kamahifistely

Vaihtamalla paranee?

Julkaistu: 12.3.2018

Multa kysellään melko usein, millaisia laskukamoja kannattaisi ostaa. Kodissani kyllä asuu ihminen, joka on kiinnostunut laskuvälineiden kehityksestä, tutkailee kauden uutuudet joka vuosi ja hankkii laskuvälineitä myös testaamisen ilosta. Se henkilö en ole minä. Itse ostan asioita lähinnä pakosta, kun edelliset alkavat antaa merkkejä siitä, että ongelmia on odotettavissa. Silloin menen ja ostan mahdollisimman samanlaiset. Nykyään yritän olla tämän asian kanssa hieman etukenossa, sillä on tullut koettua mm. laskukengän lopullinen leviäminen kesken kauden potentiaalisesti parhaan laskupäivän, mutta siis mistään yleisestä kamafiilistelystä ei kyllä mitään uutta tartu matkaan. Elän täydellisessä sovussa sisäisen konservatiivini kanssa, mitä tulee uudistumiseen laskukamojen suhteen. Eli siis kaikki muutos on lähtökohtaisesti pahasta, ellei toisin todisteta.

Nyt jouduin ostamaan uudet siteet. Edelliset oli Unionit ja niin on uudetkin, kun kerran oli hyvät. Mallia tosin vaihdoin Contacteista Flite Prohon, sillä uusitussa Contact -mallissa on pienet kiekot, joka kuulostaa ihan kehitykseltä ja muutokselta, eli on vähintäänkin epäilyttävää (enkä tiedä, joutuisiko pienemmällä kiekolla taas kaventamaan stanssia, ja sitä en halua).

Kun vaihdan siteet, piirrän tussilla lautaan vanhojen siteiden kohdat, sitten asemoin uudet samoihin kohtiin. Edellisen kerran vaihdoin isommin siteiden kulmia ehkä 2001, matkan varrella olen huomannut että sidemallista riippuen takakulma saattaa olla -6 tai -9 mutta käytännössä se siis tuntuu samalta, koska laitan sen lautaan piirroksen mukaan. Sitten taas kun lauta vaihtuu, irrotan siteet ja nostan ne samassa asennossa uuteen lautaan samalle leveydelle, jos vaan mahdollista. Pari vuotta sitten ostin ensimmäistä kertaa naisten laudan, jonka vuoksi jouduin kaventamaan stanssia useita senttejä. Se oli kauheeta ja vieläkin välillä ihmettelen, että lasken jalat niin yhdessä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Oli myös vaihe, jolloin olin kauhean ennakkoluuloton. Uusista sivuleikkauksista innostuneena vaihdoin vuosikymmenen alussa camber-laudan flättirockeriin. Elämäni paras ratkaisu laskemisen hauskuudella mitattuna oli palata takaisin camberiin. Asiasta kirjoittelinkin aikasemmin täällä. Enää en sorru moiseen (putskulauta eri juttu toki).

Kengistä joskus totesin, että Salomonit on mun kapeaan jalkaan hyvät. Nykyään kun edelliset alkaa näyttää hajoamisen merkkejä, käyn aina hakemassa uusimman naisten parhaan mallin kaupasta. Tällä metodilla ei ole tullut virheostoksia. Jos Salomon lopettaisi joskus laskukenkien valmistamisen, tilaisin varmaan kymmenet kengät kaappiin odottamaan, etten joutuisi etsimään uutta merkkiä.

Myöskään erilaisten laskuvaatetustrendien perässä ei kannata hötkyillä, sillä kuten muoti yleensäkin, ne kiertävät, joten parempi olla ajanmukaisesti pukeutunut kerran viiteentoista vuoteen kuin aina vähän jäljessä. Camohuput on jäänyt kaupan hyllyyn, joskin viime viikonloppuisesta Suomi cupin osallistujajoukosta päätellen ne taitaa kyllä olla loppuunmyyty.

 

IMG_2132m

Maisemanvaihto kyllä kelpaa. Kuva Lauri.

Avainsanat: