Yleinen

Happiness is…

Julkaistu: 25.11.2015

… first tracks on fresh snow.

WP_20151122_14_40_59_Pro

Talvi yrittää tehdä tuloaan, mutta näköjään perinteisesti ottaa taas vähän takapakkia lupaavan viikon jälkeen. Nyt taitaa melkeen sataa vettä. No, me kuitenkin avattiin talvikausi onefooteilla ja lipeillä läheisillä hiekkamontuilla sunnuntaina. Lumi suksen alla (sekä niskassa, naamassa, selässä, housuissa, nilkoissa, tukassa jne…) tuntui puolen vuoden tauon jälkeen kotoisalta ja mieli toiveikkaalta tulevan talven suhteen. Vaikka itsenäisyyspäivä Kolin rinteillä saattaa tulevien uhkaavien plussakelien takia nyt jäädäkin haaveeksi, ei meilläkään ole enää pitkä aika, kun päästään oikeisiin talvimaisemiin; vaivaiset kaksi ja puoli viikkoa!

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

WP_20151122_13_48_03_Pro

Se, mihin sitä ollaan lähdössä, on edelleen kysymysmerkki. Mutta eipä se mitään! Jätimme tarkoituksella majoituksen varaamisen viime tippaan, jotta varmistutaan siitä, että kohteessa varmasti paikat notkuu lumesta jo viikolla 51. Aika ei missään päin skandinaaviaa ole vielä sesonki, joten majoituksen saatavuudesta ei ole pulaa, eikä hinnoissa ilmaa. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan vahvimmat kohdevaihtoehdot olivat Vemdalen tai Funäsfjällen Ruotsissa, mutta nyt näyttää ainakin vielä siltä, ettei sinne ole oikeen lunta tupruttanut. Oikeastaan Suomen lapissa lumitilanne näyttää tällä hetkellä parhaalta, joten voi olla, että kohde onkin kotimaassa. Ruotsista nousussa tällä hetkellä on Kittelfjäll, ja joitakin Norjan kohteitakin on harkinnassa. Päätös pitäisi tehdä ehkä kuitenkin vähintään viikkoa ennen lähtöä.

WP_20151122_13_48_09_Pro

Päällimmäisenä mielessä siis toki joululoma, mutta mitäs muita suunnitelmia meillä tulevaksi talveksi on? No, Kolilla hengailua varmaan aika pitkälti, rinnepäivystystouhuissa ja muuten rinteessä. Lyhyempi pohjoisen reissu ehkä alkuvuodesta ja sitten muita perus lähikohteita. Sitten suunnitelmissa siintää myös tämmöinen pikku juttu; Olli lähtee tekemään opiskelu-harkkaa Norjaan maaliskuun alusta toukokuulle! Suomen laskukauden jäädessä siis melko lyhkäiseksi, kausi jatkuukin norskien seurassa! Kohde on etelässä, joten keväthän siellä jo silloin on pitkällä. Venlakin suuntaa seuraksi Norjan kevätlumille laskemaan huhtikuussa muutamaksi viikoksi, kun Ollilla on aikomus päivystää jossain Norjan isommassa keskuksessa parisen viikkoa. Aika jännää!

WP_20151122_13_48_13_Pro

Jotenkin koko syksy on tullut vaan odoteltua, että millonka se elämä taas kesän jälkeen alkaa. Nyt se häämöttää jo ihan kulman takana, ettei oikein voi uskoakaan! Muutenkin koko talvea oottaa samalla ihan super innokkaasti, mutta samalla tosi jännittynein mielin. Ainakin uusia kokemuksia on luvassa, se on ihan selvä homma!

IMG_20151122_142125_BURST8

WP_20151122_14_42_03_Pro

Ekaa kurvia suksilla malttamattomana odotellen,

Venla ja Olli

Ps. Seuraavassa postauksessa on tulossa juttua Polarin Loop 2 aktiivisuusrannekkeesta! Olkaa kuulolla. 🙂 Myös Facessa ja Instassa.