Yleinen

Valmistelua talveen

Julkaistu: 08.11.2016

Syksy on itselle aina kuntokuurin aikaa, blogeista päätellen toki muillekin. Kuntokuurin aika on erittäin pikainen, liian myöhään alkava ja liian aikaisin loppuva, mutta parannusta yleiseen elämäntyyliin kuitenkin. Ei sillä, että kuntoilu ei kiinnostaisi, mutta talvella laskeminen ja kesällä skeittaus kiinnostaa enemmän. Ja koska aika ja palautumiskyky on rajallista, esimerkiksi pitkäkestoinen matalasykkeinen liikunta ja monipuolinen lihaskuntotreeni jäävät aika vähälle. Lihashuollosta ei oikein voi puhua edes vähäisenä, sitä ei käytännössä ole. Sori kroppa.

Edelliset lenkkarit oli hajonnut, joten kävin kesällä ostamassa uudet. Ihan pokkana sanoin myyjälle, että lenkkeilen noin kerran viikossa. Köh, ehkä kolme viikkoa vuodesta kyllä. Kesän aikana lenkkarit ulkoili juoksutarkoituksessa ehkä kolmesti. Tosin on siihen muitakin kuin tekosyitä. Mitä kesällä kävin kokeilemassa, juoksu kulki kuin tervassa. Nyt kun skeittauksen ulkokelit on ohi ja laudan päällä tulee oltua kerran viikossa, askel onkin kummasti kevyempi. Palautuminen, kakskymppisenä luuli että se on jotain höpöhöpöä, mutta kolmenkympin jälkeen se tarviikin ottaa tosissaan. Masentavaa, mutta totta. Nyt oon käynyt jo ainakin kolme kertaa kuukauden sisällä lenkillä.

lr-42

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Lisäksi oon käynyt kerran viikossa salilla. Ei ehkä kuulosta paljolta, mutta oon erittäin tyytyväinen siihen määrään, varsinkin kun en oo skipannut perjantaiaamuna kalenteriin mahtuvaa treeniä kuin ihan muutaman kerran koko syksyn aikana, silloinkin jollain erittäin hyvällä syyllä. Väittävät, että kerta viikossa ei vielä kehitä, mutta ainakin saa ennen toimistopäivää liikuntaa. Kyllä ne painotkin nousee kevyemmin, kuin pari kuukautta sitten. Lisäksi jos harjoittelua haluaisi lisätä, se on huomattavasti helpompaa, kun se yksi päivä viikossa on jo rutiinina, eikä tarvitse lähteä nollasta liikkeelle.

2016-10-31 08.55.51

Kuva on lavastettu, oikeesti en tee hauiskääntöjä.

Toisaalta, ensilumi sateli ja ensimmäiset mäet on jo auki, joten eiköhän tässä voi antaa painojen pölyttyä ja lenkkareiden hapertua taas ensi syksyn kuntokuuriin asti.