Yleinen

Tämä blogi täyttää vuoden – Mitä olen oppinut?

Julkaistu: 30.11.2019

Aloitin blogin tasan vuosi sitten kertoakseni tarinoita omista matkoistani. Olen oppinut paljon viimeisten 12 kuukauden aikana sekä bloggaamisesta että itsestäni.

Tässä mitä olen oppinut bloggaamisesta tämän vuoden aikana, sekä haasteet ja vinkkejä muille bloggaajille!

Bloggaamisen haasteet

Bloggaaminen on sekä palkitsevaa että haastavaa. Yksi suurimmista haasteista on löytää aikaa bloggaamiseen. Olisi tärkeää löytää keinoja, joilla voin sovittaa bloggaamisen kiireiseen aikatauluuni.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

En myöskään aina tiedä, luetaanko postauksia vai ei, koska on haastava tietää tuleeko tuleva kirjoitus sijoittumaan hyvin hakukoneissa tai pidetäänkö siitä somessa.

Mitä olen oppinut

Bloggaaminen on kuin treenaaminen, kirjoittaminen olla melko rankkaa, mutta sen jälkeen olo on yleensä hyvä, ja hyödyt kestävät paljon kauemmin kuin alkuun vaaditut ponnistelut.

Sinun ei tarvitse tietää kaikkea ennen blogin aloittamista; useimmat bloggaajat tekevät paljon virheitä blogiensa alussa, mutta he oppivat näistä virheistä ja kehittyvät niiden seurauksena.

Tässä muutama vinkki, jotka olisin toivonut tietäväni kun aloitin bloggaamisen

Hakukoneoptimointi on tärkeä osa bloggaamista

hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi on tärkeä osa bloggaamista, sillä sen avulla kirjoitus saavuttaa todennäköisesti enemmän lukijoita. Hakukoneoptimoinnissa onnistuakseen bloggaajan on huolehdittava siitä, että heidän julkaisemassaan sisällössä on juuri oikeaita avainsanoja, jotta artikkeli löytyy googlesta sitä etsiessä.

Itse suosittelen etsimään sellaisia aiheita, joita haetaan paljon ja kirjoittamaan sisältöä niiden pohjalta, näin sivusto kerää nopeammin lukijoita.

Hakukoneoptimointi on Lumipallon blogissa helppoa, sillä Lumipallo on WordPress pohjainen blogialusta, josta löytyy tärkeimmät SEO lisäosat. Suosittelen lukemaan tämän WordPress hakukoneoptimointi oppaan, ymmärtääksesi tarkemmin, miten voit hakukoneoptimoida blogisi paremmin!

Postausten kirjoittaminen vie aikaa

Ensimmäinen asia, jonka olisin tehnyt toisin, jos olisin tiennyt silloin, mitä tiedän nyt, on se, että artikkelin julkaiseminen vaatii paljon enemmän vaivaa kuin useimmat ihmiset kuvittelevat.

Jo pelkästään aiheen löytäminen vie joskus aikaa, ja sen jälkeen on vielä tärkeämpää keksiä artikkelillesi tarttuva otsikko.

Tärkeintä on, ettet anna periksi – bloggaaminen voi olla alussa haastavaa, mutta jos jatkat sitä, olet pitkällä aikavälillä paremmassa asemassa.

Pidä kirjoituksesi yksinkertaisena ja helppolukuisena

Pidä kirjoituksesi yksinkertaisena ja helppolukuisena. Jos sinulla on ongelmia kieliopin, välimerkkien tai oikeinkirjoituksen kanssa, pyydä jotakuta toista muokkaamaan artikkelia ennen julkaisua.

Ihmiset haluavat hyvän lukukokemuksen, joten varmista, että teksti on helppolukuista. Vinkkejä hyvään kirjoitukseen löytyy esim täältä.

Lisää kuvia ja videoita mahdollisimman paljon

blogiin kannattaa sisällyttää kuvia, jos se on mahdollista, ja artikkelia kirjoittaessasi on hyvä lisätä paljon erilaisia mediatyyppejä, kuten ääntä ja videota.

Tämä tekee blogistasi paljon mielenkiintoisemman ja tarjoaa paljon visuaalista vetovoimaa.

Älä pelkää pyytää apua

apu

Voit aina pyytää apua muilta bloggaajilta, tuotemerkeiltä tai organisaatioilta esimerkiksi sponsoroitavissa postauksissa, yhteistyössä ja kaikessa muussa.

Saatat huomata, että he ovat halukkaita työskentelemään kanssasi, kunhan vain vakuuttaa heidät siitä, että olet vastuuntuntoinen ja ammattimainen.

Ole johdonmukainen

Jos haluat saada lisää lukijoita, on tärkeää, että olet säännöllinen, luotettava ja julkaiset säännöllisesti. Yritä noudattaa aikataulua mahdollisimman hyvin, jotta blogisi on aina tuore ja mielenkiintoinen. Varmista, että julkaiset kaikki postauksesi sosiaalisen median alustoilla kun lähetät ne.

Mieti yleisöäsi

Kun kirjoitat blogikirjoitusta, varmista, että se on jotain sellaista, josta lukijasi nauttivat ja johon he sitoutuvat. Jos näin ei ole, kukaan ei lue sitä, ja blogin kirjoittamisen tarkoitus on menetetty. Kirjoitustesi tulisi olla hyödyllisiä ja informatiivisia – tämä tarkoittaa, että niiden tulisi olla mahdollisimman kuvaavia .

Älä lannistu, jos blogisi ei lähde heti lentoon

Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin ihmiset löytävät postauksesi, mutta sinun on vain oltava kärsivällinen. Kirjoita hyödyllistä ja merkityksellistä sisältöä, mainosta sitä sosiaalisessa mediassa. vinkkejä lukijoiden löytämiseen voit katsoa myös esim täältä.

Yhteenveto

Blogin vuosipäivä on hyvä hetki miettiä, miten pitkälle olen päässyt ja missä asioissa on vielä parantamisen varaa.

Jos bloggaaminen tuntuu välillä ylivoimaiselta tai jos lukijoita on ollut vaikea saada sitoutumaan sisältöösi, älä huoli! Voit selvitä näistä haasteista olemalla johdonmukainen julkaisuaikataulussasi.

Varmista, että kirjoitat jotain, joka kiinnittää potentiaalisten asiakkaiden huomion ja on tarpeeksi kuvaavaa kaikille, jotka saattavat haluta lisätietoja ideasta tai aiheesta.

Älä unohda myös mainostaa postauksia- kestää jonkin aikaa, ennen kuin lukijat löytävät sen orgaanisesti, mutta mainostamalla saat heti lukijoita