Yleinen

Testissä Polar Loop 2 – aktiivisempi elämä

Julkaistu: 07.12.2015

Olli täällä moi! Vettä sataa kuin aisaa, joten hyvä hetki keskittyä johonkin ihan muuhun.

Oletko nähnyt ihmisten ranteissa älyrannekkeita? Tai kuullut ihmisten kehuskelevan päivittäisiä askelmääriään? Kun olin itse nähnyt riittävän monta ja kuullut kaikenlaisia hienoja tarinoita niistä, niin pitihän se itsekin lähtee testaamaan. Minulla kun vaan sattuu olemaan tapana, että kyllästyn asioihin turhan nopeasti, joten päätimpä ostamisen sijaan hankkia sen suoraan valmistajalta testiin. Mukaan tuli myös Polarin valmistama H7 bluetooth-sykevyö.

20151214_132039

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kun näin kaverilla tuon Polar loop -rannekkeen ensimmäisen version ja kun hän innoissaan esitteli sen mittaavan esimerkiksi öisin sängyssä pyörimistä, alkoi idea alun nauramisen jälkeen kuulostaakin ihan jännältä – minkä verran itse liikun öisin? Entäs päivisin? Ja tuossahan se on nyt muutaman viikon vasemmassa ranteessa suurimman osan päivästä aina oleillut, mittaamassa aktiivisuuttani.

Liiku, liiku, liiku!

Moni netissä oleva testi sanoo, että parhaimmassa tapauksessa aktiivisuusranneke on saanut käyttäjänsä liikkumaan enemmän, ja täytyy myöntää, että niin on kyllä käynyt myös minulle. Vaikka minulla on ollut pari kuukautta bussikortti koulumatkoja varten, on tullut nyt parin viikon ajan ihan huvikseen käveltyä kotiin, enkä taida (oikeasti!) enää bussikorttia edes jatkaa. Kaikkihan tietävät, että ihmisen tulisi liikkua tai edes oltava seisaaltaan huomattava osa päivästä, ja vältettävä istumista yli tuntia putkeen. Polarin ranneke ilmoittaa värähtäen ja näytön avulla silloin, jos tulee tunti istumista täyteen: ”It´s time to move!”. Ja niinhän se on tehtävä. On nimittäin oikeasti kamalaa nähdä, kuinka päivittäinen istumisaika lähentelee 10 tuntia!

Screenshot_2015-11-13-20-37-23 Screenshot_2015-11-13-20-34-00

Ranteestakin saa mitattua askelia

Minulla on ollut maaliskuusta asti Samsungin älypuhelin käytössä, joka alusta asti kyselemättä alkoi mittaamaan samalla tavalla aktiivisuuttani askelien muodossa, ja alun ihmettelyn jälkeen se onkin ollut ihan kiva ominaisuus, varsinkin kellon ympäri kestäneellä Herajärven kierroksella. Olen vertaillut askelmääriä puhelimen ja Loopin välillä, ja ne ovat olleet hämmästyttävän samanlaisia, vaikka toinen laite mittaa askeleet ranteessa ja toinen taskussa ollessaan.

20160108_143304

Jotain uutta

Polar on ilmeisesti kuunnellut asiakkaitaan Loopin kakkosversiota suunnitellessaan, nimittäin kun luin kommentteja esimerkiksi Verkkokauppa.comin Polar loop -arvosteluista, huomasin, että moni on toivonut ekassa versiossa kirkkaampaa näyttöä, parempaa akun kestoa, värinää, ynnä muuta pientä, mitkä mielestäni on aika hyvin korjattu uusimpaan versioon. Aikaisempi malli tulikin markkinoille jo 2013, joten kai sitä kahdessa vuodessa saakin jotain aikaan, vaan eihän se ensimmäinen versio missään nimessä huono ole, kun akunkin voi ladata vaikka aina suihkussa ollessaan. Aivan uutena ominaisuutena tulee kännykän tärkeimpien tietojen, kuten soittajan nimen näyttäminen rannekkeen näytössä, mitä tosin en ole vielä ehtinyt testaamaan, joten sellaisista ominaisuuksista lisää myöhemmin.

Aktiivisuusrannekkeita on tällä hetkellä markkinoilla kymmeniä, mutta suomalaisia taitaa olla vain nämä Polarin valmistamat Loop, Loop 2 sekä värinäytöllinen, sykkeen ranteesta suoraan mittaava A360 fitness-ranneke. Ensimmäisestä saa maksaa noin 60 euroa, kakkosesta tuplat ja kalleimmasta 200 euroa. Mikä sitten kannattaa ostaa, riippuu siitä, tyytyykö perus rannekkeeseen vai haluaako mallin suuremmalla määrällä älyominaisuuksia.

PSX_20151207_215815

Miksi?

Parasta mistä iloitsen tällä hetkellä uuden ystäväni kanssa on juurikin sykkeen mittaaminen ja tallentaminen tulevaisuutta varten. On mielenkiintoista laittaa itsensä (ja sydämensä) likoon testatakseen miltä homma näyttää diagrammissa, ja tietenkin seurata tilannetta myös pitemmällä aikavälillä, koska kaikki tiedot kirjautuvat historiaan. Miltä juoksuni näyttää käyränä nyt ja kuukauden tai vaikka vuoden päästä? Ohjelma on tehty helppokäyttöiseksi ja selkeäksi seurata omaa kehitystään, ja jos oikein ymmärsin, Loop 2:n saa yhdistettyä muihinkin kuntoa ja aktiivisuutta mittaaviin ohjelmiin, joten asiaa pitää vielä tutkia.

Screenshot_2015-11-13-20-38-21  tempFileForShare_2015-12-07-22-06-38

Odotuksia

Saan laitteen käyttöön kahdeksi kuukaudeksi, jonka aikana aion ottaa siitä irti lähes kaiken mitä keksin, ja totta kai jos teille tulee mieleen kysymyksiä, niin esittää saa! Erityisen innolla odotan rannekkeen ja erityisesti sykevyön testaamista juurikin laskuhommissa, millaiset sykkeet mulla on rinnettä alas tykittäessä? Entä tunturiin kiivetessä? Kuinka paljon laskeminen oikeastaan kuluttaa energiaa? Seuraavassa postauksessa joulun jälkeen luvassa tarkempaa tarkastelua laitteiden testauksesta tulevalla pohjoisen laskureissulla, sekä lisää laitteen ohjelmistosta, muista käyttökohteista ja älyominaisuuksista kännykän kanssa.

Alle viikko, niin päästään pois täältä synkästä säästä. Ja niin, minnes sitä oikeen ollaan lähdössä? Pian selviää… Jotain vinkkiä taitaa löytyä jo Instagramista. 😉

-Olli