Uncategorized

Lännen lumille III: Koko perheen Hassela*

Julkaistu: 16.2.2015

Aamun valjetessa sää oli selkeytynyt. Koska yöllä oli satanut vielä hieman lisää lunta, olosuhteet hyvälle laskupäivälle olivat ihanteelliset. Jopa aurinko vilahteli puotapilvien lomasta. Ennen rinteisiin lähtöä kävimme vielä runsaalla aamiaisella hotellissa. Käynti olikin elämys, sillä aamiainen oli valehtelemassa paras, jonka olemme rinnehotelleissa syöneet. Valikoima ei tosin ollut kovin laaja eikä sisältänyt mitään ihmeellisyyksiä, mutta kaikki ainekset olivat tuoreita ja todella herkullisia.

Aamiaispöydän raikkaita antimia

Mukavasti tarjontaa

Täysin vatsoin lähdimme tutustumaan Hasselan rinnetarjontaan, josta edellisenä päivänä olimme saaneet vasta pintaraapaisun. Laskettavaa riittikin mukavasti, sillä tarjolla on kaikkiaan 15 rinnettä ja 8 hissiä ja korkeuseroa on mukavat 310 metriä. Hisseistä 4 on ankkurihissejä, 3 sompahissejä ja 1 taikamatto. Hotelli, mökkikylät ja asuntovaunualue sijaitsevat aivan hissien ala-asemien tuntumassa, joten rinteisiin pääsy hoituu hyvin kätevästi. Lähin ruokakauppa tosin sijaitsee noin 10 minuutin ajomatkan päässä Hasselan kylässä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Aurinkokin pilkahteli

Laskimme läpi kaikki Hasselan avoinna olleet rinteet. Hasselan hyvä puoli on se, että kaikki rinteet ovat mukavasti samalla alueella ja samoilta hisseiltä pääsee niin mukavan jyrkkiin punaisiin kuin erittäin helppoihin sinisiin ja siirtymärinteisiin. Korkeuseronsa puolesta Hassela pärjää hyvin Suomen Lapin kohteille, ja huipulta avautuvat hienot erämaamaisemat. Rinteiden profiili on myös hyvä, eikä tylsiä osuuksia juuri ole.

Hyväkuntoiset ja ruuhkattomat rinteet houkuttelivat.

Lapset kunniavieraina

Aloittelijat on Hasselassa otettu mukavasti huomioon, sillä tarjolla on helpoilla sompahisseillä varustettuja leveitä loivia rinteitä. Rinteet ovat myös hyvin metsän suojassa, joten tuuli ei ole haitaksi. Isoin kohderyhmä ovat kuitenkin lapsiperheet, mikä näkyy kaikessa. Vieraiden käytössä on muun muassa mukavia sisätiloja omien eväiden syöntiin ja lämmittelyyn. Asiat on muutenkin tehty lapsiperheille helpoksi. Pienen paikan etuna myös se, että kaikki on lähellä: alle sadan metrin säteellä pysäköintipaikasta voi hoitaa niin hissilippujen oston, välineiden vuokrauksen kuin ruokailunkin.

Oma sisäänkäynti pienimmille

Jälleen mukava ruokayllätys

Lounaan nautimme Ski Loungessa. Sportlunchiksi kutsutulla lounaalla oli tarjolla muutamia ruokalajeja noutopöydästä. Nakit ja ranskanperunat loistivat täälläkin poissaolollaan, ja niiden tilalla oli muun muassa aurinkokuivatuilla tomaateilla ja basilikalla höystettyä pastaa. Puhuimmekin monta kertaa, että Ruotsissa ollaan laskettelukeskusten ruokakulttuurissa monta askelta Suomea edellä. Kevyen lounaan jälkeen laskukin tuntui heti mukavalta, eikä ruoan päälle tehnyt mieli lähteä mökkiin ähkystä toipumaan.

Mäkeen piti päästä koko iltapäiväksikin.

Intoa riitti

Rinteissä oli lounaan jälkeenkin hyvin vähän väkeä, koska viikonlopun viettäjät olivat vasta tulossa. Saimme siten nauttia hyväkuntoisista rinteistä sulkemisaikaan asti. Pidempäänkin olisimme viihtyneet ja mielessä kävi, ettei muutama tunti valaistuissa iltarinteissä olisi ollut pahitteeksi, jos mahdollisuus siihen olisi ollut tarjolla. Hissijonottoman päivän aikana saimme tosin muutenkin kerätyksi mukavan määrän rinnekilometrejä.

Illalla perheen pienimmän mieli paloi tietysti vielä takaisin kylpylään. Tällä kertaa väkeä oli kylpylässä paljon edellisiltaa enemmän. Näkyi selvästi, että viikonlopun viettäjät olivat saapuneet. Viikonlopputunnelmaa lisäsivät kaiuttimista raikuva musiikki ja lasten nauru ja kiljunta. Altaisiin sopi kuitenkin mukavasti sekaan, ja jopa suositussa porealtaassa tehtiin ystävällisesti tilaa pienimmille uimareille.

Hyvät muistot

Pian uinnin jälkeen oli jo aika lähteä mökkiin nukkumaan, koska seuraavana aamuna oli edessä lähtö kohti seuraavaa kohdetta. Hieman haikein mielin jätimme Hasselan. Muutaman päivän lisää olisimme mieluusti viettäneet niin mukavien rinteiden kuin muun toiminnan parissa.

Kokemustemme mukaan Hassela on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Koska Tukholmasta on helppo ajomatka perille, Hasselassa käynti on helposti yhdistettävissä myös esimerkiksi laivareissuun. Suomessa Helsingistä joutuisi vastaavasti ajamaan yli kaksi kertaa pidemmän matkan päästäkseen vastaavan tasoiseen tason paikkaan. Mukava ilmapiiri, perheystävällisyys ja ystävällinen palvelu ovat myös valtteja, jotka tekevät Hasselasta varteenotettavan vaihtoehdon etenkin perhematkailijoille.

 

Lämmittelypaikat ja muut palvelut sijaitsevat aivan rinteiden kupeessa.

Hasselan plussia ja miinuksia:

+ hyvä korkeusero

+ lumivarmuus, tuulettomuus

+ hyvinhoidetut, mielenkiintoiset rinteet

+ hieno paikka lapsiperheen lasketteluun ja lomanviettoon

+ hyvä palvelu

 

– ei tuolihissejä

– eksperteille melko vähän laskettavaa

 

Seuraavassa kirjoituksessa kerron kokemuksistamme toisesta lähiseudun keskuksesta: Järvsöbackenista.

– Niko

 

*Kirjoittaja perheineen sai Visit Swedeniltä ja Hassela Ski Resortilta veloituksetta matkat, hissiliput, majoituksen ja oheispalveluita.

Lumipesu Facebookissa: https://www.facebook.com/lumipesu

Lumipesu Twitterissä: https://twitter.com/Lumipesu

Yhteydenotot: lumipesu@luukku.com