Yleinen

Kohdespekulaatio tulevalle talvelle

Julkaistu: 01.11.2016

Expojen lähetessä tulee perinteisesti tarve saada kalenteriin jotain merkintää tulevasta laskureissusta.Perinteinen ongelma on päättää, että mitä sitä nyt eniten haluaisi. Putskua joo, mutta sitä ei valitettavasti tule taivaalta kalenterin mukaan. Parkkikruisailua joo, mutta kiva olisi päästä myös ihan laskemaan pidempää pätkää ja parkkia saa laskettua Etelä-Suomessakin. Haikkausta… periaatteessa joo, mutta yksi lasku päivässä ei oikein riitä, kun laskureissuja saa kalenteriin vaan muutaman. Mieluummin siis hissin avustuksella ainakin osa laskuista.

Lisäksi skidin myötä on tullut ylimääräisiä vaatimuksia, kuten sellainen majoitus, josta on mahdollsimman helppo tehdä vaihto, että pääsee laskemaan jaettujakin päiviä. Lisäksi pitää olla jotain muuta tekemistä sille, joka on lapsen kanssa, että tuntuu lomalta muutenkin kuin oman laskuvuoron aikana.

Puhumattakaan tietysti siitä päätöksestä, kenen kanssa. Tai siis, kuka suostuu vapaaehtoisesti lähtemään laskureissulle, jossa päivärytmiä dominoi tyyppi, joka haluaa herätä puoli seitsemältä ja mennä nukkumaan kahdeksalta. Laskuseura – ja varsinkin hissiseura on kuitenkin, jos ei nyt rinnelaskussa välttämätöntä niin kuitenkin hauskaa olla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Viime talvena oltiin kaksi viikkoa Lapissa – ensin Rukalla vajaa viikko, sitten yksi yö Pyhällä ja sieltä ajettiin viikoksi Leville. Oli ihan järjetön säkä kelien suhteen, ja varsinkin Pyhällä saatiin lunta taivaan täydeltä.

2016-02-11 13.08.38

Lauri Rukalla

2016-02-12 18.13.13

Laskuseuraksi löytyneet Enni ja Jenni Pyhällä lumiukkoina

2016-02-14 11.57.39

Offareita Levillä vanhojen hiihtokoulukollegoiden seurassa. Tai siis ei me kukaan vanhoja olla, mutta tutustumisesta on tosi kauan.

Lappi on tällekin talvelle potentiaalinen vaihtoehto. MIetinnässä on Iso-Syöte, syystä että siellä en oo muistaakseni koskaan käynyt laskemassa, ja se on käsittääkseni panostanut lähivuosina paljon snowparkkeihinsa.

Harkinnassa on ollut myös Norjan Hemsedal. Kiinnostava kohde, jossa ei ole tullut koskaan käytyä. Alustavalla tutkimuksella sopivaa majoitusta järkevällä hinnalla ei taida löytyä.

Kolmantena vaihtoehtona tässä vaiheessa on Itävallan Scladming, koska siellä olisi lasku- ja hengausseuraa tiedossa. En oo Itävallassa käynytkään sitten Erasmus-vaihtovuoden, joka oli tietysti ihan just eli 10 vuotta sitten. Siinä olisi puolensa, ja toisaalta voisi hyödyntää viimeisen talven, kun lapsi lentää alle 2-vuotiaana ilmaiseksi. Toisaalta puolikkaat laskupäivät voi olla alpeilla hieman hankalia toteuttaa, kun siirtymisiin laaksosta sinne, missä on varsinaisesti laskettavaa, ottaa aina aikansa.

Perinteisesti suunnitelmat saattaa helpostikin vaihtua esim. eri maahan tai mantereelle, mutta tällaista tässä vaiheessa kautta.