kamahifistely, lumilautailu

Sen oikean löytäminen – eli laudan hankinnan vaikeus

Julkaistu: 29.11.2016

Laudan ostaminen, sehän se on vaikea päätös. Jatkuvasti vaan vaikeampi, kun pelkän pituuden ja jäykkyyden lisäksi joutuu miettimään rockereita, magne tractioneita ja what not. Ite oon vuosien mittaan niin monta virheostosta tehnyt, että toivottavasti oppirahat on pikkuhiljaa maksettu. Tosin muutamaan vuoteen en tehnyt virheitä, mulla ei nimittäin putskulautaa lukuun ottamatta edes ollut omaa lautaa ehkä kolmeen vuoteen, kun myin pois edellisen virheostoksen ja juutuin laskemaan Laten vanhalla Icon MDB:llä. Tosin jaksoin aina kehuskella, että joka vuosi on uusin malli alla, se kun oli viimeisestä kauppoihin päätyneestä Iconin mallistosta. Hyvä lauta se kyllä olikin, mutta sen verran kilometrejä takana, että oli ihan perusteltua ostaa uusi.

_MG_1974

Edellinen virheostos. Hauskan näköinen Riden flättirockeri, mutta ei omaan laskutyyliin sopiva. Pari kautta silti kului sen kanssa. Kuva Elise Kulmala.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

IMG_6973m

Kolme kautta tais loppujen lopuksi kulua tämä Iconin perus camber alla. Kuva Lauri.

Viime keväänä kävin Myboardissa säätämässä laskukenkiin liittyvää asiaa, ja samalla tuli lautaosastosta vastaavan Jussin kanssa puheeksi, että uudelle laudalle olisi tarvetta. Jussi osoitti kahta vaihtoehtoa, joista toinen oli grafiikaltaan enemmän mieleen. Itsenikin yllättäneenä en jäänyt asiaa jahkaamaan, vaan poistuin kaupasta uusi lauta kainalossa. Vaikka harkinta-aika oli lyhyt, niin vaikuttaa siltä, että hyvät kaupat tuli tehtyä. Edelliseen lautaan verrattuna Nitro Fate on hieman kevyempi ja ketterämpi käsitellä, mutta kuitenkin tarpeeksi jämäkän tuntuinen. Kääntyy helposti, mutta ei liikaa.

nitrofate

Nitro Fate vaikuttaa itelle aika optimaaliseltä peliltä. Kuva Lauri.

Tänä syksynä mulla ei siis ollut tarvetta uudelle pulkalle, mutta spekuloinnilta ei silti meidän kodissa vältytty. Late myi keväällä vanhan Capitansa ja onhan se kausi vähän ikävä aloittaa ilman lautaa, varsinkin kun tällä kertaa ei ollut yhtän vanhaakaan enää tallessa. Hyviä speksejä ja kiinnostavia merkkejä oli aika rajatusti, ja sitten kun vielä grafiikatkin saisi olla mieluiset. Lopulta meille muutti Jonesin Aviator. En oo ite testannut, mutta kuulemma Talmassa marraskuun kevätlumi olosuhteissa testattuna toimivan oloinen lauta.

lr-6850

Apulainen auttaa mittaamaan sopivan stanssin

lr-6844

Tohon se side