Yleinen

Monojen vastapainoksi

Julkaistu: 29.5.2014

Hip hei, se on kesä ny! Me ollaan jo yllättävänkin hyvin vierottauduttu talvesta ja laskukaudesta, sen todistaa ainakin Venlan rusketus(vai palamis?)raja selässä. Tuli ehkä hivenen turhankin innokkaasti tuossa viime viikonloppuna nautittua auringosta ja kesäkeleistä, mutta minkäs teet! Onhan sitä aurinkoa jo keritty kaivata. Tällä viikolla Olli on viihtynyt paremmin kuin hyvin keväisessä metsässä hortoilemassa (ihme termi!) ja kerännyt pakastimen täyteen muunmuassa maitohorsmaa ja kuusenkerkkiä, vähä potkua talven varalle! Venla taas hengaa yliopistolla vielä ainakin kesäkuun, huoh.

Horsmasalaattia keräämässä

Koska monot on joutaneet jo varastoon reilu kuukausi sitten, kesää varten on ennätetty tehdä tässä monen sortin kenkähankintoja. Opiskelijabudjetilla kun mennään, niin aika paljon tulee seurattua tarjouksia. Miltä kuulostaa 290 euron normaalihintaiset vaelluskengät 60 eurolla? Meistä ainakin melko mukavalta! Laadukkaisiin kenkiin saa kyllä menemään pätäkkää liikaakin, joten järki pitää silti pitää päässä ja ostaa kenkiä käyttöön asti. Kesää varten tuli ostettua ainakin parit Vibram Fivefingersit ja retkeilyä varten vaelluskengät. About pari vuotta sitten innostuttiin ekaa kertaa paljasjalkailusta ja hankittiin ensimmäiset Feelmaxit. Sen jälkeen ollaankin pyritty kesäkengät vaihtamaan mahdollisimman ohutpohjaisiksi, eikä takaisin taida olla paluuta. 😛

Olettekos muut jo kokeilleet paljasjalkakenkiä (barefoot shoes)? Ovat nimittäin veikeitä. Tuntuu siltä että joka kerta niillä uloslähtiessä löytää pari uutta lihasta jaloista. Ideahan niissä on totuttaa räpylät takaisin liikkumaan kokonaisvaltaisesti, kun ne ressukat ovat joutuneet jumittamaan markkinamiesten kauppaamissa yltiötuetuissa kengissä. Mutta mikä tietysti tärkeintä, ne tuntuvat jalassa uskomattoman hyvältä ja niissä liikkuminen on puhdasta nautintoa. Suosittelemme testaamaan!

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kesän kenkäarsenaali

Fivefingerseissä on metkaa se, että jokaiselle vappiselle löytyy oma lokero. Se kuulostaa ehkä aluksi tyhmältä, mutta kyllä Vibramilla on osuttu mielestämme oikeaan paikkaan ja se näkyy myös voimakkaasti kasvavassa suosiossa. Termi ”oravaolo” on tuttua näissä tassutellessa, tuntuu että olisi jotenkin paljon ketterämpi ja luottaisi jalkoihin enemmän. Ikäänkuin pystyisi juoksemaan vaikka puuhun. Venlalle nämä olivat varsin hyvä hankinta, koska toisen jalan vaivasenluun takia monet kengät painavat varpaita lyttyyn ikävästi. Myös varvassukat ovat vaivasille jaloille ihan ehdottomat.

Edellisiltä vuosilta käsiin on jäänyt vanhaa tekoa olevat paljasjalkakengät Feelmaxilta, joissa pohja on vielä ohutta kevlaria, eikä nykyisissä olevaa ”avaruuskumia”, joten olemme kauniisti suojanneet pohjat gorilla-teipillä kulumisen estämiseksi. Hyvä patentti, nimittäin muuten nuo kuluvat puhki kesässä. Uusissa malleissa ei tuollaista ongelmaa ole ja sellaiset ovatkin jo järkevä hankinta. Feelmaxit ovat tosiaan vielä kaksi tai kolme kertaa ohutpohjaisemmat kuin Fivefingersit.

Feelmax on tehnyt myös ohutpohjaisen vaelluskengän Kuuva 2 (arvostelu), joka on tervetullut yleisien umpijäykkien puukenkien rinnalle. Vielä eivät rahat (eikä rahkeet) riittäneet sellaisia hankkimaan, mutta ehkä vielä joskus. Vaelluskavereiksi päätyivät tällä kertaa saksalaiset Meindlit, mistä vinkkinä, että nyt tosiaan CDONista lähtee reilulla kuudella kympillä alennuskoodin kanssa. Ovat kevyt malli ja alustavien metsäreissujen perusteella mainiot kävellä. Nyt vaan odottamaan kunnon vaellusreissuja, että pääsevät tositoimiin. Ainakin yks muutaman yön vaellus ois kesäksi suunnitteilla Tiilikanjärven kansallispuistoon.

Liikkuminen jatkuu siis talven jälkeen pääasiassa luonnossa kirmaillessa, villiyrttejä keräillessä, mökkeillessä ja retkeillessä. Takaisin luontoon olkoon tämän kesän motto! Nauttikaa säistä ja luonnon antimista, ne ovat onneksi vielä ilmaisia. 🙂

Terkuin Venla ja Olli