Yleinen

Korkealentoisia offilaskuja ja paluu maanpinnalle

Julkaistu: 23.4.2016

Heippa! Viime sunnuntaina palauduimme maanpinnalle Liatoppenin luonnonrauhaisasta tunturimökistämme ja asetuimme täksi viikoksi ihmisten ilmoille Hemsedalin sydämeen. Pudotus oli aika karu; aparttementtimme ei ollut ihan sitä mitä odotimme ja saatiin nukkua ekat yöt viiman puhaltaessa kasvoille rikkinäisestä ikkunasta katsellen rakennustyömaata. No, ei ehkä oikeasti ihan näin karua, mutta kyllä kismitti juosta respassa ekat päivät valittamassa ja säätämässä. Lopputulos oli kuitenkin ihan tyydyttävä, saatiin vähän isompi ja parempi kämppä ja hissiliput puoleen hintaan. Hyvää palvelua lopulta, mutta Skistarin majoituskuvauksiin hävisi kyllä luotto.

WP_20160421_13_32_18_Pro

No maisemat on ainakin ollu sitä mitä piti!

Harmaita hiuksia tuotti myös kummasti koliseva auto, joka pikaisen korjaamokäynnin jälkeen ei onneksi osoittautunut niin vakavaksi jutuksi kuin pelkäsimme. Venla selviää sillä toivonmukaan koto-Suomeen asti. Loppuviikosta alkoi jo hymyilyttää, kovaa tuulta lukuunottamatta lasku- ja hiihtosäät on olleet erinomaiset. Porukkaa on ollut mukavan vähän, tosin nyt viikonloppuna tilanne on korjaantunut. Bileitä riittää, vaikkakin nämä afterski-hommat menee meillä vähän ehkä yli hilseen. Tarkemmin Hemsedalin kokemuksista kirjoittelemme myöhemmin!

20160421_142921

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

20160419_145858

Viime viikolla kerkesimme pistäytyä päivän Hemsedal-käynnin lisäksi myös pienessä ja symppiksessä Hallingskarvet skisenterissä, joka kyllä yllätti meidät totaalisen positiivisesti offi-mahdollisuuksillaan! Paikallekaan ei olisi varmasti eksytty, jos loppukauden kunniaksi päivälippu ei olisi ollut 200 nokin (n.23e) alehinnalla. Halpojen hissilippujen perässä siis. 😉 Keskus oli vähän niinkuin Norjan Maarianvaara; vähän korvessa eikä ehkä kovin laajasti tunnettu, paitsi niiden keskuudessa ketkä sinne suuntaavat nimenomaan offeja laskemaan. Meidän onneksi pehmeää lunta oli satanut edellisinä päivinä yli viitisen senttiä, joten päästiin tekee uusiakin jälkiä lumeen!

20160416_133146(0)

WP_20160416_16_38_10_Pro

WP_20160416_13_25_14_Pro

WP_20160416_14_18_59_Pro

WP_20160416_16_41_27_Pro

Sunnuntain siirtymämatkalla Hemsedaliin kiepsautimme Beitostølenissä ja Valdresflyella toteamassa about parin-kolmen metrin lumivallit ja norjalaisten sunnuntainviettotavan: kaikki vauvasta vaariin olivat lähteneet hiihtämään tuonne noin 1400 metriin auringon paistellessa täydeltä terältä. Kylläpä se norskien kelpaa!

20160417_141227

Nyt suunnitellaan kovasti ensi viikkoa. Ainakin tarkoituksena on jättää huomenna fjellit ja keskittyä kaupunkilomailuun. Katsotaan kuin käy! Matkalla olisi ajatuksena ajella Gaustatoppenin kautta etelää kohti ja harkita vielä jonkinlaista talvikaudenlopetus-toppturia, jos sää sallii! 8)

-Venla ja Olli

Kommentoi blogikirjoitusta

Jätä omat kommenttisi: Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään.
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *