Yleinen

Vuokatin vihaiset linnut

Julkaistu: 11.6.2015

Vietimme kaveriporukalla viikon Vuokatissa harrastaen kaikenlaista kylpylöinnistä sähkömaastopyöräilyyn ja frisbeegolffaukseen. Yksi viikon kohokohdista oli se, kun Vuokatin Angry Birds Activity Park ystävällisesti sponssasi koko viiden hengen porukallemme rannekkeet, jotta pääsimme tutustumaan puistoon ja kirjoittelemaan kokemuksistamme. Kyseessä on maailman suurin Angry birds -puisto ja sen kyllä huomasi, kun tuntui, ettei tekeminen loppunut millään kesken, vaikkei porukassamme ollut edes yhtään alle 25-vuotiasta. 😀 Lähtökohtana meillä oli pieni epäilys siitä, olemmekohan jo liian vanhoja iloitsemaan moisista vihaisista linnuista, mutta olimme valmiit heittäytymään lapsenmielisiksi (johon ei tosin paljoa tarvittu), ja lähdimme ennakkoluulottomasti kokeilemaan. Onneksi pelkomme osoittautui vääräksi, nimittäin totesimme, että mesta on huippu huvipuisto kaikenikäisille!

HopLopeissa olemme vierailleet sukulaisten lasten kanssa useasti, ja puistot ovatkin osittain samantyyppiset. Angry birds puistossa oli kuitenkin paljon enemmän tekemistä ”vanhemmallekin” väestölle, ja siksi me ehkä viihdyimmekin siellä niin hyvin. Saattoipa siihen vaikuttaa kyllä sekin, ettei meillä tällä kertaa ollut lapsia kaitsettavana, vaan saimme hyvällä omalla tunnolla itse tehdä mitä huvitti.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

20150604_145740

Vuokatin puistoon kuuluu oleellisena osana Freestyle hall -konsepti (videoita ja esittely), joka onkin sitten kaikkea muuta kuin angrybirdsiä, mutta eipä tuo haittaa, vaan nimenomaan sopii hyvin kokonaisuuteen. Nimittäin pelkästään vihaisia lintuja tarjoava puisto menisi jo ehkä hieman yliyrittämiseksi tai jäisi turhan suppeaksi. Freestyle-hallista löytyy kaikenlaisia extremempiä taitoilulajeja hurjista hyppyreistä ja trampoliinista seinäkiipeilyyn ja skeitti- ja skootti-parkkeihin. Koko talossa lintujen teema liittyykin ehkä vain noin kolmasosaan kaikesta tekemisestä.

20150604_154805

pi

Kokonaisuutena Vuokatin Angry Birds Activity Park sisältää aivan älyttömästi aktiivista tekemistä ja oikeastaan kaikenikäisille. Talo on myöskin niin iso, ettei isompikaan ihmismassa tunnu aiheuttavan ruuhkia aktiviteetteihin. Toki itse emme varmastikaan pahimpaan ruuhka-aikaan puistossa olleet, sillä ulkona taisi arska paistaa sillä välin. Paikka on loistava myös esimerkiksi synttäreiden järjestämiseen tai jopa yritysten virkistystoimintaan. Hintakaan ei onneksi päätä huimaa ollen vain puolet siitä mitä esim. Lintsille ja Särkänniemeen.

20150604_133324

Pieni lista kaikesta, mitä puistossa voi tehdä:

Hyppiä trampoliineilla ja valtavista hyppyreistä vaahtomuovialtaaseen, skeitata, scootata ja bmx-pyöräillä freestyle-hallin parkeissa, frisbee- ja minigolfata, harjoitella golf-, tennis- ja pesislyöntejä ihan oikeilla välineillä, ajaa kilpaa polkuautoilla, tanssahdella tanssimatolla, pelata jalista, sählyä, koripalloa sekä tietenkin erilaisia Angry birds -aiheisia pelejä (kuten ampua vihreitä possuja paineilmatykillä), kiipeillä kiipeilyseinissä, leikkiä Angry birds kylässä, kokeilla vaijeriliukua, sekä käydä lähinnä vanhemmille tarkoitetulla kuntosalilla nostamassa punttia tai Kaisa-loungessa rentoutumassa, jos tunnelma käy liian aktiiviseksi.

ve

Tekemistä siis riittää, ja todennäköisesti emme edes muistaneet listata kaikkea mitä siellä oli, joten kipin kapin testaamaan. 🙂 Eniten itse tykkäsimme polkuautoista, seinäkiipeilystä ja pesiksestä, varsinkin kun monitori näytti heti lyönnin kovuuden, joten pystyi vähän kisailemaan. Venla innostui skeittauksesta ja sai muutaman mustelmankin aikaiseksi rymistellessään. Tosin pikkupojat olivat niin proita, että hieman nolotti itse olla se vaaratilanteiden aiheuttaja. 😀 Bmx-pyöriä emme löytäneet mistään, mutta emmepä tajunneet edes kysyä niistä. Jäimmekin miettimään, pyöräilläänkö puistossa vain omilla välineillä vai mistä pyörät olisivat löytyneet.

Drama_20150604_135038

WP_20150604_14_02_37_Pro

Vinkkinä suosittelemme ottamaan mukaan sisäkengät, koska moni aktiviteetti on hieman hankalaa sukkasillaan, kuten esimerkiksi skeittaus ja eri sisäpelit. Kannattaa myös lukea sivuilta löytyvä ohje tulijalle, meiltä se nimittäin taisi jäädä lukematta… 🙂 Alueelta löytyy toki myös pikaruokapaikka ja pieniä kauppoja sisältäen kaikkea teemaan kuuluvaa oheistuotetta. Tässä vielä muutama hauska muiden tekemä video youtubesta: Duudsoneiden HP, Skeittiparkki, BMX-pyöräilyä sekä kuvapankki.

WP_20150604_15_54_36_Promuokattu

Me ”aikuisetkin” viihdyimme keskenämme puistossa kolmisen tuntia, joten lasten kanssa kannattaa varmaan varata aikaa vähintään saman verran. Ja olipa muuten lihakset kipeenä seuraavana päivänä kaikesta riehumisesta! Simpukan kuoressa Angry Birds Activity Park on ennen kaikkea paikka, jossa saa hien ja riemun pintaan, melkein vuoden jokaisena päivänä, eli ei ole väliä satoiko tai paistoiko. Huippua, että tällaisiakin paikkoja erityisesti lapsille ja nuorille nykyään on. Oispa ollut meidänkin aikaan!

WP_20150604_15_52_59_Pro

Kiitokset vielä activity parkille päivän mahdollistamisesta!

Viimeistään ens viikolla palaamme astialle, nimittäin kunhan Venla saa valmiiksi reissusepustuksen hieman puskista tulleelta toukokuiselta lumenmetsästys reissultaan akselina Suomi-Norja-Ruotsi! Siihen asti, ei-vihaisin lintuterkuin,

Olli ja Venla

Ps. Muistakaa Lumen lumoissa Instagramissa ja FB:ssä!

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *