Yleinen

Huomenna päästään Ukkoa hallailemmaan!

Julkaistu: 23.1.2014

Niinhän tuo viikko vaan vierähti, vaikka pitkältä tuntui. Opinnoissakin riittää meillä molemmilla nyt tähän aikaan talvesta niin paljon puuhaa, että pitkätkin viikot vierii joskus vähän liiankin nopeaan. Viime viikonloppu meni Venlalla poistettuja viisaudenhampaita (ja vissiin samalla puolia poistettuja aivoja) suriessa, vaikka ulkona oliskin ollut melko loistavat (joskin kirpakat) pakkaskelit talviurheiluaktiviteetteihin. Tällä kertaa, ja toivottavasti viimeistä kertaa tänä talvena, siis ihailimme niitä molemmat ihan vaan kotisohvalta käsin. Mutta pointti tässä kaikessa oheisinformaatiossa oli kuitenkin nyt se, että huomenna loppuu sisällä värjöttely vähäksi aikaa kun suuntaamme vihdoin autot kohti Kainuun ja Ukkohallan maita ja mantuja!

 Pakkaamisen ollessa vielä kesken, mieleen juolahtaa taas sama ajatus, kuin joka ikinen kerta aiemminkin: miten hitsissä meillä kahdella pienellä palleroisella voi lähteä mukaan aina näin käsittämättömän paljon tavaraa?!? Kassia ja pussia ja nyssäkkää riittää aina koko eteisen täydeltä. Oli sitten kahden viikon tai kahden yön reissu kyseessä, niinkuin nyt. Onhan se fakta, että laskukamppeet ja toppavaatteet vie paljon tilaa, sen jokainen talvireissaaja varmasti tietää. Mutta silti! Me yleensä täytetään kahdestaan kokonainen auto kattoa myöten itsellämme sekä tavaroillamme. Nyt pitäisi samaan autoon mahtua neljä henkeä ja kahden tai kolmen hengen kamppeet (koska loput tulee toisessa autossa). Taitaa olla mission impossible…nyt tarvittaisiin niitä cruisen tompan niksejä!

 Mutta hypätäänpä asiasta takaisin aiheeseen. Aamulla siis lähtö, jotta ollaan aikasin perillä ja päästään hetimiten rinteeseen! Ei edes malttais oottaa, kohta kun on jo kuukauden päivät vierähtänyt siitä, kun viimeksi sai vetää monot jalkaan. Säätiedotuskin lupailee ihan loistokelejä viikonlopulle; pakkaset siinä kymmenen asteen lämpimämmällä puolella ja aurinkokin saattaa lauantaina pilkistellä. Ski.fi -sivuston mukaan rinteitä on tällä hetkellä auki 10 (päivitetty 19.1.), mutta ihan varmaa tämänhetkistä tilannetta on vaikea sanoa, kun Ukkohallan nettisivuston rinnekartta näyttää edelleen samaa 8 aukinaista rinnettä kuin reilu viikko sittenkin. No, toivottavasti yllätymme paikan päällä positiivisesti! 😉

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Juuri sopivasti meitä varten pakkaset laskee viikonlopuksi!     Kuva: Foreca

Ukkohalla tarjoaa hissiliput meidän koko porukalle kaikille kolmelle päivälle (ks. edellinen postaus), ja aikomuksena on laskea viikonloppu läpeensä, rinteessä ja ehkä myös rinteen ulkopuolella! Porukkamme aktiivisimmat ottavat myös (hiihto)sukset mukaan, mutta me taidamme suosiolla jättää ne tältä reissulta pois; keskitytään nyt tällä kertaa pelkästään laskemiseen! Lumikengätkin taitavat jäädä ihan jo tilanpuutteen takia pois laskuista. Viikonloppu on kuitenkin lyhyt aika, eikä liiankaan tiukkaa aikataulua kehtaa itselleen laatia. Rentoutumista on luvassa Hallan Saagan saunamaailmassa sekä omassa ”möksässä”. Voi olla, että piipahdetaan lauantai-iltana myös ravintola Saagassa tsekkaamassa kuka voittaa Pohjolan mestaruuden ilmaseksissä(?!). Tällä kertaa koitetaan laskupäivien kuvaamisen suhteen pärjäillä kännyköitten, järkkäreitten, pokkareitten ja kiina-action-kameran voimin, mutta eiköhän niilläkin ihan jees kuvamateriaalia aikaiseksi saa.

Ja mikä ehkä paras uutinen tälle päivää; tarpeeksi taisteltuamme vakuutusyhtiö suostui korvaamaan meidän kadonneesta GoProsta melkein koko hinnan! JES mikä helpotus! Nyt voi vielä erityisen hyvillä mielin lähteä reissuun, eikä tarvii enää harmitella hukkaan menneitä rahoja. Jiihaa, life is gooooood! 🙂

Kuulemisiin!!

– Mukana Ukkoa hallailemassa: Venla ja Olli sekä muut reissuun lähtijät: Jukka, Jenni, Riku ja Ville