Yleinen

Puuterin perässä Ruotsiin

Julkaistu: 11.12.2015

Hellou! Nonnii nyt vähän kyllä mietityttää tuleekohan meistä sellanen tylsä pariskunta, joka lähtee joka vuosi samaan aikaan samaan paikkaan samaan mökkiin lumilomalle?! Nimittäin hahaa, ylläri, me lähetään huomisaamulla(!) kohti Ruottin Hemavania ja samaa kuninkaanrinteen (Kungsbacken) kotikoloa kuin viikkoa vajaa vuosi sitten!!

WP_20141227_14_15_19_Pro

Miksikö? No just siksi, että Hemavaniin on tupruttanut tuoretta lunta varmaan viimeset kaks viikkoa niin, että ei pitäis valkosesta pöllystä olla puutetta! Virallinen mittari näyttää tänään 71cm(!!), ja vielä vähän lisää taitaa olla luvassa! Etelämmän Ruotsin vahvat vaihtoehdot (Funäsfjällenin alue ja Vemdalen) jäivät pois laskuista lumikasojen puutteen vuoksi, ja loppusuorilla vahvana ehdokkaana ollut Kittelfjäll hävisi loppusuorilla suht reiluilla lumi-lukemilla. Suomen ehdokas Ylläskään ei pärjännyt houkuttelevuudessaan puuterimäärissä, vaikka aukinaisten rinteiden lukema olisi ollutkin huomattavasti Ruotsin kohteita suurempi. Matkaseuraamme (ja meitäkin) kuitenkin nuo putskut kiinnostavat tässä vaiheessa kautta rinteitä enemmän. Ja suomen pohjoiseen pääsee ehkä alkuvuodesta pienemmällekin reissulle.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

WP_20141224_12_33_20_Pro

WP_20141225_11_43_12_Pro__highres

Eikä siinä mitään! Oikeestaan ihan kivakin lähtee enempiä ressaamatta reissuun, kun matka, paikka ja mökki on tuttuja. Tietää mikä perillä odottaa. Ja hinta ei edelleenkään päätä huimaa, 4000SEKkiä reilu viikko (la-su). Meidän porukkaa voiskin tällä perusteella jo sanoa tuon mökin vakiokäyttäjiksi, kun kesälläkin osa porukkaa vietti viikon samaisessa paikassa. Ja muutenkin koko Hemavanista jäi viime joululta niiiin hyvät fiilikset kaiken suhteen, että paikkaan on kiva palata (lueppa vaikka tästä)! Hissit harmiksi eivät vielä ole ensi viikolla auki kuin pe-su, joten muut päivät vietetään sitten luultavastikkin omilla topptureilla. Yhtenä päivänä olis myös tarkotus kävästä siellä Kittelissä, jonne Hemavanista ei kuitenkaan ajele kuin sen pari tuntia.

WP_20141227_14_07_33_Pro

WP_20141226_12_46_13_Pro

Ihanaa päästä täältä harmaatakin harmaammasta säästä oikeeseen talveen! Varmasti lumisia kuvia tulossa lähipäivinä ainakin Instaan(@lumenlumoissa) ja ehkä Faceenkin, toivottavasti ette kadehdi liikaa. Vähän toki saa ja pitääkin…hehe 😉 Pitkä matka edessä huomenna (se on se tonni, huh!), joten pitää pistää loput kimpsut ja kampsut kasaan ja mennä ajoissa nukkuu! Kausi 15-16 alkaa siis sunnuntaina!!

Ihan täpinöissään,

Vensku ja Oltsu

WP_20141228_12_14_57_Pro