Yleinen

Polar Loop 2 -aktiivisuusrannekkeen jälkimaku

Julkaistu: 21.2.2016

Olli täällä heippa!

Norjaan lähtö lähestyy ja valmistautumisen vauhti kiihtyy! Paljon on vielä tekemättä ja lunta riittäisi rinteissä. Miksi sitä pitää jättää kaikki viime tinkaan, ettei kerkeä edes sitä lempiharrastustaan laskemista suorittamaan? No… naiiveja länsimaalaisen ongelmiahan nämä ovat vain onneksi.

Ja itse asiaan, eli sain tosiaan Polar Loop 2 -aktiivisuusrannekkeen testiin sykevyön kera viime vuoden puolella, ja tulihan niitä ihan kohtalaisesti rääkättyä tuolloin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla
20151214_132039

Polar pääsi huiputtamaan. Pakkastoimivuudessa ei ollut mitään valittamista.

Nykyään miltei kaikissa älypuhelimissa on aktiivisuutta mittaavat systeemit, joilla näkee ainakin askeleet ja liikkumiseen käytetyt minuutit, joten mihin rannekkeita enää kaipaa? Sykkeenkin osaa kalliimmat laitteet mitata, kuten oma Samsung Note 4. Omien kokemuksieni pohjalta tärkeintä ovat käytännöllisyys ja helppous, ja kuten kirjoitin aikaisemmin, kyllästyn yleensä nopeasti, jos tuote ei ole mielekäs.

Puhelimeni sykkeenmittausta en ole käyttänyt kuin ehkä 5 kertaa vuoden aikana, juurikin siksi, että se on hankalaa, toimii vaihtelevasti ja se mitataan sormenpäästä puhelimen takana olevalla anturilla. Epäkäytännöllistä siis, eikä sitä todellakaan tule tehtyä lenkillä. Se, mistä tykkäsin tässä Polarin paketissa, oli helppous ja toimintavarmuus. Laitoin vyön rinnalle ja rannekkeen käteen, ja olin valmis lähtemään minne vain. Sykkeen mittaus tapahtui automaattisesti ja tarkasti, onhan Polar maailman ensimmäinen langattoman sykemittarin maailmalle esitellyt yritys. 

20160108_143304

Kaksikko Polar Loop 2 ja H7-sykevyö.

Loppuvaiheessa aloin kuitenkin yhä useammin jättämään itse aktiivisuusrannekkeen kotiin ja käyttämään sykevyön kanssa pelkästään puhelinta, koska siihen oli saatavilla Polarin oma ohjelmisto sykkeenmittausta varten. Tämä ihan sen takia, että koin rannekkeen hieman turhaksi, koska puhelimella pystyi tekemään lähes samat asiat. Ranneke ei myöskään tuntunut ranteessani mukavalta edes totuttelun jälkeen, vaikka se oli silikonilla päällystetty. En kuitenkaan usko, että tämä on ongelma niille, jotka ovat tottuneet pitämään kädessä kelloa tai rannekorua.

Ainoat asiat, mitä keksin rannekkeen hyödyistä puhelimeen verrattuna, oli tässä uudessa Loop 2 -mallissa oleva ilmoitustoiminto tulevista puheluista sekä teksti-, ja Whatsapp-viesteistä. Lisäksi ohjelmisto oli toimiva aktiivisuushistorian seuraamista ajatellen. Ja tietenkin hyöty heille, jotka haluavat mitata esimerkiksi yöllistä pyörimistään, paitsi että siihenkin taitaa olla puhelinsoftia. Ja on toki todennäköistä, että minä en tajunnut kaikkia hyötyjä, mitä muut aktiivikäyttäjät ovat hoksanneet. 🙂

kuvat vierekkäin

Polar Flow -ohjelmasta näki tarkasti päivä-, viikko- ja kuukausikohtaiset tulokset.

Loppukaneettina todettakoon, että aktiivisuusrannekkeet olkoon heille, jotka ovat kiinnostuneita seuraamaan aktiivisuuttaan pidemmällä aikavälillä. Sykevyön kanssa hommasta tulee hauskaa, kun voi testata omia rajojaan ja nähdä kehitystä laadukkaasti mitatuilla arvoilla. Itselleni en nähnyt rannekkeesta sellaista hyötyä, että tällä hetkellä tarvitsisin semmoista omistaa. Monet kaverini ovat kuitenkin käyttäneet moisia jo vuoden kaksi päivittäin, joten kyllä niistä iloa varmasti osalle on. 🙂

P.S. Vaihtoon lähtöni Etelä-Norjaan Porsgrunniin tosiaan lähenee, lennot ostettu kuun viimeiselle päivälle. Tässä vielä wikipediasta napattu kuva kohteesta. Näyttää hieman kotikaupungiltamme Joensuulta, ehkä se lievittää koti-ikävää paikan päällä… 🙂