Uncategorized

Auki on: kausi jatkuu edelleen Kauniaisissa

Julkaistu: 07.4.2014

Viime viikot ovat tuoneet monista Etelä-Suomen hiihtokeskuksista tutun viestin: laskettelukausi on tältä keväältä päättynyt. Osa keskuksista sulki jo maaliskuun puolella, kun taas osa sinnitteli huhtikuun alkuun. Sulkemisten syynä on ollut paitsi lumipula myös se, ettei kauden jatkaminen ole enää ollut taloudellisesti kannattavaa. Rinteiden kunnostus, työntekijöiden palkat jne. eivät ole järkeviä sijoituksia, kun väki rinteissä hupenee kevättä kohden. Vaikka Pohjois-Suomen rinteissä kausi on vielä parhaimmillaan, etelässä suuri osa lasketteluväestä tuntuu jo siirtyneen kesäisempien harrastusten pariin.

Poikkeuksena tästä on tuttuakin tutumpi laskettelukeskus: pieni Kauniaisten hiihtokeskus on auki vielä ainakin tämän viikon. Lunta rinteessä on jäljellä sen verran, että seuran valmennusryhmät ja muut innokkaat harrastajat voivat edelleen jatkaa harjoitteluaan ja harrastustaan. Väkeä riitti pienestä tihkusateesta huolimatta tänäänkin: pysäköintipaikalla kurvailivat jälkikasvuaan kuljettaneet vanhemmat, kahvila oli auki ja hyppyrit kutsuivat hyppyhaluisia.

 

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vielä on lunta jäljellä.

Sadetta ja mitalisadetta

Vielä paljon enemmän väkeä oli paikalla viime sunnuntaina, jolloin rinteessä vietettiin hiihtokoulun päättäjäisiä. Juhlan tuntu tuli vesisateesta huolimatta vastaan jo pysäköintipaikalla, jossa ilmapallot tervehtivät tulijoita. Lisäväriä väenpaljouteen toivat myös monet naamiaisasuihin pukeutuneet lapset ja nuoret. Paikalla näkyi niin laskettelevia prinsessoja, Peppi Pitkätossuja kuin muita mielikuvituksellisia hahmoja. Monet pienimmistä juhlijoista olivat myös käyneet rinnekahvilassa maalauttamassa itselleen kasvomaalauksen. Etenkin eläinaiheet olivat tutun suosittuja. Ehtivätpä juhlijat laskemaankin, mistä kertoi ajoittain hyvin pitkänä kiemurrellut hissijono. Monille kohokohta taisi kuitenkin olla palkintojenjako, jossa jokainen kauden aikana hiihtokouluun osallistunut sai käydä hakemassa itselleen mitalin.

Ylpeitä mitalisteja

Laskijoiden ehdoilla

Voidaan aiheellisesti sanoa, että Kauniaisissa toimitaan laskijoiden ehdoilla ja heitä palvellen. Ensi kaudella tilanne paranee entisestään, kun rinteeseen saadaan uusi odotettu hiihtohissi. Ajoittaiset pitkähköt hissijonot ovat viime kausina olleet pienen suositun keskuksen harvoja varjopuolia.

Kuvasta ei liene vaikea päätellä, miksi uusi hiihtohissi tulee tarpeeseen.

Saattaa olla, että laskin tänään Kauniaisissa viimeistä kertaa tänä keväänä, koska muutaman päivän kuluttua lähden tutustumaan länsinaapurimme lumiin, minä aikana mahdollisesti vietetään Kauniaistenkin viimeisiä laskupäiviä. Jos näin on, on taas aika kiittää lähimäkeäni tästä kaudesta. Tällä lämpimän alkutalven vuoksi lyhyeksi jääneellä kaudellakin ehdin piirtää omia suksenjälkiäni Kauniaisten rinteeseen 23 päivänä. Kausikorttiin sijoittamillani rahoilla sain siten enemmän kuin paljon vastinetta.

– Niko

 

Lumipesu Facebookissa: https://www.facebook.com/lumipesu

Yhteydenotot: lumipesu@luukku.com