Uncategorized

Valloittava vanhus: Kauniaisten hiihtokeskus

Julkaistu: 18.1.2014

Lämmin alkutalvi on viime päivinä alkanut jo tuntua kaukaiselta muistolta. Vesisateen sijasta Etelä-Suomeakin ovat hemmotelleet reilut pakkaset, mikä on näkynyt myös laskettelurintamalla. Viime päivinä lähes kaikki pääkaupunkiseudun laskettelukeskukset ovat saaneet ainakin osan rinteistään auki, ja uusia rinteitä avautuu koko ajan. Kotirinteeni Kauniaisten hiihtokeskus ei tehnyt tästä poikkeusta, vaan lumeton mäki on viikossa saatu mukavaan laskukuntoon. Toisessa rinteessä lumetus tosin on vielä käynnissä, mutta senkin aukeaminen lienee enää päivien kysymys.

Näkymät olivat jo mukavan talviset.

Aihetta juhlaan

Kauden avausta kotirinteessä on odotettu, mutta tämänpäiväinen laskupäivä tarjosi paljon muutakin. Rinteessä oli Suomi-Slalom-kilpailut, minkä lisäksi Kauniaisten hiihtokeskus vietti 80-vuotisjuhlaansa monin juhlallisuuksin. Ilmapallot tervehtivät tulijoita jo pysäköintipaikalla, ja tunnelmaa kohottivat elävä musiikki ja kakku- ja kahvitarjoilu. Väkeä oli kirpeästä pakkassäästä huolimatta saapunut paikalle varsin runsaasti, eikä syyttä: tunnelma oli leppoisa, ja kirkas auringonpaistekin helli juhlijoita.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Werneri bailasi.

Osa suomaista alppihiihtohistoriaa

Kauniaisten hiihtokeskus ei ole enempää eikä vähempää kuin maamme vanhin laskettelukeskus. Keppejä mäessä kierrettiin jo ennen sotia, ja ensimmäinen hiihtohissikin avattiin jo vuonna 1951. Nykyisin hiihtokeskus tunnetaan varsinkin menestyksekkäästä seuratoiminnastaan ja vilkkaasta hiihtokoulustaan. Erittäin keskeisen sijaintinsa ansiosta Kauniaisten nyppylä on monille pääkaupunkiseutulaisille myös lähin laskettelupaikka.

Vaikka 80 vuoden ikä saattaa monille tuoda mieleen lähinnä sellaisia asioita kuin hoivakoti, dementia ja hauta, juhlavuottaan viettävän Kauniaisten hiihtokeskuksen tapauksessa sellaisista ei ole tietoakaan. Päinvastoin, toiminta on vireää ja uusia investointejakin on tiedossa. Ensi vuonna rinteeseen on tarkoitus avata uusi hiihtohissi, mikä on erittäin tervetullutta ajoittaisista hissijonoista kärsivässä rinteessä.

Leikkimielisesti tosissaan

Tämänpäiväiset Suomi-Slalom-kilpailut keräsivät viitisenkymmentä osallistujaa. Kaikille avoimet kilpailut ovat mukava tapa tutustua lajiin ilman liiallisia suorituspaineita. Mukana oli kaikenikäisiä ja -tasoisia kilpailijoita kilpalaskijoista lastensa huoltajiin. Jokaiselle osallistujalle oli kokemusten lisäksi tarjolla myös pieniä tuotepalkintoja. Kilpailun järjestelyt toimivat mukavasti, ja laskijoita saatiin mäkeä alas tasaiseen tahtiin. Kannattaa ehdottomasti tutustua Suomi-Slalomiin, kun sellainen osuu kotirinteessä tai vähän kauempanakin kohdalle!

 

Väkeä riitti niin kilpailussa kuin kahvilassakin.

Kevättä kohti

Tämä kausi jää väkisin tavallista lyhemmäksi, kiitos lämpimän alkutalven, joten täytyy toivoa, että loppukausi sujuu mahdollisimman viileissä merkeissä. Itse aion muissa keskuksissa vierailemisen lisäksi laskea Kauniaisissa tiiviisti. Mukavan edullinen kausikortti tarjoaa siihen hyvän mahdollisuuden, puhumattakaan siitä, että asustelen miltei rinteen naapurissa. Tyttären jokaviikkoinen Werneri-hiihtokoulu myös takaa sen, että pääsen toistuvasti nauttimaan Kauniaisten suunnalla myös kuljetus- ja huoltotehtävistä…

Onnea vielä pienelle ja virkeälle rinnevanhukselle! Olet juhlasi ansainnut.

Ohessa on video tämänpäiväisestä:

– Niko

 

Lumipesu Facebookissa: https://www.facebook.com/lumipesu

Yhteydenotot: lumipesu@luukku.com

Lumipesu Blogilistalla: http://www.blogilista.fi/blogi/lumipesu-asiallisen-asiattomia-tarinoita-kauniaisten-ja-kaunerta/114201

Kauden laskupäivät:

– Talma: 4

– Kauniainen 3

– Ukko-Koli 1

– Messilä 1

– Serena 1