoa sai välillä vaihtaa ja rinteissäkin oli kivasti erilaista tekemistä. Paikka on mielestämme myös visuaalisesti erittöin hyvin onnistunut ja oikein viihtyisä.

Tyttäremme alkoi jo kovasti haluamaan isompiin rinteisiin ja niinpä jakauduimmekin siten, että iskä ja tytär lähti rinteisiin sekä äiti jäi katsomaan poikien perään Family Parkiiin. Molemmat pojat pystyivät jo menemään taikamatot ja rinteet ihan omatoimisesti, joten tämä järjestely toimi mainiosti. Tyttö innostui metsän läpi kulkevasta Rudolf seikkaulu reitistä aivan toden teolla. Normaalissa rinteessä olevat mittasuhteet eivät jännitä lasta ja hidasta menoa kapealla reitillä. Täällä alkoi olla jo tekemistä perässä pysymisessä, vauhti oli sen verran hurjaa. Todella mukava ja ehdottomasti suositeltava reitti.

Lisätään loppuun vielä klippi pikkumiehen kurvailuista Family Parkissa.