Yleinen

Syyshorroksesta heräilyä

Julkaistu: 22.11.2016

Moro! Aika kolkutella taas arkkua ja raapustaa elävien kirjoihin pari riimua. Herätellä blogi synkästä syyshorroksesta talven kimaltelevaan valkoisuuteen. Eletään hetki tässä mielikuvassa. Ei katsota ulos.

WP_20161117_11_39_22_Pro (1)

Oli tuossa talvi vielä tovi sitten, mutta ei enää. Tiedämme kuitenkin, että kyllä se sieltä taas tulee. Toivottavasti pian! Kuvat ovat Kolilta viime viikolta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Mitä meille kuuluu?

Meidän syksy on ollut sellasta haipakkaa, että ollaan jätetty suosiolla bloggailut väliin. Nyt Venla voi ylpeänä sanoa saaneensa gradun palautettua ja loputkin opinnot pakettiin! Venlalla siis on aikaa taas muuhunkin, kun nyt ei auta muu kuin odotella arviointia ja kasvatustieteen maisterin papereita saapuvaksi. Aika hienoo!! 🙂 Voi olla, että Olli taas ei kauheasti kerkiä jatkossakaan kirjoitella, kun talven ja kevään aikana pitäis paketoida senkin opinnot. Joten todennäköisesti bloggaamisen tänä talvena hoitaa pääasiassa opinnoista vapaa nainen!

IMG-20161117-WA0001

Mitä kotirinteellemme Kolille kuuluu??

Käytiin tuossa viime viikolla Kolilla pikku breakillä juhlimassa Venlaa ja siinä samalla vähän jutustelemassa tulevan talven meiningeistä. Meillehän Loma-Kolin sulkemis-uutinen oli aivan totaalinen pettymys, vaikka olihan sitä teoriassa vähän ounasteltukin kun tiedettiin, ettei se kannata. Yllätti silti! Lomis oli aina mukavaa vastapainoa Ukko-Kolille ja mahdollisti myös esim. lumilautailun alkeiden opettelun aivan eri tavalla. Suurin osa Kolin hiihtokoulun alkeistunneista on pidetty Loma-kolilla ja aloittelijoille ja perheen pienimmille se on ollut ainoa oikea paikka. Esimerkiksi hiihtokoulun opeilla tunnit vähenevät huhujen mukaan ainakin puoleen. Siksipä olimmekin (ja olemme edelleen) vähän huolissamme siitä, miten Ukko-Koli pystyy jatkossa tarjoamaan perheille samat palvelut kuin Lomis. Entä millaiseksi ruuhkat Ukko-Kolilla hiihtolomaviikoilla äityvät?

WP_20161117_11_45_31_Pro

Ukko-Kolilla on tehty (ja tehdään) tämän muutoksen seurauksena paljon uudistuksia. Lomikselta on siirretty esimerkiksi lasten mattohissi alarinteeseen Rinnetuvan viereen perheen pienimmille. Muita hyviä seurauksia muutoksesta on esimerkiksi se, että nyt Ipatinkierrolle on oikeasti tulossa valot, ja parkkihommat siirtyy sinne, mikä tekee Ukko-Kolista entistä monipuolisemman keskuksen. Nyt myös lumitykkejä on enemmän, kun kaikki on voitu siirtää Lomikselta Ukolle käyttöön, mikä marraskuun alun pakkas-jakson kanssa mahdollistaa sen, että rinteet pyritään avaamaan tänä vuonna jo 3.12.! Wau! Se olisi kolmisen viikkoa aiemmin kuin viime vuosina, ja näimpä joulusesonkiin pitäisi olla jo useampi rinne auki! Peukut pystyyn kelien pakastumisen puolesta.

WP_20161117_11_37_18_Pro (1)

Vaikka PKO:n äkkinäiseltä vaikuttaneet päätökset Loma-Kolin sulkemiseksi vähän askarruttavatkin, pääasia on, että Ukko-Koli säilyy entisellään, ja ehkä tämä muutos nyt tosiaan mahdollistaa rinteiden kehittämisen ja parantamisen kaikin puolin! Joka tapauksessa ensi kaudellakin laskemme varmasti pääasiassa rakkaassa kotirinteessämme, Olli Ski Patrollina ja Venla edelleen tavan suharina, kun orastaneet hiihdonopesuunnitelmatkin menivät uusiksi sulkemisuutisten myötä. Aika sitten näyttää, miten homma siellä jatkossa toimii. Innolla kovaa vauhtia lähestyvää kauden avausta kuitenkin odotellaan. 🙂

IMG-20161117-WA0002

IMG-20161117-WA0003

Mitä talven muille suunnitelmille kuuluu?

Kolilla laskeskelun lisäksi suunnitelmamme tulevan talven osalta eivät vielä ole ihan (alkuunkaan) lukkoonlyötyjä. Viime kausi oli ehkä tähänastitista kausista paras (palataan siihen myöhemmin), joten voi olla ettei niin siistejä juttuja päästä tekemään. Vaik eihän sitä tiedä! Nyt ekana tiedossa ennen joulua Ollilla on taas Kolin rinnepäivystäjien ja hiihdonopejen lumileiri, jossa pääsee hiomaan laskutekniikkaa huipputikkiin. Jouluksi suunnitelmissa on lähteä Rukalle! Ruka houkutteleekin alkukauden rinnetarjonnallaan sekä ihan sillä, ettei me olla siellä kaksin koskaan käyty! Kunnon rinnesuksia ei edelleenkään ole hankittu, kun ei SkiExpoille päästy törsäileen, mutta yhdet uudet vanhat sukset rinteeseen ja erityisesti ulkopuolelle on lähes hyppysissä. Jospa sitä näillä mentäs! Ainakin tässä vaiheessa. 😉 Jännä nähdä, mita kaikkea talvi tullessaan tuo…

-Venla ja Olli

Ps. Instagrammaajat menee seuraa -> @lumenlumoissa!

IMG-20161117-WA0005