kesä, leppoinen elämä, matkustus, suomi, Yleinen

Hidasta elämää mökillä

Julkaistu: 05.8.2016

Lontoon hektisestä kaupunkielämästä oli ihana päästä kesämökille rentoutumaan. Hiljaisuus, luonto, saunominen, mukavuuksien puuttuminen sekä hyvä seura ja ruoka tekee mökkeilystä yksinkertaisuudessaan todella hyvää niin ruumiille kuin sielulle. Varsinkin nyt kun puhelimessani ei toiminut netti ja jouduin tahtomattani olemaan niin facebook- kuin iltasanoma-lakossa. Sitä ei tajuakaan miten paljon aikaa käyttää vain turhaan klikkiuutisten ja facebookin selailuun. Välillä myös havahtui kun ei pystynytkään tarkistamaan ristikkosanaa tai katsomaan huomisen säätä. Oli vain ihana olla ja keskittyä hetkeen. Ihmiset jatkoivat omaa elämäänsä ja minä omaani, vaikka välillä tuli hetkiä jolloin mietin mistä kaikesta jään paitsi? Mutta mitään mullistavaa ei ollut tapahtunut naamakirjassa poissaollessani, ja maailma jatkoi kiertoradallaan kuten ennenkin ilman minun peukutuksianikin. Myös tietoisesti multitasking -ajattelusta (monen asian yhtäaikaisesta tekemisestä) monotasking -tyyppiseen tekemiseen antoi enemmän aikaa nauttia juuri siitä, mitä olin kulloinkin tekemässä. Yksinkertainenkin tekeminen tuntuu mukavammalta, kun ei tarvitse olla jakamassa huomiota moneen asiaan samanaikaisesti.

 

Saunomista, marjojen poimintaa, lautapelien pelaamista, ristikoiden täyttöä, mato-onkeilua ja lukemista. Löysin vanhan, 1946 kirjoitetun matkakertomuksen Villissä Lapissa, joka oli mitä oivallisinta kesälukemista. Kolme kaverusta päättivät jättää kulttuurin taakseen: ” – Siispä, – menkäämme Lappiin! Sensijaa, että tyytyisimme vaeltamaan sivistyksen turmelemissa puutarhamaisissa sekametsissä, menemme korpiin. Tungemme suurille saloille ja elämme niinkuin ennen… Otamme metsistä ja vesistä ruokamme, asumme teltassa ja nuotioiden äärellä. Itkemme yhdessä susien kanssa…”

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

 

Oikein mahtava kirja ja huima seikkailu, tuli itselläkin todellinen halu lähteä pidemäksi aikaa vaeltamaan pelkän rinkan kanssa, tosin ehkei ihan niin hard core meiningillä kuin kirjan sankarit. Englantiin on mukaan lähdössä makuupussi ja rinkka, juuri ennen muuttoa Suomesta ostettu Fjällräven Kajka 65 L rinkka, joten jospa sitä vielä tänä kesänä tai alkusyksynä pääsisi jonkun vaellusreissun tekemään 🙂