Yleinen

Eka blogi-vuosi pulkassa!

Julkaistu: 05.12.2014

Vuosi on meilläkin nyt vierähtänyt bloggaamisen merkeissä! Tämä uusi harrastus on vaatinut yllättävän paljon työtunteja. Ei nämä postaukset aina ihan itsestään synny, varsinkin kun tuota tekemistä riittää koulun ja kaiken muun elämän kanssa muutenkin. Toisaalta, on tullut oikeasti innostuttua, tehtyä ja panostettua vielä enemmän myös rakkaaseen laskuharrastukseen kuin aiemmin. Talvi ja mäki tuntuu olevan vielä kaksin verroin enemmän mielessä kuin ennen. On tullut lähdettyä, koettua ja pidettyä hauskaa sekä mäessä, että mäen ulkopuolella, ottaen huomioon hieman surkean viime talven. Ollaanhan me harrastettu talvilajeja ja laskettu ja pidetty hauskaa aiemminkin, mutta nyt sillä tuntuu olevan jollain lailla enemmän jotain laajempaa merkitystä, kun jakaa näitä asioita ihan julkisesti. Rahaakin on toki mennyt enemmän, etenkin nyt kun innostuttiin vähän uusia välineitäkin ostamaan kärvisteltyämme piiitkän aikaa käytetyillä. Toisaalta ollaan saatu paljon takaisinkin; pari ilmaista reissua ja paaaljon hyvää fiilistä! Harrastuksesta ja tullut harrastus isolla Hoolla. Bloggaaminen siis jatkuu! Meidän ihka-ensimmäisen blogi-postauksen voitte lukea täältä.

Kolilla vähän mutustelemassa talven tuloa.

Niin ja niistä välineistä piti vissiin jotain mainita. Me ostettiin sukset. Ihan ekat ihka oikeet sukset, jotka ei enää mee bleidi-mittoihin! Okei, ei lähimainkaan täyspitkiä, mutta suksiksi niitä voi sanoa. Kyseessä on Völklin 12-13 vuoden junnu-twinit, jotka saatiin saksalaisesta Bittlistä niin halvalla siteineen, että pakkohan ne oli ostaa. Ollaan kuitenkin niin pieniä ja kevyitä, että ne käyvät meille ainakin rymysuksina ihan loistavasti, vaikkei ihan parasta laskutuntumaa varmasti ammattilaisten silmissä ainakaan rinteessä saa. Kahdet sukset siteineen kuitenkin kustansivat meille yhteensä vain vaivaiset 160e, niin ei kauaa nokkaa tarvinnut tuhistella päätöksenteossa. Ihan täyspitkien suksien ostoon meillä ei ehkä rahkeet olisi vielä riittäneet, niin monta vuotta ollaan molemmat alle metrin pikku-suksilla laskettu ja niiden ketteryys ollut meille kaikki kaikessa. Näillä uusilla suksilla päästään sit mukaan vähän lumisemmillekin off-pisteille, pituutta kuitenkin on sen verran, ettei ihan totaalisesti pitäisi upahtaa (ammattilaisilla toki saattaisi tähänkin olla jotain sanomista 😉 ). Saa nähdä, miten nää käytännössä pelaa, kunhan päästään testaamaan. Onneksi ei tiedetä paremmastakaan, niin ei voida verrata. 😀 Sukset on muuten aika hyvän näköset!

”Park & pipe starter for freestyle girls.” Hmm… 😀 😀

Toinen jutska: ostettiin myös monot. Ne nyt olikin ihan varsinaisella ostos-listalla, meillä kun molemmilla on ollut vähän huonot monot käytössä jo pidempään. Etenkin Venlan vanhat vuokramonot ovat sen verran loppuunkulutetut, että pakko oli vähän panostaa. Laskukavereiksi päätyivät Salomonin Guest Access x70 monot, eli hyvät perus harrastajatason monot, joista löytyy hike-vipu takaa, mikä helpottaa siis monotjalassakävelyä. Monot ovat myös uskomattoman kevyet meidän vanhoihin verrattuna, melkeen kilo per mono lähti painosta pois! Vähän noloa, mutta meillä on siis nyt myös samanlaiset monot. Ollilla on niin pieni jalka, ettei miesten mallissa löytynyt sopivia kokoja, eikä mitkään muut kelvanneet, kun näitä oli kerran kokeillut. Kokojen kanssa meinaa aina olla vähän ongelmia, kun puolikkaita numeroita ei näissä monoissa ollut, mutta toivotaan, että valittiin oikein! Nyt meillä on sitten tyttöjen sukset ja naisten monot molemmilla, hahhaa. 😉

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Nää on sentään ihan oikeet monot. 😉

Vielä yksi ostos tehtiin tuossa jo aiemmin syksyllä kavereiden kanssa, ostettiin porukalla Contourin action-kamera (jonka saa ainakin tällä hetkellä edullisesti netanttilasta). Sekin oli vähän tämmönen ”ostetaan kun nyt halvalla saadaan” -tyyppinen ostos, mutta on osoittautunut yllättävän hyväksi valinnaksi! Tarkoituksena olisi saada hyviä videoita tässä lähiaikoina kasaan, mutta kuten muillakin, niin myös meillä on ollut hieman ongelmia editointi-motivaation etsimisessä. 😛

Joku muukin on varmaan huomannut, että aika menee jostakin syystä nopeemmin kuin koskaan. Enää kaksi viikkoa naapurimaan Joulua viettelemään! Joten saattaa olla, ettei ehditä kiireiltämme edes rinteeseen kamoja testaamaan ennen sitä. Mutta mitäs väliä sillä, positiivisia huolia vaan! Täältä tullaan Ruotsi!

Odottavaisin tunnelmin, o & v.

P.S. Muistakaahan meidät myös instagramissa ja facebookissa!!