hiihtokeskukset, lapsen kanssa, parkkilaskeminen

10 syytä laskea Talmassa

Julkaistu: 18.2.2018

Kausi etenee, 23 laskupäivää plakkarissa josta 17 Talmassa. Vaikka vielä tammikuussa olis niin paljon mieluummin ollut jossain muualla (no vaikka Japanissa), nyt on just hyvä just täällä. Pipe aukesi torstaina ja sitä oon nyt kolme päivää laskenu putkeen. Jalat on ihan soseena ja kunto loppu, mutta ei vaan pysty lopettamaan. Lisäksi kun tänään aurinko ensimmäistä kertaa selvästi lämmitti, iski tietysti KAUSI LOPPUU KOHTA -paniikki. Perus, parempi siis huomennakin vetäistä laskukengät jalkaan.

Mutta tosiaan, olin jo joskus alkukaudesta koonnut tällaista kymmenen syytä laskea Talmassa -listaa, mutta unohtanut luonnoksiin. Toisaalta nyt onkin hyvä aika julkaista se, sillä just nyt on keskus parhaassa tikissä eikä siellä ole edes erityisen ruuhkaista alkukauden tungoksen jälkeen. Että jos ei ole tullut tälle kaudelle/ikinä käytyä, niin nyt on hyvä hetki.

lauriLate Talman pipessä viime vuonna

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Omat 10 syytä laskea Talmassa:

  1. Sijainti, sijainti, sijainti. Kolmessa vartissa kotioven mentyä kiinni on lauta jaloissa rinteen päällä.
  2. Tietotaito. Talmassa osataan rakentaa ja huoltaa rinteitä, streettikamoja ja paippia oikein, ja ne on aina parhaassa mahdollisessa kunnossa, jos ottaa huomioon sään ja muut inhimilliset tekijät. Aina ei toki onnistuta täydellisesti ja välillä tuntuu, että ne pienemmät kamat tehdään minimiefortilla ja lumimäärällä, mutta mitään kenellekään käyttökelvotonta ei raksata (ja tämä ei ole suurimmassa osassa keskuksia itsestäänselvyys).
  3. Paippi. Etelä-Suomen ainoa paippi ja huolto kaksi kertaa viikossa. Tällä kaudella ollut alusta alkaen ihan uskomattoman hyvässä sheipissä.
  4. Laskutahti. Talma on maailman ainoita ellei ainoa keskus, jossa tunnissa ehtii lumilautailla tarpeeksi ja lähteä hyvillä mielin kotiin. On siis myös keskuksia, joissa tunnissa ehtii laskea tarpeeksi koska pitkästyy kuoliaaksi, mutta nyt tarkoitan Talman nopeata hissiä ja sitä, että yhdelle laskulle mahtuu niin paljon tekemistä, kuin sen korkuseen rinteeseen ylipäätään voi mahtua, että saa vielä vauhtiakin.
  5. Lämpö. Liittyy edelliseen, mutta Talmaan ei paljoa kerroksia tarvi pukea vaan siellä laskemiseen pätee sama kuin haikkaamiseen. Jos ei parkkipaikalla kenkiä jalkaan vetäessä palele niin laskiessa hiki valuu.
  6. Hyvät laskijat. En enää juurikaan ehdi katsella laskuleffoja, mutta onneksi Talman hissistä voi katsella maailmanluokan laskemista. Monien laskeminen näyttää niin vaivattomalta ja hauskalta, että siitä saa itekin laskufiilikset.
  7. Tutut. Talmaan voi mennä laskemaan yksin, ja aina on tuttuja, koska samat tyypit käy siellä vuodesta toiseen.
  8. Werneri-parkki eli lasten alue. Viikonloppuisin voi käydä koko perheen kanssa ja tekemistä riittää. Kaksivuotias jaksaa olla kaksi tuntia pulkka/stiga/tuubimäessä, kunhan syö välissä. Eli tunti molemmille laskuaikaa. Ks. kohta neljä.
  9. Pienet huomioinnit. Hissiin mennessä on narut, joista voi vetää itsensä hissiin, jolloin ei tarvitse kuluttaa aikaa takasiteen avaamiseen tai yrittää hyppiä jonossa telomatta muiden välineitä. Lisäksi hissinarun kiskominen on ainoa käsitreeni talven aikana.
  10. Monipuolisuus. Yleensä kelistä riippumatta on aina jotain laskettavaa. Lämpötilan sahaamisen tuottamalle umpijäälle ei mikään keskus voi mitään, mutta jos silloin on laskettavana jotain pressejä tai putkia superhelpoilla menoilla, niin voi hyvillä mielin jättää jäiset nokat odottamaan pehmeämpiä kelejä.

 

 

 

Avainsanat: