hiihdonopetus

Kannattaako lapsi laittaa hiihtokouluun?

Julkaistu: 23.1.2018

Sain tehtyä ensimmäiset opetustunnit tälle kaudelle viikonloppuna. Meillä oli toisen opettajan kanssa 10 hengen ryhmä innokkaita pikku lumilautailijoita ja kehitys oli huimaa.

lr-29

(Kuva viime kauden kurssilta)

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Keräsin sen innoittamana pienen listan, miksi lapsi kannattaa laittaa hiihtokouluun opettelemaan laskettelua tai lumilautailua.

  1. Opettajan auktoriteetti
    Monesti oppilaan vanhemmat sanoo tunnin jälkeen, että juuri noin hekin yrittivät opettaa, mutta lapsi ei kuunnellut yhtään. Opettaja on vieras ihminen, jonka sana painaa eri lailla. Ei vieraalle opettajalle näytetä mieltä, jos ei heti opi, tai sanomisia kyseenalaisteta, vaan yleensä kuunnellaan ja sitten yritetään tehdä. kuten neuvottiin.
  2. Opetustaidot
    Toinen juttu onkin, että vaikka vanhempi luulee opettavansa samalla tavalla, hän ei välttämättä tee niin. Hyvä opetustaito ei ole sama asia kuin hyvä laskutaito, vaan opetuskin on taitolaji jota paljon tekemällä kehittyy. Esimerkiksi vanhempi saattaa päätyä kannattelemaan spagettijalkaisena valuvaa lasta siinä, kun samassa tilanteessa opettaja antaa kevyen tuen, mutta vaatii samalla seisomaan omilla jaloilla.
  3. Porukalla on hauskempaa
    Ryhmässä huomaa, että muutkaan eivät osaa ja ovat samassa tilanteessa. On myös motivaatio oppia samoja juttuja kuin muut. Ryhmässä on myös hauskaa.
  4. Apuvälineet
    Opettajilla on käytettävissä eri tilanteisiin sopivia välineitä, joten esimerkiksi hissiinmenoa voi harjoitella rauhassa irtokapulalla etukäteen tai voidaan tehdä juuri senhetkiseen tasoon sopiva rata. Hyvä apuväline ruuhkapäivinä on myös hiihtokoulun oma portti hissiin.
  5.  Pääsee itse laskemaan
    Lasten kanssa laskeminen tarkoittaa pääosin takaperin auraamista tai takaside auki luisuttelua poislukien ne muutamat hetket, kun näyttää, miten joku asia tehdään, jolloin puolestaan laskee niin asioita ylikorostaen, ettei se ole lähelläkään luonnollista. Saman ajan voi laskea itse ja lähteä yhdessä kotiin fiilistellen, kuinka hienoa laskeminen onkaan.

 

Avainsanat: