hiihtokeskukset, lumilautailu

49 laskupäivää

Julkaistu: 24.4.2018

Tämä kausi hävisi viime kaudelle laskupäivien määrän suhteen vaivaisella kahdella päivällä. Se on aika vähän, tuntui nimittäin, että en tällä kaudella juurikaan edes käynyt laskemassa kuin viikonloppuisin.

lr-2628

Ruka joulukuussa

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kausi alkoi lyhyellä Rukan visiitillä joulukuun puolivälissä. Mikä sen parempaa alkukaudesta, kun saada sekä rinnekruisailua että pientä parkkilaskemista samoille päiville! Sen jälkeen kausi jatkui kuitenkin hieman yskähdellen. Talmassa oli auki vain harjoittelurinne presseineen. Siellä tuli muutaman kerran käytyä. Myöskään Sappeen kausarista ei ollut iloa alkukaudesta, tarjonta vielä vuodenvaihteessa oli kaistale eturinnettä ja muutama pressi. Enemmän laskemista samoihin aikoihin tarjosi päiväreissu Himokselle.

Kun Talma vihdoin aukesi, etustreetin nokat näyttivät ihan liian isoille omaan laskutatsiin suhteutettuna. Onneksi heti perään ilmestyi myös pieniä hyndiä, jolloin turhautuminen omaan pelkuruuteen vähän helpotti. Paippi saatiin auki helmikuun puolessa välissä, ja se oli samantien todella hyvässä sheipissä. Kuukausi myöhemmin samaisessa ojassa tuli myös kauden ainoaksi isommaksi osumaksi jäänyt polven kolhaisu, joka kuitenkin haittasi koko loppukautta. Fyssarikaveri mäestä epäili imusolmukkeiden saaneen osumaa ja suositteli hoidoksi runsasta uimahallissa käyntiä, jolloin veden paine toimisi lymfaterapian tavoin. Se alkoikin nopeasti auttaa, mutta vasta ihan viimeisinä laskupäivinä pystyi laskemaan niin, ettei polvi muistuttanut itsestään.

Polven turpoilusta huolimatta todella onnistunut viikonloppu vietettiin maaliskuun lopussa Himoksella, jossa tuli sekä rinnelaskua että pienistä hyppyreistä otettua haltuun tämän kauden ainoita uusia juttuja temppupuolelta eli etukantin caba satku. Temppu on oikeinpäin oikein luonteva, mutta switchinä en ole ennen saanut sitä oikein lähtemään.

Yksi kauden parhaita laskupäiviä oli vuosittainen päivä Serenassa pääsiäisenä. Aurinkoinen keli, hyvä seura ja kaikkea itselle sopivaa laskettavaa, mitäpä sitä muuta laskemiselta kaipaa.

Levillä huhtikuussa

Loppuun käytiin Laten kanssa vielä neljän laskupäivän erinomainen Levi-visiitti, jonka jälkeen Talma hemmotteli vielä parilla aurinkoisella kevätpäivällä.

Siinä taas yksi kausi paketissa. Nyt laskukamat ja blogi kesäksi hyllylle, palataan taas kun lumihommat alkaa olla ajankohtaisia!