Yleinen

Kevätpäivä Savon alpeilla

Julkaistu: 01.4.2014

Kai se nyt on vaan uskottava, että kevät on täällä! Myhäillen on myönnettävä, että vaikka laskukausi alkaa olla lopuillaan, niin onhan se aika ihanaa, kun kevät-alennusmyynneistä löytyy halpoja laskuvaatteita ja -välineitä (kuten esim. sauvat alle kympillä ja lasketteluhousut alle puoleen hintaan) ja saapi laittaa kesäkengät jo jalkaan eikä ne enää edes kastu! Ja uskomatonta on myös se, että kello on seittemän illalla ja tähän kotisohvalle paistaa vielä aurinko. Nyt sopii vaan toivoa, että tämä auringonpaiste on lopullista. 🙂

Vaikka muuten kevätauringosta nauttiminen on edelleen jäänyt hieman vähäisemmäksi näyttöpäätteen edessä istumisen vuoksi, edellisviikonlopun Kuopion reissulla päästiin vihdoin Tahkolle pukemaan sukset jalkaan ja ottamaan arskasta ja plussalumen möykyttämistä rinteistä kaikki ilo irti! Voisipa melkein sanoa, että päivä oli kuin pieni alppimatka lämpöasteineen ja terassien väkimäärineen.

Loistava sää!

Porukkaa kuin pipoa.

Oltiin kerrankin ihan kahdestaan liikenteessä, vaikkakin heti ensisilmäyksestä lähtien huomasimme, ettei yksinäisyydestä tarvinnut huolestua. Muusta populasta ei nimittäin ollut ainakaan tuona lauantaina pulaa, sen takasi +7 astetta ja täydeltä terältä porottava aurinko. Mekin oltiin vielä talven toivossa varustauduttu sellasilla vällyillä, että hytisyn sijasta valui hiki. Venlan uudet lasketteluhousutkin olivat yllättävän lämmintä sorttia. Ei siinä auttanut kuin avalla takkeja ja ottaa iisisti. Mikäpäs siinä kevätauringossa paistatellessa!

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Panorama-tuolihississä.

Iltapäivällä Pehku-baarin katolla oli sellaset bileet, että porukka tanssi oikeen pöydillä, eikä sen porukan keski-ikä ollut kyllä kaukana neljistä, tai jopa viisistä kymmenistä. Suuren maailman meininkiä! Bileiden jälkeen näkyi monenlaista taapertajaa vuorelta alas, toiset vähemmän eksyksissä ja toiset vähän enemmän. Illan tullen väki väheni ja meno tuntui rauhoittuvan, joten viimeisistä laskuista sai jo nauttia uhraamatta ajatuksia muuta kuin itselleen ja laskemiselleen.

Rennosti!

Vaikka Tahkon rinteet eivät lämpimän kelin ja väkimäärän takia parhaassa kunnossa olleetkaan, ne olivat kuitenkin auki (ja ovat edelleen: 21/23!) ja laskettavaa riitti koko rahan edestä! Suurimmat plussat kahdesta tuolihissistä, joissa saa lepuuttaa koipiaan. Oli tarpeen ainakin meidän jaloille. Vauhti-rinteen tuolihississä on jopa pehmustetut penkit! 🙂

Hienoista pohjois-savolaisista maisemista sai nauttia oikein kunnolla.

Jos mieli tekee vielä tänä keväänä Savon sykkeeseen irrottelemaan, ainakin pääsiäiseen asti sen pitäisi olla mahdollista. Paras puoli Tahkossa on sen monipuolisuus ja rinteiden suuri määrä; esimerkiksi Länsirinteet sopivat paremmin lapsiperheille niiden helpomman profiilin ansiosta. Muuten Tahko on, kuten taas tuli nähtyä, todellakin vauvasta vaariin kaiken ikäisten lasku- (ja bile)mesta! Mutta jos sitä luonnonlunta vielä tälle keväälle halajaa, niin kohteeksi kannattaa ottaa ennemmin vaikka se Ukkohalla. 😀

Joka tapauksessa: me ainakin nautitaan nyt keväästä!

– Olli & Venla

 

Avainsanat:
, , , ,